Remonty ulic w Tarnowie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

A GDZIE zrobimy taki parking? Nie ma miejsca - chyba, że by był to parking wielopoziomowy, podziemny, ale to gigantyczna inwestycja.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

Phoenix
Prytan

Post autor: Phoenix »

Nie na miejsca na parking podziemny który zaspokoił by potrzeby centrum ?

Ją widzę miejsce może trochę futurystyczne i oczywiście drogie bardzo kontrowersyjne ale kto mi powie jaką jest różnica poziomów między ul bernardyńską a płyta rynku, jaką jest powierzchnia rynku ile zmieściło by się tam poziomów nie narażając kamienia . . . . 4 to ile samochodów chcecie tam zmieścić 1000 czy 5000 miejsce jest stare walące się nie zabytkowe kamienice tereny pod placem rybnym, nawet zamiast przebudowywać burek pod kwiaciarki wstawcię pod niego parkiną jedno albo 2 poziomowy wiecie ile to miejsca ?

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Idealne miejsce na 'centralny' parking już jest, tyle że zajęte :lol: Budynek telekomunikacji (ten z jakimiś centralami przy Wałowej czy co tam jest, kto tam jeszcze pracuje ?). Jego wyburzenie i postawienie piętrowego parkingu załatwiłoby za jednym zamachem dwa problemy; parking i niepasujący do reszty klocek. Parking i tak by ponad kamienice nie wystawał. Ciekawe czy koszt rozbiórki tego budynku i postawienia powiedzmy 3-poziomowego parkingu przekroczyłby koszty robionego właśnie przejścia podziemnego.

Parking byłby na tyle blisko centrum, że każdemu się opłaci przejść resztę dystansu na piechotę a jednocześnie nie naruszyłby układu architektonicznego. Drugi, zwykły parking gdzieś po drugiej stronie centrum, powiedzmy na terenie Owintaru. Wtedy można zamykać dla ruchu górę Krakowskiej, przyłożyć się do egzekwowania okolicznych zakazów parkowania i delektować się spokojnym centrum :mrgreen:

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Roberto pisze:Idealne miejsce na 'centralny' parking już jest, tyle że zajęte Budynek telekomunikacji (ten z jakimiś centralami przy Wałowej czy co tam jest, kto tam jeszcze pracuje ?). Jego wyburzenie i postawienie piętrowego parkingu załatwiłoby za jednym zamachem dwa problemy; parking i niepasujący do reszty klocek.
Jeszcze można wykorzystać miejsce, gdzie obecnie mieści się agencja ochrony. Oni mają się na Dąbrowskiego przenosić/

Dom
Archont

Post autor: Dom »

Racjonalista pisze:
Dom pisze:Ja rozumiem, ze pan Scigala przychodzi do pracy na ktora chce, [...].
A Ty co? Śledzisz prezydenta, że wiesz o której pracę zaczyna?
Jak sie rozkopuje prawie cale miasto to trzeba sie liczyc z tym, ze mieszkancy moga miec problem z dojechaniem do pracy na czas. Widocznie jemu to nie przeszkadza, ale pewnie reszcie tak.

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Wreszcie Przemysłową zaczęli robić :)
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Roberto
Archont

Jechałem w sobotę czyimś autem po wyremontowanym odcinku Krakowskiej w Mościcach. Telepało kierownicą i podskakiwało jak piłeczka. Myślałem, ze coś z autem nie tak, ale chwilę później na innej ulicy się uspokoiło. Remont pierwsza klasa :)

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

...po wyremontowanym odcinku Krakowskiej w Mościcach.
Roberto, o który odcinek Ci chodzi, bo jeżdżę ul. Krakowską w każdym dniu, ale nic takiego nie stwierdziłem.
Natomiast takie coś zauważyłem na ul. Czerwonej w okolicy skrzyżowania z ul. Staffa.
I co to jest?
Mianowicie na odcinku około 200 m od ul. Staffa w kierunku Krakowskiej, są poprzyklejane do nawierzchni kawałki masy bitumicznej. Nie wiem czy ktoś to "zgubił" i nie zauważył, czy też celowo to zrobiono, aby ograniczyć prędkość samochodów na tym odcinku drogi. :P
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

Dziwna sprawa bo jeszcze w kilku miejscach coś takiego zauważyłem, m.in. przy wjeździe do Tarnowca.

kedarg
Obywatel

Post autor: kedarg »

suraiw pisze: są poprzyklejane do nawierzchni kawałki masy bitumicznej
to samo jest m.in. na Tuchowskiej zaraz za obwodnicą w stronę tarnowca.

Roberto
Archont

Myślę, że to zależy od auta (rozstaw osi) i średnicy kół. W swoim aucie też raczej tego nie zauważyłem. Tym razem chodziło mi o Krakowską w Mościcach od skrzyżowania z Biedronką w kierunku Krakowa. Ja to tłumaczę sobie po prostu nierównym wyłożeniem warstwy asfaltu, porobiły się jakieś niewielkie 'fale" i auto w zależności od tych fal i rodzaju auta różnie na to reaguje.

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

Jakub apropo tej stacji koło Kauflandu to czasem nie będzie miejsca stacja Mpetrol ? bo na stronie www.tarnow.pl podali informacje ze na ul. Lwowskiej powstaje druga stacja miasta tym razem z LPG ??

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Lechu pisze:Dziwna sprawa bo jeszcze w kilku miejscach coś takiego zauważyłem, m.in. przy wjeździe do Tarnowca.
może to być rozjeżdżona glina z jakiejś okolicznej bodowy

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Na wjeździe do Tarnowca ktoś zgubił nie asfalt, nie glinę tylko beton...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

kedarg
Obywatel

Post autor: kedarg »

Dzisiaj po południu zauważyłem kolejną głębszą dziurę, która jest na ul. Franciszka Żwirki(?), tzn z Prostopadłej skręcając w lewo w stronę Brodzińskiego. Dziura znajduje się tuż obok studzienki kanalizacyjnej, ale na szczęście została zabezpieczona białą kobyłką, by nikt w nią nie wpadł :D

ODPOWIEDZ