Galeria Tarnovia

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Kazimierz i Tarnovia?! :) 36 tys. m kw. vs. 16 tys.? To wciąż nie ta liga.

Poza tym podział na ligi wyznacza np. Zara, której w Tarnowie chyba nigdy nie będzie.

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

powierzchnia to jedno, ale liczy się też pomysł na wystrój i dlatego GT łatwiej będzie porównać z galeriami Solvay czy Kazimierz (większymi od GT, ale jednak dużo mniejszymi niż Bonarka).

Zara to mnie akurat do szczęścia nie jest potrzebna :)

Awatar użytkownika

Lwowska
Prytan
Kontakt:

Post autor: Lwowska »

Za to Gemini patrząc na powichrzenie najmu ma się czym pochwalić 40 tyś ale to nie ten temat ;-)

Autor tematu
Husiek
Hekatontarchos

Post autor: Husiek »

Niema tez co porównywać Tarnowa do Krakowa dwa odrębne miasta oraz potrzeby. Niestety jesteśmy jeszcze daleko w tyle, wiec dobre to co mamy. A może GT to taki przedsmak Gemini ;) zobaczymy co nam tam zaoferują w przyszłym roku :)

Convi
Obywatel

Post autor: Convi »

Dorota1975 pisze:widziałam, widziałam.. te fotki także. Ale to jeszcze plac budowy, a nie końcowy wystrój. Palmy to na końcu się ustawia :) poczekam do środy, wszystko się wyjaśni.
Kobieto błagam Cię... jeśli tak bardzo chcesz zobaczyć te palmy, to zrób sobie wypad do Bonarki. Nie czarujmy się. W tym blaszaku na pewno palm a tym bardziej fontann nie zobaczycie. Po prostu korytarz, duża przestrzeń a wokół sklepy. To Tarnów. To najwidoczniej wszystko na co było stać TK Development na wybudowanie takiej galerii w takim mieście.

Dorota1975
Rhetor

Convi, spokojnie :) przecież wszyscy czekamy na GT i tylko 'gdybamy' sobie głośno co i jak może być w środku.

Convi
Obywatel

Dorota1975 pisze:Convi, spokojnie :) przecież wszyscy czekamy na GT i tylko 'gdybamy' sobie głośno co i jak może być w środku.
Dorotko, no właśnie szczególnie Ty gdybasz ;)

Tak prezentuje się galeria Bonarka City Center w Krakowie. Tak - galeria, bo to można nazwać galerią;
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zdjęcia użytkownika OhNoItsMonday, zamieszczone na forum SkyscraperCity, w tym temacie.

Dorota1975
Rhetor

a co, gdybać nie wolno? szkoda, że tak bardzo na serio wziąłeś posty o fontannach i palmach... ironia między wierszami, ironia.

Convi
Obywatel

Dorota1975 pisze:a co, gdybać nie wolno? szkoda, że tak bardzo na serio wziąłeś posty o fontannach i palmach... ironia między wierszami, ironia.
Nie, po prostu mnie to śmieszy. I to na pewno nie jest żadna ironia, a już na pewno nie między wierszami :lol: Po prostu czego wy się spodziewaliście? Tarnów to jednak za małe, zdecydowanie za małe miasto na świat wielkiego handlu. No może wyjątkiem jest taki przypadek Koszalina, czy też Lubina. Najwidoczniej tam są pieniądze no i deweloperzy nie boją się inwestować. Szkoda tylko, że nie w Tarnów.

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Tam sie im stwarza warunki, a u nas jest jak jest.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

warunki dla wielkiego handlu, się stwarza? a to pierwsze słyszę...
może mnie oświecisz?

Rozumiem dla produkcji, dla MSP, dla B+R, i owszem, ale żeby stwarzać warunki dla wielkiego handlu? Rozumiem nie blokować, współpracować, ale od czasu gdy Prezydentem nie jest już Józef Rojek to nie ma przeszkód dla handlu i galerii handlowych, o ich rozmiarach i wyglądzie decyduje tylko i wyłącznie zasobność portfeli Tarnowian.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Convi
Obywatel

Jakub Kwaśny pisze:warunki dla wielkiego handlu, się stwarza? a to pierwsze słyszę...
może mnie oświecisz?

