Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Ostatnio właśnie na Słonecznej na przejściu koło fotoradaru zatrzymałem się aby piesi mogli przejść i jakiś pajac zaczął mnie wyprzedzać. Zatrzymał się w połowie przejścia dla pieszych. Spojrzenie jakim obdarowywała go kobieta na pasach zabijało Nawet nie musiała nic mówić. Myślałem, że gość się schowa w bagażniku.to goście za to nagminnie wyprzedazją na Słonecznej na przejściach
Tak, tylko przeciw chłoście by protestowali nawet Chińczycy, a zabranie samochodu, jakby tak dobrze uzasadnić (konfiskata narzędzia zbrodni) byłaby i zgodna z prawem, i uderzała by po kieszeni...trix pisze:Ja jestem fanem chłosty
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Nie wiem czy tam się coś zmieniło, ale chińczyki mają karę śmierci za nie płacenie podatków . Pamiętaj że konfiskata to wielogłowa hydra; jak się rozrośnie to ciężko będzie ją ubić.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Jak pisałem Gościnny KONFISKATA - jest nie sprawiedliwa. Bedziesz konfiskował służbowe i códze samochody? Jeśli NIE to wielu celowo przepisze samochody na innych.
Kara powinna być nieuchronna, natychmiastowa i DOTKLIWA, bardzo dotkliwa. Np sprzatanie w pomarańczowym wdzianku, publikacja wizerunku i tego typu dotkliwe i poniżające kary.
Kara powinna być nieuchronna, natychmiastowa i DOTKLIWA, bardzo dotkliwa. Np sprzatanie w pomarańczowym wdzianku, publikacja wizerunku i tego typu dotkliwe i poniżające kary.
9000 ml A Rh-
Jak pisałem - w innych krajach jakoś to funkcjonuje, a nie są to kraje niedemokratyczne. Czyli tam się dało, a u nas płacz, bo alkoholikowi i często mordercy nie wolno samochodu zabrać, bo to niesprawiedliwe.Ravir pisze:KONFISKATA - jest nie sprawiedliwa
Konfiskował bym wszystkie jako narzędzia zbrodni - jak bandzior ma pistolet i mu skonfiskują, to jakoś nikt nie podnosi krzyku, że to niesprawiedliwe. A jak pożyczył spluwę od kolegi, to kolega przychodzi na komisariat żeby mu oddali?
Publikacja może nie ale pomarańczowe wdzianko jak najbardziej!Ravir pisze:Kara powinna być nieuchronna, natychmiastowa i DOTKLIWA, bardzo dotkliwa. Np sprzatanie w pomarańczowym wdzianku, publikacja wizerunku i tego typu dotkliwe i poniżające kary.
Z tą różnicą że pistolet może służyć tylko do wyrządzania krzywdy, a samochód może służyć i generalnie służy do innych celów niż jazda po pijaku.Goscinny pisze:Konfiskował bym wszystkie jako narzędzia zbrodni - jak bandzior ma pistolet i mu skonfiskują, to jakoś nikt nie podnosi krzyku, że to niesprawiedliwe. A jak pożyczył spluwę od kolegi, to kolega przychodzi na komisariat żeby mu oddali?
Nasuwa mi się jeszcze inny problem co robić z takimi skonfiskowanymi samochodami? Te lepsze pewnie znajdą nowych właścicieli ale co złomami których nawet szroty nie będą chciały przyjąć? Kto będzie finansował cały ten mechanizm? Kolejny aparat finansowany z moich pieniędzy?
Nie jestem psychologiem i nie wiem jakie kary z punktu widzenia nauki są najskuteczniejsze. Z mojego punktu kary widzenia powinny być dotkliwe dla karanych ale nie powinny być kosztowne dla społeczeństwa a wręcz przeciwnie powinny przynosić mu pożytek.
Dlaczego za drobniejsze przewinienia typu niepłacenie alimentów delikwenta sadza się pierdlu i utrzymuje z naszych podatków, a tyle różnych prac nie ma jak wykonać np. sprzątanie ulic czy odśnieżanie chodników.
Na koniec żeby moja wypowiedź nie była opacznie zrozumiana: popieram surowe kary dla kierowców pod wpływem alkoholu czy narkotyków, tylko nie jestem przekonany czy konfiskata samochodów to dobry pomysł.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein