Na Skrzyszowskiej za dobrą droge zrobili chyba i szalency jezdza tam za szybko a droga waska, poza tym jest jeszcze jedna pulapka dla rowerzystow nie wiem gdzie dokladnie byl wypadek ale wyjazd Skrzyszowskiej na Okreżną, jest bardzo niebezpieczny widocznosc z powodu zywoplotu praktycznie zerowa.O ile w kierunku wyjazdu na Okrezna jest STOP wiec sie trzeba zatrzymac to w przeciwnym kierunku juz takiego obowiazku nie ma i samochody beda kosic rowerzystow jadącyc sciazką rowerową.halford pisze:Z godzinę temu na Skrzyszowskiej został potrącony rowerzysta. Jak przejeżdżałem to stało tylko auto z wybitą szybą przednią i rower na ulicy (no i policja). Samochód raczej wolno nie jechał.
Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Ten wypadek był już na prostej, bliżej Skrzyszowa. Wydaje mi się, że albo samochód wyprzedzał inne auto bo ślady hamowania były na przeciwnym pasie i tam też doszło do potrącenia. Albo rowerzysta wykonał dziwne manewry.nie wiem gdzie dokladnie byl wypadek
EDIT:
W Skrzyszowie kierujący Skodą Felicja, 63-letni mieszkaniec Łękawicy, jadąc w kierunku Tarnowa potrącił wyprzedzanego przez siebie rowerzystę w momencie gdy tamten skręcał w lewo. Potrącony mężczyzna, 78-letniego mieszkaniec Skrzyszowa doznał złamania kości podudzia i obecnie przebywa w szpitalu. Obaj uczestnicy wypadku byli trzeźwi.
I wszystko jasne.
Eee tzn A4 zjazd w prawo i tam dalej cmentarz i centrum to tam ? przecież tam bliżej "ryneczku" stoi już fotoradar.
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=ta ... tive=false
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=ta ... tive=false
Najbardziej podoba mi się podejście do stacjonarnych radarów na Krecie - tam miejscowi kierowcy potraktowali to jako ujmę na honorze, i zaczęli do nich strzelać. Po dwóch tygodniach miejscowa władza zawinęła czarną folią wszystkie budki, dając do zrozumienia, że zdjęć nie robią Jednak jakiś krewki Kreteńczyk wyrwał jeden fotoradar "z korzeniami" i zostawił go obok dziury - chyba jako memento dla lokalnych władz
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Proedroj
Hej, pany! Watek o parkowaniu jest tutaj: http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0
Ktoś wie jak wyglądają aktualne plany co do drogi (a zwłaszcza jej szerokości) między Tarnowem a Lisią Górą? Kiedyś były piękne wizje zrobienia tu drogi czterojezdniowej, ekranów, zmniejszenia ilości wyjazdów z bocznych dróg... Podobno plany się zmieniły.
A powyższe przykłady oraz wypadki z ostatnich tygodni czy miesięcy wyraźnie pokazują, że tu potrzeba więcej metrów wszerz.
Ktoś wie jak wyglądają aktualne plany co do drogi (a zwłaszcza jej szerokości) między Tarnowem a Lisią Górą? Kiedyś były piękne wizje zrobienia tu drogi czterojezdniowej, ekranów, zmniejszenia ilości wyjazdów z bocznych dróg... Podobno plany się zmieniły.
A powyższe przykłady oraz wypadki z ostatnich tygodni czy miesięcy wyraźnie pokazują, że tu potrzeba więcej metrów wszerz.