Wschodnia obwodnica Tarnowa
ad2222, to nowe centrum na razie jest w fazie pobożnych życzeń i ew. rezerwacji terenu pod taka działalność.
A dzis czytałem, że rząd rakiem sie powoli wycofuje z pomysłu bezpłatnych obwodnic które sa częściami autostrad. A mogło być tak fajnie.
A patrząc na warianty obwodnicy - stawiam na wariant I. Najtańszy i jest naturalnym przełdużeniem "północnej obwodnicy".
Zobaczcie sobie na to "coś" na wschodnim końcu tych wariantów. Chwilę musiałem się temu przyjrzeć, żeby wyczaić o co tam biega Zakręcone trochę, rondo u góry, dwupasmówka na dole.
A dzis czytałem, że rząd rakiem sie powoli wycofuje z pomysłu bezpłatnych obwodnic które sa częściami autostrad. A mogło być tak fajnie.
A patrząc na warianty obwodnicy - stawiam na wariant I. Najtańszy i jest naturalnym przełdużeniem "północnej obwodnicy".
Zobaczcie sobie na to "coś" na wschodnim końcu tych wariantów. Chwilę musiałem się temu przyjrzeć, żeby wyczaić o co tam biega Zakręcone trochę, rondo u góry, dwupasmówka na dole.
-
- Rhetor
-
- Proksenos
@Marcin Zaród: myśląc przyszłościowo wariant 1 jest właśnie najgorszy. Najlepszy wg mnie jest wariant 3 z zastrzeżeniem że od ronda Błonie/Jana Pawła II powinno się wybudować łącznik z obwodnicą wschodnią. Wariant pierwszy wymusza prowadzenie tranzytu przez rondo Błonie/Jana Pawła II, co jest zbędne, bo nawet Kuba mówi, że ruch trzeba z centrum wyprowadzać, a chyba zakładamy, że tereny na północ od Al. JPII zostaną uwolnione inwestycyjnie/mieszkaniowo?
Jak to kiedy? Przecież wg niektórych to parę dni i decyzja jest.
A niektórzy się dziwią, że inwestycje z przed 4 lat się obecnie realizuje.
Badania środowiskowe, konsultacje społeczne, badania geologiczne, uzgodnienia pod kontem funduszy Unijnych.
Z rok potrwa co najmniej : same protesty mieszkańców, których trzeba wywłaszczyć moba się ciągnąć długo.
Wg mnie najlepszy jest wariant 2
A niektórzy się dziwią, że inwestycje z przed 4 lat się obecnie realizuje.
Badania środowiskowe, konsultacje społeczne, badania geologiczne, uzgodnienia pod kontem funduszy Unijnych.
Z rok potrwa co najmniej : same protesty mieszkańców, których trzeba wywłaszczyć moba się ciągnąć długo.
Wg mnie najlepszy jest wariant 2
9000 ml A Rh-
Specustawa działa jak jest przebieg - a przypominam że MAMY TRZY warianty przebiegu. Powołają się na Specustawę i wylosują któryś ?
Protesty będa dotyczyć wyboru trasy - jak już wyborą to OK. Ale najpierw musza wybrać wariant trasy i tu jest problem.
Idealnie by było zdażyć do 2012 roku ale to NIE REALNE.
Protesty będa dotyczyć wyboru trasy - jak już wyborą to OK. Ale najpierw musza wybrać wariant trasy i tu jest problem.
Idealnie by było zdażyć do 2012 roku ale to NIE REALNE.
9000 ml A Rh-