Parkowanie w Tarnowie
Hej a ja mam takie pytanie co do stref płatnego parkowania. Widzę, że w Tarnowie prawie wszędzie są znaki informujące, że to jest strefa płatnego parkowania itd. A co jeśli nie ma takiego znaku a ulica mieści się w strefie ograniczonej zapisem miejskiej uchwały?
Uchwała
Juz podaje konkretny przykład. Na ulicy Goldhammera na wysokosci głównego budynku PWSZ nie ma takiego znaku po prawej stronie jezdni i zdarzało mi się tam zostawiać auto, w miejscu wypłytowanym pod płotem pwsz no i wiadmomo dostałem tam mandat za brak karty parkingowej.
Uchwała
Juz podaje konkretny przykład. Na ulicy Goldhammera na wysokosci głównego budynku PWSZ nie ma takiego znaku po prawej stronie jezdni i zdarzało mi się tam zostawiać auto, w miejscu wypłytowanym pod płotem pwsz no i wiadmomo dostałem tam mandat za brak karty parkingowej.
-
Autor tematu - Rhetor
Jak nie ma znaku to Cię mogą w pędzel cmoknąć
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Wtedy możesz dostać mandat za parkowanie np przy zachowaniu mniejszej niż przewidziana prawem odległości od ogrodzenia - czyli mniej niż 1,5 m, lub nie zachowaniu odległości od skrzyżowania bądź przejścia dla pieszych - czyli standardowe warunki parkowania na chodniku
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Proedroj
nie przejmuj się, byłem na basenie z córka dokładnie w niedzielę 30 X, koło 19.30, jakiś $^&#%&$^$@%T@# postawił swojego pro czerwonego lanoska centralanie na środku wjazdu na dolny parking.. miał chłop fantazję, nie powiem !!!kilof pisze:Dzisiaj pod aquaparkiem pewna pani zaparkowała samochód na środku drogi którą wyjeżdżają autobusy
P.S. pewnie do dziś nie jest z siebie dumny, bo mu się wietrzy (wtajemniczeni wiedzą )