angelo, no nie do końca. Nie wiem czy nie lepiej i wygodniej choć pewnie trochę drożej będzie młodym, dobrze wykształconym tarnowianom pracującym w Grodzie Kraka kupić mieszkanie w Krakowie lub okolicznych gminach i mieć wszystko na miejscu. Ale dobrze kombinujecie!angelo pisze:Jak rodzic będzie jechał do pracy do KRK to weźmie pociechę do liceum. itede itepe...
Prezydent Tarnowa 2010-2014
-
- Obywatel
Wszystko ładnie pięknie wygląda ALE w takiej sytuacji poza oczywistymi korzyściami jak wzrost liczby mieszkańców czy inwestycji w mieście będą też negatywne skutki np. wzrost cen mieszkań czy gruntów. Należy pamiętać o tym, że kij ma dwa końce i równo bije Do tego jeszcze kwestia kolejowa. W jaki sposób Prezydent ma mieć wpływ na jej modernizacje i zakup nowych składów? Może co najwyżej lobbować w spółkach kolei oraz wysłać oficjalną prośbę w tej sprawie ale kolej o ile może sprawę rozpatrzyć o tyle na 99% na pewno będzie miała to gdzieś bo to bardzo duża i droga inwestycja a i tak zainwestowała ostatnio w Tarnowski Dworzec prawie 46mln złotych. (Nie czarujmy się, żeby dojechać do Krakowa w 30 minut pociąg musiałby rozwijać prędkość przynajmniej na poziomie 180-190km/h a to oznacza zakup TGV albo np składów z Deutche-Bahnu.)
BTW. Witam na Forum.
BTW. Witam na Forum.
-
- Rhetor
-
- Rhetor
A tymczasem, borem lasem: http://www.ryszardscigala.pl/
za: http://www.intarnet.pl/
(12-09-2010) tarnowska ciotai :
Tarnowscy geje popierają Kubę !
numery ip komentujących są rejestrowane. .
(12-09-2010) tarnowska pielegniarka :
Tarnowskie pielęgniarki popierają Kubę!
(12-09-2010) tarnowski nauczyciel :
Tarnowscy nauczyciele popierają Kubę!
(12-09-2010) tarnowski ksiądz :
Tarnowscy księża popierają Kubę!
(13-09-2010) tarnowskie cioty :
Tarnowscy geje bardzo lubia Kube a nawet chodzi fama ze ma slodka ....
(13-09-2010) czlek :
a to niby co ma gej wspolnego z Kuba ? bo nie rozumiem jakies to dziwne takie jest
(13-09-2010) hola hola :
Krakowscy geje tez popieraja Kube ! On jest nasz nie damy nikomu wezmiemy do domu tyle imprez za nami a ile przed nami
Porażka....
Widać co ludzie sądzą o Kubie....
Więcej nie kopiuję. Poczytajcie komentarze.
Wstyd!
(12-09-2010) tarnowska ciotai :
Tarnowscy geje popierają Kubę !
(12-09-2010) tarnowska pielegniarka :
Tarnowskie pielęgniarki popierają Kubę!
(12-09-2010) tarnowski nauczyciel :
Tarnowscy nauczyciele popierają Kubę!
(12-09-2010) tarnowski ksiądz :
Tarnowscy księża popierają Kubę!
(13-09-2010) tarnowskie cioty :
Tarnowscy geje bardzo lubia Kube a nawet chodzi fama ze ma slodka ....
(13-09-2010) czlek :
a to niby co ma gej wspolnego z Kuba ? bo nie rozumiem jakies to dziwne takie jest
(13-09-2010) hola hola :
Krakowscy geje tez popieraja Kube ! On jest nasz nie damy nikomu wezmiemy do domu tyle imprez za nami a ile przed nami
Porażka....
Widać co ludzie sądzą o Kubie....
Więcej nie kopiuję. Poczytajcie komentarze.
Wstyd!
-
Autor tematu
-
- Rhetor
- Kontakt:
Ja zabiegam o poparcie wielu środowisk, cieszy mnie poparcie z grona pielęgniarek, nauczycieli, gejów , lesbijek czy księży - jestem z formacji, która jest otwarta na wszystkich rozsądnych ludzi bez względu na wyznanie, kolor skóry czy orientację seksualną.
Liczyłem nawet na poparcie PiSu, w świetle przemiany Prezesa, ale niestety wyłonili oni swą kandydatkę tym samym powodując, że będzie konieczna druga tura
Liczyłem nawet na poparcie PiSu, w świetle przemiany Prezesa, ale niestety wyłonili oni swą kandydatkę tym samym powodując, że będzie konieczna druga tura
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
-
- Obywatel
-
- Rhetor
- Kontakt:
Patryku, muszę teraz przed wyborami uważać na to co piszę i mówię, bo już spotkałem się z "małopowaniem" ze strony konkurencji ;-) Kto słucha radia i słucha nagrań na portalach pewnie to zauważyłMam pytanie do Jakuba Kwaśnego. Z racji że jestem uczniem LO, chciałbym wiedzieć, co Jakub Kwaśny w przypadku wygrania wyborów, czego mu życzę, zrobi dla tarnowskiej młodzieży. Jakie będą mieli z tego korzyści. Chodzi mi tu między innymi o inwestycje w jakieś obiekty sportowe itp.
Ale odpowiadając na Twoje pytanie - przede wszystkim chciałbym - dać większe pole do popisu - Młodzieżowej Radzie Miejskiej, która w tej chwili nie ma żadnego budżetu, choćby wirtualnego, po który mogłaby sięgać mając dobre projekty. Stała pula pieniędzy, zabezpieczona w budżecie - przyznawana na projekty, aby młodych uczyć "systemu grantowego".
Rzeczywiste konsultacje w zakresie inwestycji w baze sportowo-rekreacyjną, przy udziale Młodzieży (nie tylko skupionej w MRM). Prezydent Miasta Tarnowa nie tak dawno zorganizował lekcję "WOSu z Prezydentem" - problem w tym, że takie lekcje/konsultacje z Młodzieżą Licealną powinny być nie tylko w roku wyborczym, ale całe 4 lata. I mnie akurat wypada o tym mówić, bo całe cztery lata odbyłem kilkadziesiąt takich lekcji w kilku tarnowskich liceach.
Nie będę składał pustych obietnic, bo budżet miasta ma swoje ograniczenia, ale takie inwestycje jak "skatepark" , "snowpark" , "miasteczko rowerowe" i inne - muszą wynikać właśnie z takich spotkań.
Marzy mi się również, jako osobie, której na sercu leży, zachęcanie młodych ludzi do działalności społecznej - coś w rodzaju inkubatora młodzieżowych grup nieformalnych, czy młodzieżowych organizacji pozarządowych - teatrów, grup tanecznych, grup sportowych - miejsce, tzw. pierwszego kontaktu - by pomysły młodych ludzi spotykały się ze zrozumieniem i pomocą (często prozaiczną - dostęp do komputera, drukarki, telefonu itp.).
Bo ludzie młodzi mają pomysły bez granic - i trzeba je wykorzystać. Kiedyś przyszedł do mnie młody chłopak z MRM (zresztą obecny na tym forum) - ogromny pasjonat! z pomysłem odnowienia zabytkowej lokomotywy i zrobienia z niej atrakcji turystycznej w okolicach dworca. Napotkaliśmy jednak tradycyjny "niedasizm". Może uda się to zmienić.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Rhetor