Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

halford pisze:
Ktoś wie jak wyglądają aktualne plany co do drogi (a zwłaszcza jej szerokości) między Tarnowem a Lisią Górą? Kiedyś były piękne wizje zrobienia tu drogi czterojezdniowej, ekranów, zmniejszenia ilości wyjazdów z bocznych dróg... Podobno plany się zmieniły.
Z tego co mi wiadomo to ostatni plan zakłada budowę ronda pomiędzy stacją Orlen a Brzozówką
Oj nie! Rondo będzie na rogatkach miasta, tam gdzie "parkuje" autobus linii nr 5 i stoi słup z herbem Tarnowa. Pewnie słyszałeś o rondzie między stacją paliw a Brzozówką. To się zgadza, bo jest jeszcze jeden "cepeen" w kierunku Tarnowa, za Brzozówką. :)

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Oj nie!
Oj tak !

Znajomy ma kontakty w UG i UM. Widziałem plany gdzie są dwa ronda. To o którym Ty piszesz i to o którym ja pisze :)

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

No to może, skoro jedno nie wyklucza drugiego. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

tarnowiack pisze:Na Słonecznej - nietrudno 80 wyciagnac..
Na Sitki przy duzym ruchu fakt- tez nielatwo, co jednak niektorym sie udaje czego nieraz bylem swiadkiem. A przy malym ruchu - to spokojnie wystarczy ten odcinek od MBFatimskiej do przejscia dla pieszych... W sam raz zeby kogoś potrącić :-/
Osobiscie sam sie zastanawiam PO CO wyciagac takie predkosci na odcinku 200m i hamowac przed skrzyźowaniem..
Na Słonecznej spokojnie można się rozpędzić, na Sitki również tylko ja tam zawsze stoję w korku więc ta 80-tka trochę mnie zdziwiła. Faktem jest że po lewym pasie (na Sitki) pędzą idioci (z premedytacją używam tego określenia) często z za dużą prędkości a później wbijają się na chama na prawy tuż przed skrzyżowaniem. Czekam tylko na chętnego który na mnie wymusi pierwszeństwo przy zmianie pasa bo mam błotnik do naprawy.
Piesi też nie są bez winy i czasem zdarza się im pakować prosto pod koła zwłaszcza na odcinku Słowackiego przy Pałacu Młodzieży.

halford pisze:Widziałem plany gdzie są dwa ronda. To o którym Ty piszesz i to o którym ja pisze :)
Jeszcze rondo w Lisiej Górze, ronda przy zjeździe z A4, ronda w mieście w ciągu ul. Starodąbrowskiej (Słoneczna, Mickiewicza).
I od tego będziemy mieli kolorowy zawrót głowy :mrgreen:
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

BIGer pisze:Jeszcze rondo w Lisiej Górze, ronda przy zjeździe z A4, ronda w mieście w ciągu ul. Starodąbrowskiej (Słoneczna, Mickiewicza).
I od tego będziemy mieli kolorowy zawrót głowy :mrgreen:
Raczej totalny paraliż jak znów miasto albo kierowcy podpadną rowerzystom. :)

Awatar użytkownika

golew
Obywatel

Post autor: golew »

Cubaza pisze:Jednak jak patrze na to co się dzieje w Tarnowie na Słonecznej, obok Zenitu to na 99% jestem pewien, że jednak on wyprzedzał. Wczoraj jechałem sobie tam spokojnie i widzę, że ludzie chcą przejść. No to się zatrzymałem przed przejściem. Na lewym pasie przejechały obok mnie jeszcze dwa samochody, a POTEM ominął mnie samochód, który stał za mną(przedstawiciel handlowy rejestracja WE, samochód FORD Fiesta) na moim pasie, ominął mnie i pomknął lewym pasem ;/
Dopiero wtedy ludzie mogli przejść.
Zastanawiam się, czy nie dałoby się tam zastosować takich świateł jak dalej przed SP5 czyli takich z przyciskiem? Tylko pytanie czy nie byłyby za blisko jedne drugich. Ale skoro jest tam tak niebezpiecznie i tyle sytuacji się ciągle wydarza...

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Byłem dzisiaj świadkiem niecodziennej sytuacji. Godzina 9:00. Al. Solidarności, wyjazd z Piłsudskiego (od strony MDK).

Gosć podjechał pod ulicę, poczekał aż droga główna (Solidarności) będzie czysta i ruszył... jak mniemam na ręcznym.
Przednie koła zaboksowały, boks..boks... dymu sporo, samochód ciągnie powoli... tylne koła stoją ; )
Rozpędził się jednak, przy przystanku tymczasowym zgubił tablicę rejestracyjną (!!) i pojechał (ciągnąć się na przednich kołach tylko) dalej i to całkiem szybko... dojechał do skrzyżowania, dalej już nic nie widziałem ; )

Żaden młokos, żadna kobieta, żeby nie było. Starszy pan, koło 50-tki. Nowe autko, jakiś mercedesik miejski bodajże.

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Keleos pisze:Nowe autko, jakiś mercedesik miejski bodajże.

Pewnie miał ręczny na przycisk a z przyzwyczajenia szukał dźwigni :)

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

ClNEK pisze:Pewnie miał ręczny na przycisk a z przyzwyczajenia szukał dźwigni
Jakby miał na przycisk, to powinien mu się w momencie ruszenia zwolnić.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Z tego co się orientuję - źle zaparkowane auta. Ucieszył mnie widok SM... którzy jednak olali sprawę i się nie zatrzymali.
Załączniki
2.jpg

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Bardzo poważny wypadek na znanym wyjeździe spod hipermarketu Carefour na ul. Błonie. Zderzyły się 3 auta, widok naprawdę nieciekawy ale niestety nie wiem nic więcej.

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Niedawno jechałem obwodnicą i widziałem dużżży karambol. Chyba z 10 samochodów, karetki kogoś odwoziły do szpitala. Zna ktoś szczegóły?

kholbee
Prytan

Post autor: kholbee »

Za stroną KMP Tarnów - Wczoraj wieczorem na tarnowskiej obwodnicy 46-letni mieszkaniec Lipin jechał Oplem Astrą mając 3,4‰ alkoholu w organizmie. Mężczyzna poruszał się drogą jednokierunkową "pod prąd". Obserwujący sytuację świadkowie zdarzenia uniemożliwili kierującemu dalszą jazdę wyciągając go z samochodu. Przybyli na miejsce policjanci ustalili, że dodatkowo mężczyzna posiada orzeczony sądownie zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych obowiązujący do dnia dzisiejszego. Kierowca trafił do policyjnego aresztu.

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Tylko tyle? A co z tymi wszystkimi samochodami?

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

kholbee pisze:orzeczony sądownie zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych obowiązujący do dnia dzisiejszego
I właśnie widzimy przykład, że jak takiemu debilowi zabiorą prawko, to on to zlewa. A jakby mu zabrali samochód, to miałby większy problem z prowadzeniem po pijaku. Ale wg "obrońców wolności" to jest nieludzkie.

ODPOWIEDZ