Prezydent Tarnowa 2010-2014

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Weredyk

Post autor: Weredyk »

Adamie: http://starogardgdanski.naszemiasto.pl/ ... ,id,t.html

Adamie, Goscinny zgloscie sie do UMT celem dobrowolnego dodatkowego opodatkowania.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Na razie jedna, do liczby mnogiej brakuje min. jeszcze jednej 'obronionej' szkoły. Ale, OIDP, to ta szkoła i tak się przekształciła/przekształca w NNSP? Czyli miasto i tak się jej pozbyło...

Nie opodatkuję się dobrowolnie, ale jeżeli napiszesz jeszcze raz, że miasto nie realizuje zabezpieczenia przeciwpowodziowego (czyli m.in. wykaszanie i pogłębianie rowów, dbanie o przepusty wodne) to od razu wiedz, że nie ma na to pieniędzy właśnie dzięki Radnemu Łabno.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Autor tematu
Weredyk

Szkoda Adamie, ze nie napisałes jeszcze, ze dzieci gloduja przez niego. Byłoby bardziej dramatycznie.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

^^ Takie "tkliwości" to raczej Twoja domena Weredyku

A odnośnie Kuby, to zauważ ile interwencji i wniosków inspirowanych tym i poprzednim forum trafiło do rady miejskiej. Jakoś nie widziałem tutaj innych radnych, którzy zajęli by się tymi uwagami w odpowiedni sposób. Więc nie dziw się, że ma tutaj większe przywileje.
Wolę gdy radny zajmuje się sprawami, o których sie mówi "na mieście" niż pomocą dla rolnika, którego zalała woda czy strawił pożar, a który nie raczył się ubezpieczyć bo po co...

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Weredyk pisze:Szkoda Adamie, ze nie napisałes jeszcze, ze dzieci gloduja przez niego. Byłoby bardziej dramatycznie.
Nie napisałem, bo nie głodują. Natomiast zabezpieczenie p/powodziowe - i owszem, będzie leżeć.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Weredyk a co i jakie konkretne inwestycje powstały dzięki Łabnie bo coś nie kojarzę :lol:

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

suraiw pisze: A co do Twojego kandydowania, to już jestem trochę zorientowany, że są pewne osoby w tarnowskim środowisku SLD, którym nie na rękę Twoja kandydatura.
Mimo że mi nie po drodze z SLD, to jednak mam szacunek dla ludzi, którzy chcą coś zrobić dla miasta w którym zamieszkuję bez względu na opcję polityczną jaką reprezentują.
I bądź pewny, że jeżeli zawitasz w kampanii przedwyborczej w moje skromne progi tak jak to deklarujesz na łamach TEMI, to na pewno Cię przyjmę i przekażę kilka moich uwag 8) , ale na mój głos za bardzo nie licz, choć "nigdy nie mów nigdy"... ;)
Lokalne struktury (czyt. Zarząd Miejski SLD) udzielił mi dzisiaj rekomendacji na kandydata na Prezydenta Miasta Tarnowa. Rekomendacja ta zostanie przedstawiona na posiedzeniu Rady Miejskiej SLD w Tarnowie.

W piątek wraz z Tomaszem Gębarowskim będę uczestniczył w konsultacjach społecznych (które Tomasz prowadzi od kilku tygodni) w dzielnicy Mościce - zatem pozostaję do dyspozycji. :)
Weredyk pisze:Adamie
Kilka szkół także zostało utrzymanych wskutek jego interwencji do organów nadzorczych na prosbę rodziców.
Zapomniałeś Piotrze o likwidacji Szkoły Podstawowej nr 13 (której jestem absolwentem) - chyba jedynej szkoły zlikwidowanej (i nieprzekształconej) od 2000 r. w Tarnowie właśnie za czasów prezydentury J.Rojka i Jacka Łabno.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Autor tematu
Weredyk

Ad222 - TW nie zajmuja sie koszeniem traw. Miasto wydaje setki tysiecy zlotych na bezesnowne rzeczy bedace moze w 3 kategorii potrzeb, a nie pilnych i istotnych z punktu widzenia Tarnowa. Mamy przyklad z infrastruktura przeciwpowodziowa, ktora nie byla tknieta przez wiele lat. Budzet miasta Tarnowa to ponad 550 milionow zlotych, kwestia priorytetów i racjonalizacji zadan.

Baxon - oczywiscie zauwazam dzialalnosc Kuby, zreszta jej nie dezawuuje, tylko li wylacznie podkreslam, ze Jakub moze jest juz fachmenem jesli idzie o liczbe zapytan i wnioskow, ale nigdy nie rzadził. Na razie terminuje i daleka droga od ciala ustawodawczego do wykonawczego.

Dafi Ty zawsze masz problemy z kojarzeniem nawet najprostszych kwestii. Lata 1998-2002 jakby nie istnialy w Twojej swiadomosci. To jest tzw. psychologiczne wyparcie. Jacek Łabno jako Wiceprezydent odpowiadał za inwestycje zatem partycypuje w efektach prezydentury ad 1998-2002 r. W 2006 został uznany za najaktywniejszego radnego przez dziennikarzy. W ostatnich latach takze jeden z najaktywniejszych radnych, ale nie medialnie jak co po niektorzy ale merytorycznie bez zaciecia dzielenia sie nawet najwiekszymi blahostkami z mediami.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Weredyk pisze:Mamy przyklad z infrastruktura przeciwpowodziowa, ktora nie byla tknieta przez wiele lat
Mam nadzieję, że "wiele lat" obejmuje też rządy PiSu? ;)

Autor tematu
Weredyk

W tych latach skorygowano koryto Wątoku jak realizowano pierwsza czesc prac nad poprawą wizualną tych terenów (srodki uzyskane z funduszy norweskich).

