Korki na Słonecznej
Co się tak uparliście na ten bus-pas na Narutowicza? Przecież nigdzie nie jest powiedziane, że jak dodatkowy pas to tylko dla autobusów. Wystarczą 2 normalne pasy dla kierunku Gumniska - centrum i już się jedzie a nie stoi. Bo z zachodu na wschód da się jeszcze przeżyć. Tylko, że rozwiązanie mało realne pewnie ze względów technicznych (minimalna szerokość) bo w przeciwnym razie ktoś dawno już by na nie wpadł.
Właśnie Radio Kraków wałkuje nasze rondo. Według krakowskich redaktorów motoryzacyjnych trudne i nieudane. Podobał mi się apel, by zajmować wszystkie pasy, nie tylko "łatwy" prawy. Teraz wracałem do domu, na prawym korek, lewy wolny. Ile jeszcze miesięcy minie, zanim u naszych kierowców zniknie strach przed lewym pasem ?
-
- Rhetor
Tu muszę się nie zgodzić, dziś rano zawalone było rondo samochodami nie mającymi gdzie zjechać - trzymały światła na Fatimskiej - wiem, nie problem ronda tylko kolejnego skrzyżowania, ale jednak zakorkowane byłogushman pisze:O jakiej porze by tam nie jechać - nie ma korków!
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Wiem, wszak piątek świętem dyszla jest
[ Dodano: 21-11-2009, 1:09 ]
A to powinno się znaleźć na skrzyżowaniu Konarskiego - Dąbrowskiego
[ Dodano: 21-11-2009, 1:09 ]
A to powinno się znaleźć na skrzyżowaniu Konarskiego - Dąbrowskiego
Oglądnijcie sobie odcinek programu TVP Kraków "Jedź bezpiecznie" poświęcony naszemu rondu. Sama krytyka tarnowskiego "organizatora ruchu"
http://ww6.tvp.pl/6287,20091123944240.strona
http://ww6.tvp.pl/6287,20091123944240.strona
zicc każdy już ten program widział.
A ja mam takie trochę inne pytanie dotyczące ulicy Słonecznej. Od kiedy mogą tam jeździć tiry? Zakaz chyba nadal stoi, a ich od otworzenia ronda jak grzybów po deszczu. Dziś przez nie korek na światłach sięgał od skrzyżowania Jana Pawła ze Słoneczna aż do pierwszych świateł przy osiedlu Zielonym. Nie dało rady nawet wjechać na zielonym świetle na skrzyżowanie..
A ja mam takie trochę inne pytanie dotyczące ulicy Słonecznej. Od kiedy mogą tam jeździć tiry? Zakaz chyba nadal stoi, a ich od otworzenia ronda jak grzybów po deszczu. Dziś przez nie korek na światłach sięgał od skrzyżowania Jana Pawła ze Słoneczna aż do pierwszych świateł przy osiedlu Zielonym. Nie dało rady nawet wjechać na zielonym świetle na skrzyżowanie..
http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.
No a czemu się dziwisz jak to skrzyżowanie to jest totalnie nieprzemyślane. Tam przydałoby się rondo, ale takie jak rondo Reagana czy Giedroycia czyli wielkie. Teraz jadąc od dołu od MPEC w godzinach szczytu korek zaczyna się obok Orlenu, a skutecznie ruch tamuje brak lewoskrętu przy cmentarzu (auto chcąc tam skręcić w lewo czeka na zjeżdżających w dół na świetle zielonym, tym samym blokując wszystkich za nim stojących) i jeden pas do wjazdu na skrzyżowanie koło Shella (jak przed światłami stoją z dwie ciężarówki to zaaaaniiiimmm onnneeee ruuuuuszzzą poood górkęęęę to już zapala się czerwone i tak na zielonym przejadą dwa samochody, brak też oczywiście osobnego pasa do lewoskrętu)
wlasnie obejrzalem JB z tego skrzyzowania - masakra - sceny jak z chorroru sie tam dzieja. Nie mialem okazji jechac jeszcze przez to rondo ale wyglada na to ze nie ma czego zalowac - szkoda auta stracic
dodam jeszcze ze w programie widac jak te zolte oslony na jezdni (ktos kiedys napisal ze 60tys kosztowaly czyli sa ze zlota) w kilku miejscach sa porozwalane juz ehh jakos panowie jakosc....
dodam jeszcze ze w programie widac jak te zolte oslony na jezdni (ktos kiedys napisal ze 60tys kosztowaly czyli sa ze zlota) w kilku miejscach sa porozwalane juz ehh jakos panowie jakosc....
-
- Rhetor
Nie ma tam tak strasznie, samo rondo idzie ładnie, strach to jest przed wjazdem na nie na przetasowaniu.