Jakie macie telefony ?

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Pisać w rękawiczkach? Nie pracuję w służbie zdrowia czy w laboratorium. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Blackberry - fajne, ładne i funkcjonalne. Minus - jednak mniej oprogramowania niż na Symbiana czy WM - przynajmniej po polsku. Jeśli jednak nie zamierzasz korzystać z innego softu niż jest w środku, to polecam.

George
Obywatel

Post autor: George »

gushman pisze:Pisać w rękawiczkach? Nie pracuję w służbie zdrowia czy w laboratorium. :)
Ale używasz telefonu w okresie jesienno-zimowym?
Poza tym o wiele szybciej pisze się na klawiaturze z przyciskami, których wciskanie można poczuć niż na klawiaturze ekranowej, gdzie nie mam pewności czy telefon "zajarzył" że przez ułamek sekundy wcisnąłem jakiś klawisz.
A co do patyczka - działa na ekranach rezystancyjnych, na pojemnościowych niezbyt.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Używam, używam, ale nawet Nokii 6310 nie byłbym w stanie w swoich rękawicach obsługiwać. Dlatego to dla mnie słaby argument.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

ODRADZAM stanowczo - Blackberry.

Jedyną zaletą Blackberry była znakomicie działająca technologia Push E-Mail - to właśnie w Blackberry po raz pierwszy ją zastosowano.
Obecnie bez kłopotu mamy Push E-Mail w każdym systemie, Windows Mobile od dawna ją ma, w Androidzie też jest (choć czasem sprawia kłopoty), Samsungi z Badą też, nawet Nokia ją ma.

Po za tym Blackberry niczym się nie wyróżnia, przykładowo Samsung Avila robi dokładnie to samo - na Avili mojej Mamy przetestowałem Push EMail i działało. :mrgreen: A kalendarz, terminarz i resztę mamy.

Gushman - jesli potrzebujesz telefonu do pracy (Poczta, Kalendarz, Terminarz, Notatki, Zadania, Zdalny Pulpit, kompatybilność z Office, duży wybur biznesowych aplikacji itp) na pierwszym miejscu coś z Windows Mobile - jest najlepszy, w połączeniu w Microsoft Outlook* tworzy POTĘŻNE narzędzie.
Na drugim miejscu jesy Android - ale musimy się pogodzić z problemami z synchronizacją z innymi źródłami niż Google.
Blackberry - jest na szarym końcu, bo nie mam nic więcej niż konkurencja a jest drogą "zabawką"

* Dla słabiej :mrgreen: kumatych - chodzi o wersję z Pakietu Office
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Ravir pisze:w połączeniu w Microsoft Outlook
Można też połączyć WM z aplikacjami Google, live.com czy innymi tego typu systemami open source np. SOGo.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

WM chodzi z Google i resztą znakomicie :D Problemy są w drugą stronę - Android nie chce chodzić stabilnie z Outlookiem i resztą - po za Gmailem :D z którym śmiga aż miło.
9000 ml A Rh-

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Odbiegnę troszkę od tematu, ale nie chcę śmiecić nowym tematem :)

Mianowicie, posiadam roztrzaskaną Nokię E-51 i potrzebuję z niej odzyskać numery telefonów. Podejrzewam, ze pierwszy lepszy komis/serwis się tym nie zajmuje, wie ktoś czy w Tarnowie da radę coś takiego załatwić ?

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Wszystko zależy jak bardzo jest roztrzaskana... Na początek polecałbym serwis Nokii na Wałowej.

I zacznij stosować 11 przykazanie: rób backupy!!! :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Bastekxyz
Archont

To nie mój telefon, miałem się nim tylko zająć, ale nie dam sobie z nim rady, udało mi się nalutować styki baterii i da się ją naładować, wyświetlacz i obudowa poszła w drobny mak, płyta jest wygięta, ale nie pęknięta. Nie jestem również w stanie stwierdzić czy telefon odpala, bo przy "włączaniu" nie podświetla się miejsce gdzie była klawiatura i nie słychać dźwięku :D

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Skoro nie wydaje żadnego dźwięku, nie ma żadnej oznaki życia to skąd wiesz, że się ładuje ? Jest możliwość odczytu pamięci, ale bez sprzętu się to niestety nie uda. Można spróbować wlutować złącze do komputera i może ruszy, ale nie daje pewności.

Bastekxyz
Archont

Cubaza pisze:skąd wiesz, że się ładuje
Wsadziłem rozładowaną baterię, podłączyłem ładowarkę i za parę minut zmierzyłem napięcie miernikiem.

ODPOWIEDZ