Pragne zauwazyc, iz wtedy nie bylo takich anomalii pogodowych, teraz Tarnów regularnie nawiedzają powodzie. Dlatego tez jets to kwetsia, ktora winna byc przedmiotem mocniejszego pochylenia.

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Hmmm, moja czekolada jest coraz bliżej, bo jeśli Jarosław będzie się pozbywał swoich ludzi w tym tempie jak obecnie (Do zobaczenia, Pani Elżbieto Jakubiak), to do wyborów samorządowych nawet i nasza kandydatka się nie ostanie. Wystarczy jedno nieostrożne słowo i.... lecimy.

Jawi mi się taki obraz. Wybory samorządowe.
Kandydat na prezydenta w Tarnowie - klon JK, w Krakowie - klon JK, w Warszawie - klon JK... W sumie byłoby jednolicie.... A potem jeszcze setki małych kloników JK kandydujących na radnych ;)

Co do Twojego, Weredyku, zarzutu, że Kuba nigdy nie rządził. - Może i nie rządził, ale ma między innymi jedną cechę, która mi się podoba - słucha ludzi. Niestety, menedżerowie z doświadczeniem szybko i dawno tę umiejętność zatracili gdzieś po drodze...

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

Weredyk pisze:W tych latach skorygowano koryto Wątoku jak realizowano pierwsza czesc prac nad poprawą wizualną tych terenów (srodki uzyskane z funduszy norweskich).

Pragne zauwazyc, iz wtedy nie bylo takich anomalii pogodowych, teraz Tarnów regularnie nawiedzają powodzie. Dlatego tez jets to kwetsia, ktora winna byc przedmiotem mocniejszego pochylenia.
Weredyk, za to za kadencji Pięknego Rysia oczyszczono i poszerzono koryto potoku Stary Wątok od wysokości galerii aż do Białej. Tak tego, który w czerwcu tego roku podtopił kilka domów na ulicach Dąbala i Braci Żmudów. Nawet nie chcę myśleć co by było gdyby z tymi pracami dalej zwlekano..

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

[quote="Weredyk"]Ad222 - TW nie zajmuja sie koszeniem traw. Miasto wydaje setki tysiecy zlotych na bezesnowne rzeczy bedace moze w 3 kategorii potrzeb, a nie pilnych i istotnych z punktu widzenia Tarnowa. Mamy przyklad z infrastruktura przeciwpowodziowa, ktora nie byla tknieta przez wiele lat. Budzet miasta Tarnowa to ponad 550 milionow zlotych, kwestia priorytetów i racjonalizacji zadan. [quote]

To co mi się nie podoba(nie mówie akurat tylko o Tobie!) to podejście w stylu: miasto musi wydać ,a problemem na to czy na tamto. A który kadydat powie w końcu, że miasto musi zwiększyć dochody i niekoniecznie musi to być podatek od skosu dachu albo ilości płytek w łazience(in abstracto)? Żaden OFICJALNY kadydat tego nie określił. Kuba akurat zgłaszał kwestie wykorzystania powierzchni reklamowych. Do tego chciałbym wiedzieć w jaki sposób zamierzają poszczególni kandydaci rozwiązać kwestię budynków po przeprowadzce do Centrum Administracji? Warto byłoby powiedzieć teraz, a nie za 2 lata zacząć się zastanawiać. Bo znając tempo niedorobów z UMT to kadencja prezydenta może nie starczyć na opracowanie sensownego planu. Zostaną opuszczone budynki i chyba nie wymaga to jakieś magicznej umiejętności, żeby pomyśleć co tam będzie i jak na siebie zarobi(wersja pesymistyczna) albo przyniesie miastu określony dochód(wersja optymistyczna)
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Mr Greenback pisze:Warto byłoby powiedzieć teraz, a nie za 2 lata zacząć się zastanawiać. Bo znając tempo niedorobów z UMT to kadencja prezydenta może nie starczyć na opracowanie sensownego planu. Zostaną opuszczone budynki i chyba nie wymaga to jakieś magicznej umiejętności, żeby pomyśleć co tam będzie i jak na siebie zarobi(wersja pesymistyczna) albo przyniesie miastu określony dochód(wersja optymistyczna)
Sprzedać lub wynająć na komercyjnych warunkach. W zależności, która z opcji będzie w danym momencie ekonomicznie bardziej opłacalna w długim okresie. Choć sam skłaniałbym się ku sprzedaży, to jednak nie wiem czy sprzedaż na "szybko" nie skończyłaby się stratą - w związku ze spadkiem cen na rynku nieruchomości w momencie pojawienia się takiej podaży powierzchnii biurowej.

Jeżeli powstanie CA - należy to Centrum w sposób maksymalny wykorzystać. Pomyśleć nie tylko o UMT, ale również o innych instytucjach - tak by rozłożyć koszty "wynajmu" budynku, który ma powstać w partnerstwie publiczno-prywatnym.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

ODPOWIEDZ