Tarnów - miasto przyjazne rowerzystom.

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Boruta pisze:(...) niech się przejadą po muldo-ścieżce na Krzyskiej.(...)
O tak... Krzyska jest okropna... Mało jeżdżę rowerem, ale jedyną ścieżką, która mi się podoba to ta na Nowodąbrowskiej, zaczynająca się mniej więcej koło Shella, tylko że po drugiej stronie ulicy.

Edit:

Zdjęcia z akcji:
tarnow.pl
Widziałem że momentami ostro było :)
Ostatnio zmieniony 01-09-2010, 14:38 przez Eredhel, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Nie narzekać tylko młoty w dłoń i rozkopywać te ścieżki!

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Starsze panie i panowie (wśród nich moja Mama) nie będą Wam, kolego Keleos, wdzięczne (uwaga, sarkazm;) , za pozbawienie w miarę bezpiecznego sposobu przemieszczania się rowerem po Tarnowie.

To, co pisałem wcześniej, że trzeba też wczuć się w rolę innych, naprawdę ma uzasadnienie. To, że ktoś ma 20 lat i przycina po ścieżkach 30 km/h , no i ma z tym kłopot, nie oznacza, że ścieżki są do wyburzenia... Jadąc z synem- 5-latkiem po tej niby-ścieżce, mam przynajmniej większą pewność, że go auto nie rozjedzie...

Natomiast trzeba walczyć o poprawki, właściwe utrzymanie i robienie w przyszłości czegoś, co jest jeszcze lepsze...

Tomasz Drwal
Proedroj

Post autor: Tomasz Drwal »

Przeczytajcie wpisy Mirka Bieniasza:
http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=10402

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

No to brawo dla prezydenta! Objazd przyniósł niespodziewany, ale ważny skutek!

PS Na przyszły piątek organizuję objazd samochodem Narutowicza/Konarskiego. :) Oczywiście zaproszę prezydenta i dziennikarzy. :) Ktoś się przyłączy do walki o lepsze nawierzchnie? :)

PPS Ale jaja! Dyrektor Czechowicz nie lubi rowerzystów! :)

Obrazek

http://www.dfbokna.pl/

:D

Tomasz Drwal
Proedroj

gushman pisze:PPS Ale jaja! Dyrektor Czechowicz nie lubi rowerzystów!
Obraz wart więcej niż tysiąc słów - z tego co pamiętam nie krzyczał na rowerzystów :)

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Ze zdjęć można by wywnioskować, że prezydent z radnym pokazali się tylko, dali sfotografować, powiedzieli parę słów do mikrofonów i rozeszli. :) Wobec tego galerię zatytułowałbym "Odjazd..."

http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Gale ... werzystami

Niezła szopka. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

gunnar
Obywatel

Post autor: gunnar »

nie bój się, jeździli... poprostu fotograf nie miał roweru :)
Jesteśmy tym, kogo udajemy i dlatego musimy bardzo uważać kogo udajemy. - KV

Awatar użytkownika

gosis
Prytan

Post autor: gosis »

Napiszcie może czy coś konkretnego wynikło z tego spotkania dzisiaj. Ciekawa jestem.
Czy udało się przekazać urzędnikom jakie są wady obecnych ścieżek, czy nie chcieli może wierzyć? Szkoda, że nie zahaczyli o góry i doliny na Alei Piaskowej i Krzyskiej. Z Klikowskiej już blisko mieli przecież.

gushman, a jaki skutek? Ja mam nadzieję, że to spotkanie naprawdę da jakieś korzyści.

Widzę że malutko ludzi było, ale wcale się nie dziwię... bo o tej porze!!?/

Racjonalista
Prytan

Post autor: Racjonalista »

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Marcin Zaród pisze:12? kto wybrał taką godzinę... wszyscy w pracy... dzieci tam mają przyjechać?... też nie, bo w szkole... to kto?

co do trasy, to może zrobią akcję i pojadą choćby do Klikowej - tam jest co 4 metry muld od groma przy każdym wyjeździe... (takich na 20 cm)
No właśnie po to. Przyjada urzędnicy i przy prędkości 10km/h będą dyskutować jakie to nasze ścieżki wspaniale, a asysta policji rozgoni potencjalnych konfidentów :D. Jednym słowem: WYBORY !!! :D.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

jedno mnie zastanawia... czy do jeżdżenia po tarnowskich ścieżkach rowerowych potrzebna jest asysta policji? Czy to może nowa, świecka tradycja?

Maksym Pękosz
Obywatel
Kontakt:

Czemu nie ścieżka na Krzyskiej i Narutowicza :).

Post autor: Maksym Pękosz »

Co prawda nie jest to sedno sprawy ale, może udałoby się wydusić choć ścieżkę dla rowerzystów przy okazji chodnika :). W końcu Tarnów to miasto przyjazne rowerzystom :).

www.pekosz.pl

"Wniosek o remont chodnika wzdłuż ulicy Narutowicza i Konarskiego".

Tomasz Drwal
Proedroj

W sedno nie trafiłeś jeżeli chcesz ścieżkę rowerową "przy okazji" wciskać na chodnik.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Na Narutowicza NIE MA gdzie zrobić ścierzki z prawdziwego zdarzenia. Mi się marzy tam KONTRPAS dla rowerzystów - ale to marzenia ściętej głowy, nie ma miejsca - Ciag Rowerowo-Pieszy by się tam przydał :

Narutowicza ma FATALNĄ nawierzchnię i duży ruch - dużo bezpieczniej będzie jechać chodnikiem.
9000 ml A Rh-

ODPOWIEDZ