Gdzie w Tarnowie mogę oddać krew?
-
- Rhetor
- Kontakt:
Ja teoretycznie już bym mógł ale biorę leki na zatoki ... i ponoć nie mogę. A pytałem lekarza laryngologa mówił, że one na krew nie wpływają i można ...
:/
:/
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Szkoda, że tak późno zauważyłem ten temat ... ale widze że na forum jest troche ludzi w temacie i wszystko dobrze objaśnili ... ja wlasnie jestem w terminie niestety ostatnio miałem niski poziom chemoglobiny i musze troche popracowac nad dietą no ale kilo gwoździ powinnopomoc na brak żelaza ... ciesze się, że tylu ludzi z forum oddaje ... co do zbiorowego oddawania to bliżej końca miesiąca mógłbym ... jeśli chodzi o zakladanie klubu to nie ma sprawy sam odpadam jako jego członek bo jestem już w zarządzie innego ale pomogę jeśli to ma być klub PCK to tu jest regulamin: http://www.oddajkrew.pl/files/fck/File/ ... %20PCK.pdf jeśli nie pod PCK to alternatywą jest Strwarzyszenie Krwiodawców RP ale nie ma żadnych struktur w Tarnowie ewentualne własne inne stowarzyszenie ale trzeba spełniać wszystkie wymogi prawne z tym związane ... wszystkie informacje na temat krwiodawstwa publikuje na stronie: http://www.hdk.azoty.tarnow.pl/krwiodawstwo.htm
46250 ml A Rh -, a TY?
Jeżeli jesteś zatrudniony, to przysługuje Ci w dniu oddania krwi normalne zwolnienie, płatne. Ja wiem, że to czasami jest źle widziane w pracy, ale może spróbuj pogadać z pracodawcą - nie każdy jest z gruntu zły
Ja wprawdzie sam sobie udzielam urlopu, ale po godzinie normalnie wracam do pracy.
Ja wprawdzie sam sobie udzielam urlopu, ale po godzinie normalnie wracam do pracy.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
ad2222 - porozmawiaj z Paniami w trakcie oddawania - to się Dowiesz CZEMU tylko rano.
Nie jest to spowodowane niedasizmem - ale REALNYMI wzgledami technicznymi - krew MUSI być "obrobiona" i przygotowana. W dużych ośrodkach można oddawać krew całodobowo ale jest to bardzo kosztowne (dodatkowy personel itp).
Nie jest to spowodowane niedasizmem - ale REALNYMI wzgledami technicznymi - krew MUSI być "obrobiona" i przygotowana. W dużych ośrodkach można oddawać krew całodobowo ale jest to bardzo kosztowne (dodatkowy personel itp).
9000 ml A Rh-
Ravir, Zdawałem egzamin z kriodawstwa, wiem że to nie jest tak że wlewamy do wora krew i zaraz tą krew podłączamy do pacjenta - ale gdyby tak na początek, na zmianę ze starym szpitalem, uruchomić jedną sobotę w miesiącu lub jeden wieczór w tygodniu (i odpowiednio to nagłośnić) to myślę, że by to wypaliło. Dać czas - rok - na takie rozwiązanie, i po roku policzyć czy to takie strasznie drogie.
PS: a Panie pielęgniarki w krwiodawstwie nie są żywotnie zainteresowane pracą w soboty lub wieczorami, więc nie pytaj ich o opinię...
PS: a Panie pielęgniarki w krwiodawstwie nie są żywotnie zainteresowane pracą w soboty lub wieczorami, więc nie pytaj ich o opinię...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Proedroj