Tarnowianin w Tańcu z Gwiazdami
Jestem dumny z Marcina.Cieszę się ,że nas reprezentuje. SMS oczywiście wysłałem .
Na Wikipedii możecie sobie poczytać o Marcinie http://pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Kwa%C5%9Bny_(aktor)
Choć Marcin zagrał w kilku nowych produkcjach to Wikipedia tego jeszcze nie dopisała
Na Wikipedii możecie sobie poczytać o Marcinie http://pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Kwa%C5%9Bny_(aktor)
Choć Marcin zagrał w kilku nowych produkcjach to Wikipedia tego jeszcze nie dopisała
-
Autor tematu - Rhetor
Akurat, tutaj, Cubaza, nie masz racji. Podłożyć rytm, to można do wszystkiego (technicznie rzecz biorąc), ale co z tego wyjdzie, to już inna bajka.Cubaza pisze:A znajdź mi tam muzykę typowo pod taniec, który tańczą Prawda jest taka, że wszystko można przerobić pod wszystko
Mam za sobą kilka lat prowadzenia par tanecznych. Sam trenowałem pod okiem wicemistrzów Polski z Poznania (z czasów, gdy mistrzynią była Iwona Pawlowic z mężem). Za czasów studenckich byłem mistrzem Tarnowa w latin i standard, i wicemistrzem Okręgu Krakowskiego w klasie B, więc wiem, co mówię.
Tango to taniec agresywny i dynamiczny. A znajdź mi bardziej nieagresywny i niedynamiczny utwór niż "Dla Elizy"...
W swojej czystej postaci to utwory typu "Cumarsita", czy słynne "On the night of a thousand stars" z Evity... Znam wiele UDANYCH przeróbek innych piosenek na tango (np. Money, Money - Abby, czy Roxanne - the Police'ów ze Stingiem).
Jak sobie dobrze przypomnicie, to nawet sędziowie się dziwili, że można z tej "Dla Elizy" zrobić tango (co prawda oni twierdzili, że temu z orkiestry wyszło, ale niby co mieli mówić, że nie?)
Tak że poza lewym sędziowaniem także i inne elementy są przeciwko Marcinowi. Nawet nie będę teraz wymieniał, ale jest ich co najmniej kilka (Kuba dostał spis szczegółowy).
A że ja niesprawiedliwości nie lubię, posłałem smsa i będę do tego namawiał wszystkich, bo ewidentnie ktoś chce nam rodaka "odstrzelić".... A my się nie damy!
Klasa B jest najniższą klasą z wszystkich. Taką to i ja osiągnąłem i jakieś wygrane też były. Mam nadzieje ze nie poprzestałeś na tym etapie skoro mówisz o trenowaniu par tanecznych.Marcin Zaród pisze:Za czasów studenckich byłem mistrzem Tarnowa w latin i standard, i wicemistrzem Okręgu Krakowskiego w klasie B, więc wiem, co mówię.
Z resztą sie zgadzam. Dla Elizy to jakiś kaszan na tango. Równie dobrze mogli poleciec z jakimś kawałkiem death metalowym sugerując się zasadą, że do kazdej melodii da się zatanczyc dany taniec.
To, że ktoś Marcina nie zna to nie znaczy ze jest kiepski. Każdy wie kto to Rysiu z Klanu a już większosc napewno zna Elę Rutowicz, a oboje ani nie maja specjalnego talentu (ta druga nie ma wcale), krwestia dobrego PR i kontrowersji.
Marcina ktos chce stłamsić. Zagrał rewelacyjnie główna role w Rezerwacie i ... rozslawiono jeszcze bardziej talent Sonii Bohasiewicz, zapominając zupełnie o nim.
Ma gośc pod górke ale sie stara i nie zapomina skąd pochodzi jak coponiektorzy inni celebryci. Taka Joanna Sydor, odtwórczyni roli niejakiej Teresy z M jak M(i/d)łość też pochodzi z Tarnowa. Przecież jej matka - laryngolog, chyba jest nawet ordynatorką oddziału w św. Łukaszu. Aktorka natomiast w wywiadach zapytana skąd pochodzi odpowiada: "Z Krakowa".
-
Autor tematu - Rhetor
Sprostowanie - klasa B jest zaraz pod "A i S", które są najwyższymi możliwymi klasami do osiągnięcia dla tancerza. (przynajmniej tak było za "moich" czasów i nie sądzę, żeby coś się zmieniło - jeśli tak, to mnie oświeć)...misha pisze:Klasa B jest najniższą klasą z wszystkich. Taką to i ja osiągnąłem i jakieś wygrane też były.
Za moich czasów nie było w Tarnowie par powyżej B klasy, potem z czasem kolega jako jedyny miał A klasę... Dopiero później nastały czasu tarnowskich "eSek"...
Licząc od dołu, mamy klasy E, D, C, B, A i S... więc Misza pewnie miałeś E lub D...
[dodane]Natomiast nie o mnie w tym wątku mowa, więc proponuję powrót do meritum. Liczę na to, że tematem udziału Marcina w Tańcu z Gwiazdami zainteresują się tarnowskie media i portale internetowe... Jakieś wywiadziki i te sprawy...
-
Autor tematu - Rhetor
-
- Rhetor
- Kontakt:
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?