Remonty ulic w Tarnowie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Aaaa, sorki, to jest Fatimskiej a nie Szpitalna... :oops:

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

No właśnie, bo Szpitalna się nie krzyżuje ze Słoneczną. Remont będzie - od Słonecznej do Krzyskiej.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Coraz sensowniej zaczyna się robić w tym naszym pięknym mieście żeby tak utrzymać takie tempo inwestycyjne przez parę lat to będzie wyśmienicie ale za rok wyborów nie ma już samorządowych 8)

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

To trzeba za rok odwołać prezydenta i zorganizować wybory : >

toomas
Archont

Post autor: toomas »

Ja jeszcze czekam kiedy Krakowską wyremontują, no i oczywiście mam nadzieje, że doczekamy remontu całej Narutowicza.

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Goscinny pisze:No właśnie, bo Szpitalna się nie krzyżuje ze Słoneczną. Remont będzie - od Słonecznej do Krzyskiej.
Remont będzie od Powroźniczej do Słonecznej i od Słonecznej do Krzyskiej.
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Po 1 dniu zamknięcia Fatimskiej w jednym kierunku, sporo szkła z rozbitych lamp przybyło na tymczasowym rondzie :) wielu kierowców zdaje się omijało je szerokim łukiem jadąc koło kapłanówki a teraz są zmuszeni do jazdy po 2 pasmowym rondzie. Znów można się na nim poczuć jak na początku jego istnienia. Jazda z prawego pasa w lewo jest nagminna

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

A to już wina Policji - czemu się szczerze dziwię - jak bym był Policjantem to stanął bym ta i łoił mandaty - w końcu znaki są i pokazują jak jechać.

Inna sprawa to można by zrobić tam tymczasową TURBINĘ.
9000 ml A Rh-

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Wczoraj stał policjant, nie wiadomo po co, przy tablicy zakaz ruchu na Fatimskiej zamiast stanąć na 1 przystanku na starodąbrowskiej i łapać tych jadących w lewo z prawego pasa

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Policja tam nie stoi bo musieliby łapać chyba z każdej strony ronda, takie cyrki się tam dzieją... Nagminnie widzę (a ze 3 razy w ostatnim czasie doświadczyłem na samym sobie) jak ludzie jadą do ronda Słoneczną od Słowackiego, lewym pasem, i w miejscu gdzie pasy przestają być proste jak strzała i lekko zaginają się w lewo goście prują nadal na wprost chyba nawet nie zauważając że właśnie zmienili pas. Sam już tracę nerwy do tego ronda, niestety alternatyw na kierunku W-Z w Tarnowie brak, przynajmniej dla aut osobowych, bo SUV-em to bym sobie trasą Krakowska-Narutowicza-Gumniska do Lwowskiej dojechał :) Doszło do tego, że jadąc ze Strusiny w stronę Ładnej/Pogórskiej W. wolę cofnąć się do węzła obwodnicy na Krakowskiej. Takie to właśnie remonty mamy w mieście, że po kilku latach grzebania gdzie popadnie nadal nie ma jak płynnie miasta wszerz przejechać.

toomas
Archont

Post autor: toomas »

To niech łapią. Ciągle narzekają, że mają mało pieniędzy.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Wytłumaczcie mi czemu w Niemczech ludzie potrafią jakoś przestrzegać znaków.
NIECH ŁAPIĄ - ułatwi to zycie WSZYSTKIM - kierowcy się nauczą przepisów a ci którzy je znają i jeżdżą prawidłowo nie będą zaskakiwani przez matołów/cfaniaczkóff - Policja podreperuje budżet. A idioci i cwaniaczkowie zostaną ukarani - same plusy.

Jak się rozniesie, że łapią to gwarantuję, że nagle wszyscy zaczną jeździć normalnie - co nam wszystkim wyjdzie na zdrowie.
9000 ml A Rh-

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Takie to właśnie remonty mamy w mieście, że po kilku latach grzebania gdzie popadnie nadal nie ma jak płynnie miasta wszerz przejechać.
Dobrym rozwiązaniem byłoby moim zdaniem zrobienie ronda na skrzyżowaniu Klikowska/Elektryczna i dwa pasy w górę do JP2 - czyli północna obwodnica. Miejsce jest, plany jakieś chyba też ale tylko obejmujące Spokojną.
wielu kierowców zdaje się omijało je szerokim łukiem jadąc koło kapłanówki
A to zdecydowanie masz rację. Nie raz zwłaszcza w godzinach popołudniowych byłem świadkiem gdy korkował się pas do skrętu na MBF, podczas gdy dwa pasy do jazdy na wprost był pusty i przez rondo przejazd zajmował 1 min. Tylko trzeba umieć przez nie przejechać.

Policja może na rondzie zrobić złoty interes i przy okazji nauczyć ludzi jeździć. Najczęstszy przypadek przez Was wymieniany czyli jazda z prawego pasa w lewo to pikuś bo stosunkowo małe zagrożenie. Mnie bardziej denerwuje jazda dwoma pasami po rondzie. Gość jechał od Lwowskiej, prosto w kierunku Gemini z prawego pasa. Ja od Słowackiego też w kierunku Gemini. Czyli teoretycznie nie kolidujemy sobie. Jednak pajacowi (moje ulubione KDA) nie chciał za dużo kręcić kółkiem i zaliczył przy okazji środkowy pas...

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

A mi dziś na Nauczycielskiej idioci z wodociągów zrobili dziure na środku ulicy i stwierdzili ze tam nic nie ma no i pojechali.. Czekaliśmy dobrych kilka lat na remont ulicy, który nadszedł jakieś 3 lata temu, no i proszę ulica znów zjechana :X. Będziecie mogli obejrzeć reportaż w MTK ^^

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Co do remontów jeszcze w tym roku szykuje się remont ulicy dworcowej i wybudowanie jej nowego odcinka aż do budynku poczty. Dziś ogłoszono przetarg.

ODPOWIEDZ