Laptop

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Autor tematu
Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

No z instalowaniem windowsa i podzieleniem dysku na partycje, to juz sobie dam radę ;) Chodzi mi o to czy bawić się z tym Hiren's czy wystarczy format dysku jaki przeprowadzi winda przy instalacji ?

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

A po co dodatkowe programy? Instalator Windows potrafi usunąć partycje nawet Linuxowe - następnie podzielić dysk na nowo i sformatować pod NTSF'em i pozawodach.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

To, że potrafi niekoniecznie oznacza, że chce to zrobić. Zwłaszcza jeśli chodzi o MBR. Ja tam wolę wywalić wszystko jakimś softem z Hiren's Boot i mam 100% pewności, że po restarcie mi się nie pojawi jakiś Grub, którego Windows skrzętnie ominęło.

Tomasz Drwal
Proedroj

Post autor: Tomasz Drwal »

Dokładnie jak napisał Goscinny, nawet po tygodniu może się zacząć krzaczyć system, dyski zaczną świrować, zaczną Ci znikać partycje. Ale jak tam wolisz... :)

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Ee pitolicie. Ja sporadycznie używam Hirens do partycjonowania dysków i korzystam z windowsa. Nigdy nie miałem żadnych problemów z tym związanych.

Autor tematu
Lechu
Archont

Jak tam wolisz, ja się nie znam :P Ale ten Hiren's tworzy obraz płytki do zbootowania tak ? I z takiej płyty instalować ?

Tomasz Drwal
Proedroj

Post autor: Tomasz Drwal »

halford pisze:Ee pitolicie. Ja sporadycznie używam Hirens do partycjonowania dysków i korzystam z windowsa. Nigdy nie miałem żadnych problemów z tym związanych.
To zależy czy miałeś wcześniej partycje linuksowe.
Lechu pisze:Jak tam wolisz, ja się nie znam :P Ale ten Hiren's tworzy obraz płytki do zbootowania tak ? I z takiej płyty instalować ?
Hiren's to zestaw różnej maści programów.
Odpalasz laptopa z płyty CD, z listy wybierasz programy do tworzenia partycji, po zabawie z dyskami robisz reboot i z plyty z M$ instalujesz winde.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Lechu, nie fandzol się, tylko jedziesz z płytki Windowsa, nie ma potrzeby stosować zewnętrznych programów, ja tak instalowałem, co prawda partycje linuksowe mam dalej na dysku, bo windę mam tylko do gier, ale się nie krzaczy nic.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Dokładnie - ja od lat tak instaluję - jeszcze od czasów Windows 95 - i z zewnętrznych programów korzystałem tylko wtedy gdy chciałem zmienić wielkość partycji BEZ kasowania i reinstalowania systemu.

FDISK to Fdisk - nie ważne czy z MS czy innej firmy - w trakcie partycjonowania i tak nadpisywany jest całkowicie MBR i Tablica Partycji.

Jedyny problem jest wtedy gdy mamy fizycne uszkodzenie - bo logiczne i tak zostaną nadpisane.
9000 ml A Rh-

Autor tematu
Lechu
Archont

Wie ktoś może jak zrobić w Mozilli, żeby na stronie startowej było kilka kart ? Coś jak w operze

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Wie ktoś może jak zrobić w Mozilli, żeby na stronie startowej było kilka kart ? Coś jak w operze
Użyj bieżących stron / use current pages

w miejscu gdzie ustawiasz stronę startową :)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Autor tematu
Lechu
Archont

To wiem, ale wtedy wszystkie mi się otwierają na raz, a jest też coś takiego, że masz jakby miniaturki tych stron i wybierasz ;)

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

To o czym mówisz ma być w Firefox 4. Jest już dostępna wersja beta i pewnie ta funkcja już tam jest.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Strona z dodatkami do FF, pierwsza strona:
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/4810/
:)

ODPOWIEDZ