Centrum Handlowe Gemini Park

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Navyy
Prytan

Post autor: Navyy »

Przy takiej wersji jak opisał Sollisus:

http://www.tfi.iulotka.com.pl/viewtopic ... e5dd77a294

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Navyy pisze:Przy takiej wersji jak opisał Sollisus:

http://www.tfi.iulotka.com.pl/viewtopic ... e5dd77a294
Jasne, bo mix najemców to gra komputerowa, w której można sobie z dnia na dzień wymienić wszystkich na literę c a w to miejsce wprowadzić kino...

Navyy
Prytan

Ja tak nie sądzę. Jednak najemców można ułożyć według różnych umów, tak, żeby ci atrakcyjniejsi również mogli wejść do centrum. Np. takiej marce jak ZARA można zaproponować zmniejszenie opłat za m2, ale dzięki temu centrum stanie się atrakcyjniejsze i przyciągnie więcej klientów, co wiąże się z lepszymi dochodami.

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

Navyy pisze:Np. takiej marce jak ZARA można zaproponować zmniejszenie opłat za m2, ale dzięki temu centrum stanie się atrakcyjniejsze i przyciągnie więcej klientów, co wiąże się z lepszymi dochodami.
Większymi dochodami tylko dla kogo? Dla najemców. A co będzie z tego miało same C.H.? Mniejsze wpływy bo Inditex zapłaci mniej za m2 niż np. sklep typu discounters.
gushman pisze:Jasne, bo mix najemców to gra komputerowa, w której można sobie z dnia na dzień wymienić wszystkich na literę c a w to miejsce wprowadzić kino...
A bank będzie aż skakał z radości. Tylko w takim razie kto będzie spłacał ten kredyt za inwestora? ;)

Autor tematu
imiol
Prytan
Kontakt:

Post autor: imiol »

Czy mi się wydaję ale w tamtym tygodniu centrum było czynne do 22, a teraz do 21.
imi

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Navyy, może sprecyzuj swoje poglądy, bo ciężko Cię wyczuć. Najpierw piszesz:
A u nas niestety ludzie mają komppleks zadupia :roll: Krakót lepszy a Tarnów, to pipidówa, wieś itp.
lub
Wiem, że już pisałem, ale coraz częściej słyszę nażekanie ludzi na ch w Tarnowie. Jak ja słyszę takie pieprzenie (za przeproszeniem) to mnie się niedobrze robi.
A później:
Itp. itd.

Się udzieliło?

PS Ciekawy sondaż na dole: http://tarnow.net.pl/index.php?pokaz=wiadomosc&id=10429

Oczywiście bardzo ułomny, ale w jakiś sposób oddaje wg mnie to co się powszechnie o GP uważa.

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

imiol pisze:Czy mi się wydaję ale w tamtym tygodniu centrum było czynne do 22, a teraz do 21.
Nie wydaje się. Z okazji otwarcia przez tydzień było dłużej otwarte

Navyy
Prytan

No więc: Zostaję przy tych wszystkich przytoczonych postach, bo to jest prawda i zdania nie zmienię, ale po lekkim niedosycie jakie dała nam tarnovia i gemini, zdziwiłem się gdy zobaczyłem, że w miastach porównywalnych, lub mniejszych otwierają się prestiżowe marki, a u nas nie. Ja na nasze ch nie nażekam, jednak zawsze może być lepiej i oto są właśnie przykłady. M&S w Kłodzku, Legnicy, Płocku, Koszalinie, TK MAXX, w Wałbrzychu, Lesznie, INDITEX w Koszalinie, Słupsku, Opolu, Płocku. Skoro oni mogą to czemu my nie? Zawsze trzeba dążyć do najlepszych, naet w branży komercyjnej ;).

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

No właśnie. Ty rozpatrujesz te kilka marek pod kątem "prestiżu" i wyznacznika jakości miasta. Stąd płyną dwa wnioski:
- smutno, że to sklepy są wyznacznikiem tego "prestiżu"
- te marki z jakiegoś powodu do nas nie wchodzą. Może warto poddać to analizie i zastanowić się dlaczego.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Przemek82
Prytan

Post autor: Przemek82 »

No właśnie coś w tym jest ale z drugiej strony po gówno mi te marki bo i tak dla mnie sa za drogie, jak sie ubiore w dobrym ciucholandzie lub na promocjach w tych sklepach to się dobrze czuję więc po co mi 3,4 razy droższe ekskluzywne ciuchy, dla szpanu? Dawno z tego wyrosłem. Po za Galerią Kazimierz która mi się podoba to np Krakowska po za tym że jest duża to nic nie wnosi innego niż nasze Galerie. W tarnowskich brakuje mi szerszej oferty gastronomicznej coś jak w Kazimierzu, części rozrywkowej (kina, kręgielnia, salon gier) która i w krakowskich powalająca nie jest. Ale tak po za tym to nie jest źle.

Navyy
Prytan

Jest możliwość, żeby weszły:
- atrakcyjne oferty ze strony centrów handlowych
- franczyza
- A4 i szybka kolej mogą sprawić, że ludzie będą pracowali w Krakowie, a mieszkali w Tarnowie przez co u nas będą mieszkańcy wydawać pieniądze na zakupy, z resztą JK rozpisywał to w innym poście. (Dodatkowym plusem tego rozwiązania może być wyż rzeczywisty w Tarnowie)

Navyy
Prytan

Pokusiłem się o alternatywny plan Gemini. Wywaliłem niektóre sklepy, złączyłem ich powierzchnię i oto zrobiłem plan, który sugerowany był totalną likwidacją tarnovii i zaspokojeniem potrzeb, tudzież zachcianek ludzi ;p:

Obrazek

Ryłko jest pod lodziarnią, źle mi się nasunęło logo. Natomiast w miejsce CitySport można wcisnąć jeszcze Oysho, a zamiast ZooFauna dać tam Nike/Reebok/Adidas ;p

Obrazek

Tam gdzie nic nie napisałem, znaczy, że zostaje to co obecnie jest ;p.

W powyższym wypadku mielibyśmy rewelacyjne centrum, które zawierało by sklepy takie jak H&M, C&A, Carry, NewYorker, Tacco, Reserved, KappAhl, MediaMarkt, Tesco, castorama, ZARA, Sephora, Douglas, TK MAXX, Empik, Jysk, etc.

Co powiecie na taki przypuszczalny zestaw. Wiem, że to jest abstrakcja, ale jest to twór na życzenie wyznawców szoppinizmu. :P

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

Navyy, nudzi Ci się? :shock: Wyślij ten plan do P. Ewy Ściubidło jak powinno się komercjalizować C.H. :lol:
Navyy pisze:zrobiłem plan, który sugerowany był totalną likwidacją tarnovii i zaspokojeniem potrzeb, tudzież zachcianek ludzi ;p:

To mi się najbardziej podoba! :mrgreen:
Conhpola i Badury nie przeniosłeś z GT? Dlaczego? Przecież to ta sama półka co Ryłko.

Awatar użytkownika

gosis
Prytan

Post autor: gosis »

Piękny plan Navyy :D Jeszcze jakby Vero Modę tam gdzieś wcisnął to już by był ideał :D

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Jeszcze Biedronkę! I nie widzę KFC! Nie oddam KFC! : D

ODPOWIEDZ