Znaczy się do ronda Conrada i okolic Ikei nie dojechałeś. Tam to jest prawdziwy armagedon. Ale przynajmniej się starają i na sygnalizatorach pomontowali liczniki odmierzające czas do końca wyświetlania się czerwonego i zielonego.sylw3st3r pisze:a weźcie pod uwagę że żadnych remontów tam nie ma !
Remonty ulic w Tarnowie
Taa, jasne w Krakowie nie ma remontów i modernizacji... Nie pisz bzdur. Obecny Prezydent Krakowa choć orłem nie jest to jest coś w systemie komunikacji miasta zrobił...sylw3st3r pisze:wygoda, a jak wam te korki nie pasują to jedźcie do Krakowa
A u nas? Świetnie, że się buduje nowe, modernizuje stare, ale... jest duże ale... rok ma 365 dni, a wszystko musi być totalnie nierozplanowane, nałożone na siebie i dziwnym trafem nałożone żeby być tuż przed wyborami... Ja mam nadzieję, że Tarnowianie będą mieli dość i zamiast zysków politycznych JE RŚ będą polityczne straty.
Z tego co pamiętam, to w Krakowie nie tak dawno trwała budowa estakady w ciągu ul. Nowohuckiej, i jak byłem tam jakiś miesiąc temu to daleko im było do końca... a korki na Nowohuckiej były i zapewne są nadal niemiłosierne, więc nie mów że w Krakowie remontów nie ma...
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
Tę inwestycję prowadzi ZUE SA (dzisiejszy debiutant giełdowy) i jest ona kilkanaście(!!!) tygodni przed planowym harmonogramem.Eredhel pisze:w ciągu ul. Nowohuckiej, i jak byłem tam jakiś miesiąc temu to daleko im było do końca...
Co do trasy, modernizacje dróg a'la GDDKiA dają taki właśnie efekt, co kawałek światła, zwężenia itp... A takich durnych świateł w Mikołajowicach nie ma kto przeprogramować od roku już, a po co?, niech wszyscy stoją w korku od Zgłobic.
OT
EOT
Nie przeczę, chodziło mi tylko o to że raczej jeszcze nie skończylihurricane pisze:Tę inwestycję prowadzi ZUE SA (dzisiejszy debiutant giełdowy) i jest ona kilkanaście(!!!) tygodni przed planowym harmonogramem.Eredhel pisze:w ciągu ul. Nowohuckiej, i jak byłem tam jakiś miesiąc temu to daleko im było do końca...
EOT
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
Oj przydałaby się Spokojna/Elektryczna/Wyszyńskiego w profilu 2x2 aby ci co chcą jechać z zachodnich dzielnic (Zb. Góra, Mościce itp) na osiedla przejechaliby szybko bez problemu i bez pchania się do centrum. Teraz ten ciąg jest jednak zakorkowany za sprawą przekroju 1x2 z światłami, i głównie za sprawą braku lewoskrętów przy cmentarzu w Krzyską. Myślę że profil 2x2 na tych ulicach rozwiązałby z 70% problemów z korkami w centrum miasta
-
- Rhetor
Jest to poniekąd fenomen naszego miasta pod wodzą włodarzy. Większość forumowiczów, ludzi na mieście, kierowców rozumie wyższość ronda nad światłami, wyprowadzenie ruchu z centrum na obrzeża miasta (Błonie, Spokojna, Elektryczna, Wyszyńskiego). Ale rządzący tego nie rozumieją albo z innych powodów idą w zaparte.zicc pisze:Naprawdę lepiej puszczać ludzi z Falkland przez środek miasta?
Wystarczy stanąć na światłach i zaobserwować kilka cykli. Ile czasu i paliwa ludzie tam marnują (nie mam tu na myśli szczytów komunikacyjnych kiedy z każdej strony jest korek).
Na Mickiewicza będziemy mieli pomnik prezydenta w postaci przejścia podziemnego za planowane 5 mln a czas pokaże za ile.
Północne obejście jak stało tak stoi.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Prytan
hmmm tfi przypadkiem nie widnieje na naszym indeksie for zakazanych? ; P
Kiedy oni w końcu zmienią domyślny szablon forum.. to przecież wygląda jak forum założone w 96 roku ; d
Dwupasmowe ronda... zaczyna się wreszcie wielkie krążenie po Tarnowie ; ) Nareszcie trzeba będzie się nauczyć po nich w końcu jeździć ; )
Kiedy oni w końcu zmienią domyślny szablon forum.. to przecież wygląda jak forum założone w 96 roku ; d
Dwupasmowe ronda... zaczyna się wreszcie wielkie krążenie po Tarnowie ; ) Nareszcie trzeba będzie się nauczyć po nich w końcu jeździć ; )
Przecież przebudowa Wyszyńskiego, Elektrycznej i Spokojniej JEST W PLANACH - ma być to część połączeń między A4 a miastem. A konkretnie ma być to dojazd do Zakładów Azotowych dla tych, którzy jadą od Rzeszowa i z kierunku Kielce - bo do węzla Krzyż ma dochodzić droga z kierunku Kielce - która ma być WYBUDOWANA - tak by omijała Dąbrowę - dokładnie z Buska Zdroju - i scinała łuk jaki zatacza obecna droga via Szczucin. Ma być wybudowany nowy most na wiśle.
9000 ml A Rh-