Remonty ulic w Tarnowie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Versacz
Archont

Post autor: Versacz »

Wczoraj to się jakiś dziadek tak kłócił z policją, że prawie się na nich rzucił. A ludzie i tak jeżdżą nie patrząc na zakazy.

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

Jakubie a kiedy to otwarcie Orlika ma nastąpić bo terazmin 15 wrześnie to chyba na 100% teraz odpada :>??

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Jakubie a kiedy to otwarcie Orlika ma nastąpić bo terazmin 15 wrześnie to chyba na 100% teraz odpada :>??
Na ostatniej Komisji Oświaty usłyszałem, że termin zostanie o 2 tygodnie przesunięty ;)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

no właśnie ten termin się wydaje bardziej realny ponieważ pogoda jest taka a nie inna ;p

Mulator
Obywatel

Post autor: Mulator »

a ten nawrót na ul Słonecznej tez czeka na oficjalne otwarcie? Wstęga wisi tam co najmniej od soboty i nie ma jej kto przeciąć;)

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Jakby co to dajcie znac mam wolny wieczór i nożyczki i w sumie nie daleko :) Moge otworzyc ;p
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Jakubie o doszły mnie słuchy jakoby ten orlik miał być płatny wiadomo Ci coś na ten temat ?? bo wydaje mi się to bzdurą ??

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

sylw3st3r pisze:Jakubie o doszły mnie słuchy jakoby ten orlik miał być płatny wiadomo Ci coś na ten temat ?? bo wydaje mi się to bzdurą ??
z założenia programu - nie może być ... przynajmniej dla dzieci i młodzieży.
Nie wiem jak to wygląda w przypadku wynajmowania, czy w ogóle się da wynająć takie boisko ... ale zapytam i się dowiem.

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

tzn jeśli na Słonecznej również jest orlik to trzeba sobie rezerwować terminy ale płacić się nie płaci więc nie wiem. Dzięki za zainteresowanie :)

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

sylw3st3r pisze:tzn jeśli na Słonecznej również jest orlik to trzeba sobie rezerwować terminy ale płacić się nie płaci więc nie wiem. Dzięki za zainteresowanie :)
zasada jest ta sama ...

różnica jest taka, że w kosztach utrzymania partycypują spółdzielnie i wspólnoty mieszkaniowe...

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

no właśnie też to właśnie słyszałem nie dawna i mieszkańcy boją się że przyczyni się to do podniesienia czynszu za mieszkanie, pożyjemy zobaczymy :), ps czasem zarządzającym tego orlika nie miała być SP9 ??

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Jakub Kwaśny pisze:
Ja na żadne otwarcia i przecinanie wstęg tego skrzyżowania nie pójdę!
To się chwali. :)

Mógłbyś zapytać przy okazji JE prezydenta i dyrektora Musiała czy faktycznie sama droga ze skrzyżowaniem wymaga decyzji pozwolenie na użytkowanie. Bo wg mnie nie, przynajmniej tak stanowi ustawa Prawo Budowlane, które owego pozwolenia wymaga przy określonych kategoriach obiektów budowlanych. Dróg i skrzyżowań jako stricte dróg tam nie ma. No chyba, że pod skrzyżowaniem jest jakiś tajny przepust, czy coś w ten deseń :mrgreen:. Bo na mój mały rozumek mamy z tym pozwoleniem sytuację na zasadzie: "ciemny lud wszystko kupi", ale niech jakiś fachowiec to potwierdzi.

A jeśli nie wymaga to fru gdzie jest nasza lokalna prasa? Już drążyć i węszyć kampanijne udręki kierowców.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

hurricane pisze:No chyba, że pod skrzyżowaniem jest jakiś tajny przepust, czy coś w ten deseń
Na pewno pod skrzyżowaniem i drogami dolotowymi jest cala masa kanałów np. energetycznych, elektrycznych, telefonicznych, wodociągi, kanalizacja burzowa i to może wpływać że jednak obiekt wymaga pozwolenia na użytkowanie. Nie znam się na prawie budowlanym tak tylko sobie myślę....

A to info z InterMaksa
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Możliwe, analizowałem zapisy ustawy o sieciach wyżej wspomnianych nie ma nic wspomniane... podobnie jak o drogach...

Chyba, że lokalny właściwy dla danej inwestycji organ Nadzoru Budowlanego nałożył na tę inwestycję wymóg uzyskania pozwolenia na użytkowanie... To chyba, że tak... Dlatego pytałem o zdanie jakiegoś fachowca na forum :P.

Poza tym TZDM mógł zdecydowanie wcześniej owy wniosek złożyć, nawet wtedy, gdy nie ukończono wszystkich robót... Bo prawo na to pozwala, a tak to męczymy się wszyscy w tym bajzlu... Dobrze, że nie będą tego otwierać koło 10 listopada, tak żeby wyborcy pamiętali kto tego dokonał...

ODPOWIEDZ