Skaczący obraz na monitorze LCD

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Skaczący obraz na monitorze LCD

Post autor: Keleos »

Od 3 dni obraz na monitorze mi 'skacze'. Nie w grach, ale normalnie podczas pracy. Czasem skacze sekundę, czasem 2...

Rozdzielność mam natywną (1600x900), sterowniki grafiki z WindowsXP (grafika: ATI 9550 XT), do monitora nie ma sterowników (Widows go wykrywa: Benq G2020HD).

Czy ma ktoś jakieś pomysły?
Chciałbym się upewnić, czy mogę coś z tym sam zrobić, zanim oddam do serwisu - co byłoby tragedią, bo nie mam zastępczego, a codziennie pracuję na komputerze...

Edit: Ok, chyba się wyjaśniło... zdobyłem zastępczy i nie skacze... monitor do serwisu : |

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Keleos, zacznij od kabla, potem monitor :)

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Jak kabla? Kabel zasilania czy łączący Monitor z kartą grafiki?
Trochę precyzyjnie proszę..

Z kablami nic nie zrobię bo nie mam zastępczych kabli.

Na kablu zasilania z tego LCD działał stary CRT od sąsiada. Więc ten od zasilania chyba dobry.

A ten od grafiki... co zwykły śmiertelnik może zrobić?

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Myślę, że to wina tzw "zimnych" lutów. Pewnie jak klepniesz w niego ręka to przestaje skakać :)

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Przed kilkunastoma minutami zaczął skakać jak szalony i nie chciał przestać... powyginałem kabel od grafiki i od tego czasu nie podskoczył... chyba faktycznie coś z kablem lub stykiem. Czy takie coś się kwalifikuje na serwis gwarancyjny?

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Czy takie coś się kwalifikuje na serwis gwarancyjny?
Zależy od serwisu. Ale powinni to uznać.

Lilith
Proedroj

Post autor: Lilith »

Keleos, kabel sygnałowy NIE natomiast gniazdo i wszelakie zimne luty jak najbardziej TAK.

ODPOWIEDZ