Ludowy Klub Sportowy Nieciecza Bruk-Bet

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

I niech spada do spółki ze Stróżami, Ząbkami i przydałby się jeszcze jeden do zaszczytnej czwóreczki, ale na razie go nie widać. Jeżeli w zamian awansuje Olimpia Grudziądz, Zawisza Bydgoszcz (lub ktoś z długiej listy - Elana, Tychy, Zagłębie Sosnowiec...) a z drugiej grupy Stal Stalowa Wola, Stal Rzeszów (lub Wisła Płock) to ta liga odzyska jaki taki wygląd w przyszłym sezonie. ;)
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Ależ Ci ta Nieciecza stoi kością w gardle... zazdrośniku :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Dokładnie i cieszy mnie sytuacja w tabeli, podobnie jak wielu kibiców klubów, które takowych posiadają. :mrgreen:

Niech teraz trzy punkciki zgarnie Flota Świnoujście. :)

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Niespodzianką 14. serii gier była wygrana Termalicy Bruk-Bet Nieciecza, która pokonała Flotę Świnoujście 2:1 (1:1). Zwycięstwo pozwoliło gospodarzom opuścić ostatnie miejsce w tabeli.

Do sporej niespodzianki doszło w Niecieczy, gdzie "czerwona latarnia" ligi pokonała piątą w tabeli Flotę Świnoujście, która w dodatku od pięciu spotkań była niepokonana.

Wszystko jednak zaczęło się po myśli gości, gdy w 40. minucie trafił Sławomir Mazurkiewicz. Gospodarze nie dali długo świętować Flocie strzelonego gola i już trzy minuty później, za sprawą Bartłomieja Piszczka, doprowadzili do wyrównania. W drugiej części gry zwycięskiego gola zdobył Łukasz Cichos i kibice z Niecieczy mogli cieszyć się z trzeciego zwycięstwa swojej drużyny w tym sezonie.

Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Flota Świnoujście 2:1 (1:1)
Bramki: Bartłomiej Piszczek (43), Łukasz Cichos (65) - Sławomir Mazurkiewicz (40)
Żółta kartka: Łukasz Kowalski, Arkadiusz Baran, Bartłomiej Piszczek - Bartłomiej Niedziela, Przemysław Rygielski, Ivan Udarević.
Sędzia: Michał Zając (Sosnowiec).
Widzów: 1200.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Keleos, nie cytuj tego, bo extremal gryzie z nerwów poduszkę :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Keleos
Rhetor

Tylko dlatego to cytuję ; D

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

extremal pisze:I niech spada do spółki ze Stróżami,
a oni ci na złość zrobili i wygrali swoje ostatnie mecze 8)

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Cóż poradzę i tak kiedyś spadną i skończą jak każdy takowy "klub". Nie ma więc czego przeżywać, są ciekawsze rzeczy. A Wy kibice rozumiem, że chodzicie na mecze i po spadku do okręgówki nadal będziecie w dłoniach trzymać szal Bruk Betu? :lol: :mrgreen:

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

extremal pisze:A Wy kibice rozumiem, że chodzicie na mecze
Ależ skąd - ja tylko lubię czytać Twoje posty, jak nadajesz na BrukBet że 'psuje ligę' - śmieszne są.
Oczywiście, gdyby BrukBet zainwestował w Unię, gdy była taka możliwość, i teraz Uia była w I lidze, to byłby to "w pełni zasłużony awans", czyż nie? :)

Awatar użytkownika

karamba
Archont
Kontakt:

Post autor: karamba »

extremal pisze:... A Wy kibice rozumiem, że chodzicie na mecze i po spadku do okręgówki nadal będziecie w dłoniach trzymać szal Bruk Betu? :lol: :mrgreen:
O przepraszam. Ja byłem na meczu z ŁKSem. Był to mój pierwszy mecz jaki oglądałem (słowo kibicowałem było by nadużyciem ;) ) od jakiś 15 lat :D I ze spokojnym sumieniem mogę powiedzieć że po tym co zobaczyłem myślę że za jakieś 15 lat się znowu wybiorę :D I jeszcze dopowiem - nie miałem szalu Bruk-Betu :D

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

ad2222 pisze:
extremal pisze:A Wy kibice rozumiem, że chodzicie na mecze
Ależ skąd - ja tylko lubię czytać Twoje posty, jak nadajesz na BrukBet że 'psuje ligę' - śmieszne są.
Oczywiście, gdyby BrukBet zainwestował w Unię, gdy była taka możliwość, i teraz Uia była w I lidze, to byłby to "w pełni zasłużony awans", czyż nie? :)
Oczywiście. :lol: Z warunkiem, że grałaby pod nazwą "Unia Tarnów". ;)

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

extremal pisze:Z warunkiem, że grałaby pod nazwą "Unia Tarnów".
A czy Unia-Brukbet Tarnów mogło by być? :) Albo Unia-Termalica Tarnów?

Awatar użytkownika

JanPalony
Prytan

Post autor: JanPalony »

mysle ze jesli nazwa "Unia" była pierwsza w nazwie to kibice by to przyjeli (wkoncu dobro klubu najważniejsze) , tylko zeby awanse do lig wyzej odbywały sie na boisku.!!

WSK
Prytan

Post autor: WSK »

Nieciecza pokonała portowców 1:3. Jak na razie całkiem prawdopodobne, że utrzymają się w lidze. Zostały jeszcze dwa mecze w tym z Ząbkami u siebie. Jeżeli zainkasują 3 pkt. to z 17 zajmą najprawdopodobnie miejsce niespadkowe do przerwy.

Keleos
Rhetor

Dolcan też wygrał! ; D

ODPOWIEDZ