Rozumiem dla produkcji, dla MSP, dla B+R, i owszem, ale żeby stwarzać warunki dla wielkiego handlu? Rozumiem nie blokować, współpracować, ale od czasu gdy Prezydentem nie jest już Józef Rojek to nie ma przeszkód dla handlu i galerii handlowych, o ich rozmiarach i wyglądzie decyduje tylko i wyłącznie zasobność portfeli Tarnowian.
Kuba, sugerujesz, że taki przeciętny mieszkaniec Lubina czy Koszalina zarabia więcej od przeciętnego tarnowianina? Teraz to ja nie rozumiem, ale Ciebie.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika

Lwowska
Prytan
Kontakt:

Post autor: Lwowska »

Jak nasze władze w Tarnów nie wierzą to co dopiero inwestor :-o

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Convi pisze:
Jakub Kwaśny pisze:warunki dla wielkiego handlu, się stwarza? a to pierwsze słyszę...
może mnie oświecisz?

Kuba, sugerujesz, że taki przeciętny mieszkaniec Lubina czy Koszalina zarabia więcej od przeciętnego tarnowianina? Teraz to ja nie rozumiem, ale Ciebie.
Pozdrawiam.
Geografia Ekonomiczna się kłania - oczywiście, że mieszkańcy "takiego" Lubina są zamożniejsi - odsyłam do zapoznania się z sytuacją gospodarczą "takiego" Lubina - który leży w sercu Zagłębia Miedziowego - oraz zapoznania się, ze średnimi zarobkami w KGHM :) a co do "takiego" Koszalina, to nie zapominaj, że leży on na Pomorzu Zachodnim - w często odwiedzanym przez turystów regionie i jest największym miastem w okolicy - jakby to zsumować - dochód rozporządzalny mieszkańców + turystów jest znacznie większy niż w Tarnowie :-) Pozdrawiam

Ps. Lwowska - wierzą, tylko są realistami i znają sytuacje ekonomiczną w innych miastach. No ale najlepiej sądzić, że jesteśmy potęgą, narodem wybranym, i wszyscy są przeciwko nam, wobec tego sami jesteśmy przeciwko sobie, a później myśleć, że " cholera dlaczego nic w tym mieście nie wychodzi a gdzie indziej się udaje". Hmmm zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem przyczyna nie leży po prostu w nas :-) Więc niech każdy zacznie od siebie i zamiast biadolić na różnych forach weźmie się do roboty by żyło się lepiej ... WSZYSTKIM :-) bo wcale nie jest tak źle w naszym Tarnowie jak niektórzy sugerują :)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Convi
Obywatel

Jakub Kwaśny pisze:
Convi pisze:
może mnie oświecisz?

Pozdrawiam.
Geografia Ekonomiczna się kłania - oczywiście, że mieszkańcy "takiego" Lubina są zamożniejsi - odsyłam do zapoznania się z sytuacją gospodarczą "takiego" Lubina - który leży w sercu Zagłębia Miedziowego - oraz zapoznania się, ze średnimi zarobkami w KGHM :) a co do "takiego" Koszalina, to nie zapominaj, że leży on na Pomorzu Zachodnim - w często odwiedzanym przez turystów regionie i jest największym miastem w okolicy - jakby to zsumować - dochód rozporządzalny mieszkańców + turystów jest znacznie większy niż w Tarnowie :-) Pozdrawiam
No dobra, ale myślisz, że wszyscy mieszkańcy Lubina są akurat zatrudnieni w KGHM-ie Polska Miedź, jednym z czołowych producentów miedzi i srebra na świecie? Myślisz, że Koszalin czerpie zyski tylko i wyłącznie z turystyki, bo jest tam wysoko rozwinięta? No proszę Cię...
Dobra. Koniec tematu.

ODPOWIEDZ