IS sprzedane!

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

transfer pisze:
gushman pisze:transfer, Ty teraz jesteś w pracy? To się lepiej schowaj, bo jak Cię szef na piciu przyłapie, to wylecisz! Bo nie wierzę, że można taki bełkot produkować na trzeźwo.
Wolne zawody maja to do siebie że mozna robic co sie chce a będąc swoim szefem tym bardziej
Odnoszę wrażenie, że nie masz pojęcia co to "wolny zawód". Przedstawiciele wolnych zawodów w Polsce to lekarze, aptekarze, architekci, inżynierowie czy radcy prawni. I w związku z tym:
- ich praca jest zdecydowanie bardziej skodyfikowana niż inne i na pewno nie mogą "robić co chcą",
- to ludzie wykształceni i osobiście nie znam żadnego, który by miał takie problemy z poprawnym wysławianiem się.

Ale to tylko taka dygresja na marginesie.

transfer
Obywatel

Post autor: transfer »

Leliwa pisze:Nie ma co jojczyć tylko trzeba optymistycznie patrzyć na świat :P Mnie MM przyjeło z zicomu, jesli chodzi o internet to nie się dla mnie nie zmieniło, hula tak jak do tej pory. Jak będą chcieli zmienić ceny, to adios muchachos, są co najmniej dwie alternatywy łacza szerokopasmowego w te chwili. A jak jeszcze ten LTE będzie spełniał obietnice to nie będzie źle.
Tylko poco odchodzić- będzie wyścig szczurów kto zostanie ale IS to duzy dostawca więc serwis i czesc biura pewnie zistanie wiec najbardziej powinni się martwić kierownicy i biurowcy

halford
Rhetor

Post autor: halford »

3150 A Rh+

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

nasza firma najprawdopodobniej poszerzy działalność o obszary, na których działał Internet Solutions
Jednym słowem: Zapraszamy : D (na tereny IS, się znaczy)
Po sprzedaży Internet Solutions, firmę ZETO, jako ostatnią z liczących się firm wśród dostawców internetowych, można określić mianem firmy lokalnej. Przez pojęcie firmy lokalnej rozumiem firmę, która podatki odprowadza do kasy miasta, w którym prowadzi działalność, a nie wyprowadza ich np. na wybrzeże czy też jakieś egzotyczne wyspy.
Normalnie jakbym czytał post na naszym forum ; )

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Dziś mi montowali kablówkę z Multimedii - serwisanci powiedzieli, że na dziś nie tykają się sieci IS - że sporo czasu minie zamim coś ruszą. I że ludzie z serwisu IS będą się zajmować siecią IS.

Mam pakiet pełny w analogu i Basic w Cyfrowej TV za 21 zł przez całą umowę :mrgreen: czyli to samo co miałem w Tarnowskiej kablówce tyle, że SPORO więcej kanałów.
9000 ml A Rh-

wojtek456
Obywatel

Post autor: wojtek456 »

I jaka jakość obrazu w multimedi od ttk?

grzegorz75
Obywatel

Post autor: grzegorz75 »

Więc tak. Posiadam internet drogą radiową założoną jeszcze za czasów Zicomu poza miastem. Wiadomo radiówka było różnie i weszła Multimedia. Nadal dało się żyć. Ostatnio praktycznie tydzień bez internetu. Internet jeśli jest to pingi skaczą jak szalone. Nawet do bramy domyślnej szczytowo podchodzą pod 2000 ms. Nawala im nawet Telefoniczne Biuro Obsługi Klienta. Jeśli działa to długie minuty słuchasz durnej melodyjki. Jeśli w końcu się dodzwonisz do konsultanta to on nic nie może. Ładują w ciebie bełkotem marketingowym nafaszerowanym kulturą (rzygać się chce)
Do konsultantów nic niemam. Robią co im każą i obecnie mają obcięte uprawnienia. Po prostu mają słodzić.

