Remonty ulic w Tarnowie
Kilkadziesiąt minut temu na skrzyżowanie pod sądem zajechał Transit Strabagu i goście w pomarańczowych wdziankach zabrali się za regulowanie ruchu w tej okolicy; jeden z nich odwrócił zakaz poruszania się blokujący jadących Konarskiego na wschód i puścił auta które miały zamiar jechać do Gumniskiej objazdem wokół Almy. Pozostałe zakazy zostały.
Po godzinie 18:00 przejechałem już przez w pełni otwarte nowe skrzyżowanie przy sądzie.
http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.
Nie sądzę aby było to oficjalne otwarcie.Eredhel pisze:Coś jednak było
Podejrzewam, że w jakiś wolny dzień np. sobotę aby ruch był mniejszy i przy bardziej sprzyjającej pogodzie aby fotki były udane zamknie się skrzyżowanie na kilkanaście minut, zbierze się świta i przetnie wstęgę.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
No takie otwarcie mi się podoba. Może pozwolenie na użytkowanie nie było aż tak potrzebne, skoro dyrektor TZDM mówił nawet pesymistycznie o 24 września . No ale już na poważnie. Ze zdjęć ciasnawo wygląda lewoskręt z Konarskiego w Dąbrowskiego. Pewnie po dłuższych obserwacjach będzie czas na poprawki w sygnalizacji.
Mam nadzieję, że MiR i TZDM teraz nie zamierzają wcielić w życie pewnego pomysłu, który obijał się swego czasu w mediach i nie tylko, a mianowicie zrobienie Tuchowskiej jednokierunkowej od centrum... Bo wtedy cały ruch od południa poszedłby pod sąd, a nie wierzę w aż taką przepustowość tego skrzyżowania.
Mam nadzieję, że MiR i TZDM teraz nie zamierzają wcielić w życie pewnego pomysłu, który obijał się swego czasu w mediach i nie tylko, a mianowicie zrobienie Tuchowskiej jednokierunkowej od centrum... Bo wtedy cały ruch od południa poszedłby pod sąd, a nie wierzę w aż taką przepustowość tego skrzyżowania.