Oj nie! Rondo będzie na rogatkach miasta, tam gdzie "parkuje" autobus linii nr 5 i stoi słup z herbem Tarnowa. Pewnie słyszałeś o rondzie między stacją paliw a Brzozówką. To się zgadza, bo jest jeszcze jeden "cepeen" w kierunku Tarnowa, za Brzozówką.halford pisze:Z tego co mi wiadomo to ostatni plan zakłada budowę ronda pomiędzy stacją Orlen a BrzozówkąKtoś wie jak wyglądają aktualne plany co do drogi (a zwłaszcza jej szerokości) między Tarnowem a Lisią Górą? Kiedyś były piękne wizje zrobienia tu drogi czterojezdniowej, ekranów, zmniejszenia ilości wyjazdów z bocznych dróg... Podobno plany się zmieniły.
Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Na Słonecznej spokojnie można się rozpędzić, na Sitki również tylko ja tam zawsze stoję w korku więc ta 80-tka trochę mnie zdziwiła. Faktem jest że po lewym pasie (na Sitki) pędzą idioci (z premedytacją używam tego określenia) często z za dużą prędkości a później wbijają się na chama na prawy tuż przed skrzyżowaniem. Czekam tylko na chętnego który na mnie wymusi pierwszeństwo przy zmianie pasa bo mam błotnik do naprawy.tarnowiack pisze:Na Słonecznej - nietrudno 80 wyciagnac..
Na Sitki przy duzym ruchu fakt- tez nielatwo, co jednak niektorym sie udaje czego nieraz bylem swiadkiem. A przy malym ruchu - to spokojnie wystarczy ten odcinek od MBFatimskiej do przejscia dla pieszych... W sam raz zeby kogoś potrącić
Osobiscie sam sie zastanawiam PO CO wyciagac takie predkosci na odcinku 200m i hamowac przed skrzyźowaniem..
Piesi też nie są bez winy i czasem zdarza się im pakować prosto pod koła zwłaszcza na odcinku Słowackiego przy Pałacu Młodzieży.
Jeszcze rondo w Lisiej Górze, ronda przy zjeździe z A4, ronda w mieście w ciągu ul. Starodąbrowskiej (Słoneczna, Mickiewicza).halford pisze:Widziałem plany gdzie są dwa ronda. To o którym Ty piszesz i to o którym ja pisze
I od tego będziemy mieli kolorowy zawrót głowy
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
Zastanawiam się, czy nie dałoby się tam zastosować takich świateł jak dalej przed SP5 czyli takich z przyciskiem? Tylko pytanie czy nie byłyby za blisko jedne drugich. Ale skoro jest tam tak niebezpiecznie i tyle sytuacji się ciągle wydarza...Cubaza pisze:Jednak jak patrze na to co się dzieje w Tarnowie na Słonecznej, obok Zenitu to na 99% jestem pewien, że jednak on wyprzedzał. Wczoraj jechałem sobie tam spokojnie i widzę, że ludzie chcą przejść. No to się zatrzymałem przed przejściem. Na lewym pasie przejechały obok mnie jeszcze dwa samochody, a POTEM ominął mnie samochód, który stał za mną(przedstawiciel handlowy rejestracja WE, samochód FORD Fiesta) na moim pasie, ominął mnie i pomknął lewym pasem ;/
Dopiero wtedy ludzie mogli przejść.
Byłem dzisiaj świadkiem niecodziennej sytuacji. Godzina 9:00. Al. Solidarności, wyjazd z Piłsudskiego (od strony MDK).
Gosć podjechał pod ulicę, poczekał aż droga główna (Solidarności) będzie czysta i ruszył... jak mniemam na ręcznym.
Przednie koła zaboksowały, boks..boks... dymu sporo, samochód ciągnie powoli... tylne koła stoją ; )
Rozpędził się jednak, przy przystanku tymczasowym zgubił tablicę rejestracyjną (!!) i pojechał (ciągnąć się na przednich kołach tylko) dalej i to całkiem szybko... dojechał do skrzyżowania, dalej już nic nie widziałem ; )
Żaden młokos, żadna kobieta, żeby nie było. Starszy pan, koło 50-tki. Nowe autko, jakiś mercedesik miejski bodajże.
Gosć podjechał pod ulicę, poczekał aż droga główna (Solidarności) będzie czysta i ruszył... jak mniemam na ręcznym.
Przednie koła zaboksowały, boks..boks... dymu sporo, samochód ciągnie powoli... tylne koła stoją ; )
Rozpędził się jednak, przy przystanku tymczasowym zgubił tablicę rejestracyjną (!!) i pojechał (ciągnąć się na przednich kołach tylko) dalej i to całkiem szybko... dojechał do skrzyżowania, dalej już nic nie widziałem ; )
Żaden młokos, żadna kobieta, żeby nie było. Starszy pan, koło 50-tki. Nowe autko, jakiś mercedesik miejski bodajże.
-
- Archont
Za stroną KMP Tarnów - Wczoraj wieczorem na tarnowskiej obwodnicy 46-letni mieszkaniec Lipin jechał Oplem Astrą mając 3,4‰ alkoholu w organizmie. Mężczyzna poruszał się drogą jednokierunkową "pod prąd". Obserwujący sytuację świadkowie zdarzenia uniemożliwili kierującemu dalszą jazdę wyciągając go z samochodu. Przybyli na miejsce policjanci ustalili, że dodatkowo mężczyzna posiada orzeczony sądownie zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych obowiązujący do dnia dzisiejszego. Kierowca trafił do policyjnego aresztu.
I właśnie widzimy przykład, że jak takiemu debilowi zabiorą prawko, to on to zlewa. A jakby mu zabrali samochód, to miałby większy problem z prowadzeniem po pijaku. Ale wg "obrońców wolności" to jest nieludzkie.kholbee pisze:orzeczony sądownie zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych obowiązujący do dnia dzisiejszego