Statystyka badania ping dla 212.77.100.101:
Pakiety: Wysˆane = 83, Odebrane = 82, Utracone = 1
(1% straty),
Szacunkowy czas bˆĄdzenia pakiet¢w w millisekundach:
Minimum = 31 ms, Maksimum = 2160 ms, Czas ˜redni = 383 ms

Statystyka badania ping dla 85.117.19.1:
Pakiety: Wysˆane = 91, Odebrane = 91, Utracone = 0
(0% straty),
Szacunkowy czas bˆĄdzenia pakiet¢w w millisekundach:
Minimum = 6 ms, Maksimum = 1900 ms, Czas ˜redni = 354 ms
Control-C

—ledzenie trasy do 19-1.zicom.pl [85.117.19.1]
z maksymalnĄ liczbĄ 30 przeskok¢w:

1 198 ms 2233 ms * 19-1.zicom.pl [85.117.19.1]
2 693 ms 546 ms 129 ms 19-1.zicom.pl [85.117.19.1]

Ping to nie wszystko. Przepustowość leci na łeb na szyję. Spróbujcie na tym pograć. Nawet czołgu nie widać.
Polecam zadzwonić na 244 244 244 i posłuchać przedsmaku tego co was czeka. Wpiszcie sobie też w wyszukiwarkę multimedia i poczytajcie.
Biuro Obsługi w Tarnowie. Masz czas to stój i czekaj. Dwie osoby obsługi i long time. Do Tarnowa do BOK-u się niedozwonisz bo do nich nie ma numeru !!!
Jeżeli byliście zadowoleni z IS to może wam nic nie grozi do czasu aż się za to wezmą multimedia po swojemu.
A i jak coś siądzie w piątek to naprawa cudem w Poniedziałek po południu jak dobrze pójdzie czyli kolejny weekend bez dostępu do sieci.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

wojtek456 pisze:I jaka jakość obrazu w multimedi od ttk?
Jakość obrazu jest SUPER - o cyfrze nie piszę bo tam jest żyletka - ale analog MILE mnie zaskoczył. O porównaniu do TTK nie ma mowy. Widziałem jak montowali - bo musiałem ich wpóścić do piwnicy - skrzynka profesjonalna, łacza dobrze zrobione - w ttk instalacja wygladała jak zrobiona przez Józka po pijaku.

Ogólnie za podobną cenę - w TTK 19 a w MM 21 - mam duzo większą liczbę kanałów i zdecydowanie lepszą jakość obrazu.
9000 ml A Rh-

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Ravir pisze:
wojtek456 pisze:I jaka jakość obrazu w multimedi od ttk?
Jakość obrazu jest SUPER - o cyfrze nie piszę bo tam jest żyletka - ale analog MILE mnie zaskoczył. O porównaniu do TTK nie ma mowy. Widziałem jak montowali - bo musiałem ich wpóścić do piwnicy - skrzynka profesjonalna, łacza dobrze zrobione - w ttk instalacja wygladała jak zrobiona przez Józka po pijaku.

Ogólnie za podobną cenę - w TTK 19 a w MM 21 - mam duzo większą liczbę kanałów i zdecydowanie lepszą jakość obrazu.
A włącz dekoder i wskocz na National Geographic HD - obraz jest zsynchronizowany z dźwiękiem ? To będzie zauważalne zwłaszcza gdy będzie widać mówiącego człowieka. Podobnie BBC Knowledge - wyłącz polski dźwięk i przejdź na angielski i zauważ czy nadal masz synchronizację.

wojtek456
Obywatel

Ja niestety nie mam instalacji sieciowej Multimedi. ;)

Jaka jest różnica hd od analogu?

Czy to naprawde hd czy chwyt reklamowy ?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

wojtek456, jak masz dobry telewizor i podpięty przez hdmi to jest różnica, ale szczerze mówiąc nie podniecałbym się tym zbytnio, bo ona nie jest aż tak powalająca, jak chcesz obejrzeć film to i tak obejrzysz i tak.
Ja tam, bynajmniej na razie różnicy w jakości upatrywałbym się w sygnale analog/cyfra, bo tu różnicę widać i to w zasadzie od razu, a kanałów hd jest obecnie mało.

wojtek456
Obywatel

Mam tylko przez kabel antenowy podpięty do kablówki.
mam wejście hdmi ale kabla nie mam.
jak ruszy niebawem cyfracja w polsce to zobaczymy jaka jakość będzie.

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

wojtek456 pisze:Mam tylko przez kabel antenowy podpięty do kablówki.
mam wejście hdmi ale kabla nie mam.
jak ruszy niebawem cyfracja w polsce to zobaczymy jaka jakość będzie.
Możesz się nie doczekać. Tarnów jest ostatni na liście - 2013r.

wojtek456
Obywatel

Z map harmonogramu z uke wynika że tarnów będzie 27.10.2011r.
A analogowy sygnał zniknie 31.07.2013r.

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Ravir pisze:

Zdaje się, że w MM nie ma polsatów ???

ODPOWIEDZ