"Tanie paliwo" w Tarnowie
Ktoś tu chyba sobie kpi!!!
Nie widziałem osobiście, ale pytałem przed chwilą na stacji znajdującej się na ul. Przemysłowej i gościu mi powiedział że na tej nowej stacji paliwo PB95 jest po 4,10 zł.
Natomiast na tej stacji /syacja paliw Rzeszuto/ PB95 jest aktualnie po 4,09 zł.
Tak że nie wiem kto tu sieje zamęt.
Nie widziałem osobiście, ale pytałem przed chwilą na stacji znajdującej się na ul. Przemysłowej i gościu mi powiedział że na tej nowej stacji paliwo PB95 jest po 4,10 zł.
Natomiast na tej stacji /syacja paliw Rzeszuto/ PB95 jest aktualnie po 4,09 zł.
Tak że nie wiem kto tu sieje zamęt.
-
- Rhetor
Tak, czy inaczej, paliwo miało być tańsze bo z tego co kojarzę to miała być to stacja o niskiej marży
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Zaraz tam będę to obczaję
-
- Rhetor
- Kontakt:
OMG może to mój sms do "Najwyższego Kierownictwa" z rana zadziałał
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
A ja jestem ciekaw co by się stało jakby nagle te stacje "koncernowe" zmniejszyły cenę do 4,00 (powiedzmy, że jeszcze by na tym zarabiali). Czy na zajezdni byłoby 3,70? Poniżej kosztów zakupu? Zgodnie z obietnicami publicznymi (a takimi są wypowiedzi dla mediów) musieliby utrzymywać cenę poniżej kosztów zakupu. I co wówczas? Dotowanie z kasy miejskiej? Nie można. Zamykamy stację? Czy podnosimy cenę narażając się na pośmiewisko?
-
- Rhetor
- Kontakt:
Gościnny wtedy zamierzony cel zostałby osiągnięty. I wierz mi nikogo by nie interesowało wtedy jaka jest cena na stacji miejskiej skoro wszędzie mamy ceny niższe! To się nazywa konkurencja!
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Sądzę bardziej Jakubie, że to mój telefon. O Twoim smsie jeszcze nie było mowy gdy dzwoniłem. Ale jeżeli faktycznie zmniejszyli ceny, to możesz sobie wpisać do listy "zdziałań" obniżenie cen paliwa na miejskiej stacji benzynowej. Mnie na tym nie zależy.Jakub Kwaśny pisze:OMG może to mój sms do "Najwyższego Kierownictwa" z rana zadziałał
-
- Rhetor
95: 4,10
ON: 3,57
Co nie zmienia faktu, że u Rzeszutki (stacja, która się utrzymuje z tego, że sprzedaje paliwo z narzutem) jest taniej niż na tej pseudotaniej stacji, w Krakowie czy Rzeszowie jest taniej na stacjach koncernowych niż tu.
No to sorry, ale gdzie tu sens i kto negocjował ceny dostarczanego paliwa? Przedszkolaki?!
//edit:
Co do ceny 4.28 za 95 - to owszem, jest taka ale na PKS-ie
ON: 3,57
Co nie zmienia faktu, że u Rzeszutki (stacja, która się utrzymuje z tego, że sprzedaje paliwo z narzutem) jest taniej niż na tej pseudotaniej stacji, w Krakowie czy Rzeszowie jest taniej na stacjach koncernowych niż tu.
No to sorry, ale gdzie tu sens i kto negocjował ceny dostarczanego paliwa? Przedszkolaki?!
//edit:
Co do ceny 4.28 za 95 - to owszem, jest taka ale na PKS-ie
Właśnie, zobaczymy czy "kartel" zareaguje.
Dzisiaj to zareagował jedynie ten co zawsze miał dobre i w miarę tanie paliwo porównując z innymi. Bo nie ukrywam że ta cena 4,09 została wprowadzona od dziś. Mówię oczywiście o stacji paliw na Przemysłowej.
A co na to pozostali Zobaczymy.
Dzisiaj to zareagował jedynie ten co zawsze miał dobre i w miarę tanie paliwo porównując z innymi. Bo nie ukrywam że ta cena 4,09 została wprowadzona od dziś. Mówię oczywiście o stacji paliw na Przemysłowej.
A co na to pozostali Zobaczymy.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
-
- Rhetor
"Kartel" nie zareagował, na szelu jest 4,31 czyli grosza mniej niż wczoraj.