IS sprzedane!
Zbieg okoliczności. Moja firma ma hosting w IS i też ostatnio były problemy z dostępem do poczty via WWW.
Ja mam to gdzieś - jak podniosa ceny i nastąpi monopol to pozostanie jeszcze GSM - cały Tarnów jest pokryty 3G - chodzi znakomicie. Zresztą mam służbowy internet via GSM i w domu z niego też kożystam - działa dobrze.
A konkurencja się pojawi - rynek nie znosi prózni - predzej czy później znajdą się firmy, które wejdą do Tarnowa np. UPC, Vectra czy Chello.
Zresztą w bloku można się złozyć i wykupić DSL w TP SA - w pracy mamy na oddaiałach i chodzi rewelacyjnie, serwis też jest błyskawiczny - nie to co w Neo - jak się złoży 20 osób to wybierając DSL 15000 w wersji rozszerzonej abonament będzie ich kosztował koło 800 zł - do tego 600 - 800 zł na dobry router z podzialaem pasma i mamy niezależny internet który śmiga aż miło.
A dla większej ilości osób można wykupić łącze symetryczne - tak zaczynały przecież wszystkie firmy jak IS, ZETO, ZICOM czy Voltronik.
Ja mam to gdzieś - jak podniosa ceny i nastąpi monopol to pozostanie jeszcze GSM - cały Tarnów jest pokryty 3G - chodzi znakomicie. Zresztą mam służbowy internet via GSM i w domu z niego też kożystam - działa dobrze.
A konkurencja się pojawi - rynek nie znosi prózni - predzej czy później znajdą się firmy, które wejdą do Tarnowa np. UPC, Vectra czy Chello.
Zresztą w bloku można się złozyć i wykupić DSL w TP SA - w pracy mamy na oddaiałach i chodzi rewelacyjnie, serwis też jest błyskawiczny - nie to co w Neo - jak się złoży 20 osób to wybierając DSL 15000 w wersji rozszerzonej abonament będzie ich kosztował koło 800 zł - do tego 600 - 800 zł na dobry router z podzialaem pasma i mamy niezależny internet który śmiga aż miło.
A dla większej ilości osób można wykupić łącze symetryczne - tak zaczynały przecież wszystkie firmy jak IS, ZETO, ZICOM czy Voltronik.
Tam gdzie aktualnie mieszkam niema MM a inny dostawca od którego mam internet zdziera zemnie 61 zł a to kradzież w biały dzieńGoscinny pisze:Na świat? wiemy, że jesteś tutaj naganiaczem MM, ale my wiemy, że to 20+ to jest marketingowy bełkot.transfer pisze:MM będą rozwijać tarnowski rynek i wkrótce pojawią się łącza 20 mb+
Po drugie - TV z ZETO chodzi bardzo ładnie, transfery też są takie, że użytkownicy MM nie wierzą, że można osiągać takie prędkości.
Wg ciebie internet chodzi słabo przez IPTV - nie kompromituj się, proszę.
ps: skoro MM jest takie super i kul, to dlaczego sam nie korzystasz z ich usług?
61 ? to chyba w RWD mają takie ceny :>Tam gdzie aktualnie mieszkam niema MM a inny dostawca od którego mam internet zdziera zemnie 61 zł a to kradzież w biały dzień
A skoro 61 dla Ciebie to zdzierstwo to jak nazwiesz ceny MM w innych miastach :>
PS. Ja do Ciebie nic nie mam. Atakuje Cię tylko i wyłącznie dlatego, że stajesz po stronie MM i ich wychwalasz Kiepską sobie rolę wybrałeś. MM ma już wyrobioną opinię i raczej szybko jej nie zmienią.
Jeszcze w temacie TP. Wielu ludzi ciągle na nich narzeka, a tymczasem poziom usług znacząco się zmienił. Tak jak pisze Ravir DSL jest super usługą tylko drogą. Neo ceny ma znośne, obsługa gorsza, ale jak gdzieś działa - to będzie działać. Moja obecna żona przez 5 czy 6 lat korzystała u siebie w domu z NEO. Przez ten okres była jedna awaria łącza(centrali) która trwałą 3 dni. Poza tym raz padł modem. Pozostałe awarie były tylko i wyłącznie winą użytkownika. Także moim zdaniem nie ma co się bać TP zwłaszcza, że chyba można teraz wziąć na próbę (3 msc) Neostradę.
Co do tego mają inne miasta tu jest Tarnów i ja chce mieć takie cany na usługi multimedialne jak ma moja siostra rodzice i znajomi, przedlużyli teraz umowy na kolejne lata i są zadowoleni a ja płacę bo muszę mieć internet aby raportować pracę. Ktoś nadmienił że nadchodzi era GSM mobilne internety coraz szybsze więc MM też nie naszaleją z cenami a pozatym wchodząc do Europy powstaje coraz wiecej hotspotów. Wkrótce wszedzie w miastach będzie darmowy internet oczywiście pewnie 256 ale dla sporej czesci użytkowników to wystarczy. Ja mam firmowy dodatkowo mobilny ale szału z działaniem niema.halford pisze:61 ? to chyba w RWD mają takie ceny :>Tam gdzie aktualnie mieszkam niema MM a inny dostawca od którego mam internet zdziera zemnie 61 zł a to kradzież w biały dzień
A skoro 61 dla Ciebie to zdzierstwo to jak nazwiesz ceny MM w innych miastach :>
PS. Ja do Ciebie nic nie mam. Atakuje Cię tylko i wyłącznie dlatego, że stajesz po stronie MM i ich wychwalasz Kiepską sobie rolę wybrałeś. MM ma już wyrobioną opinię i raczej szybko jej nie zmienią.
-
- Rhetor
Poczekamy zobaczymy, kiedyś zacytuję jeszcze raz TEN kawałek postu i zobaczymy wtedytransfer pisze:Co do tego mają inne miasta tu jest Tarnów
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
A mają dużo do tego. Gdyby u nas nie było Zeto i IS to ceny byłyby takiej w MM jak i w np. Rzeszowie. Tylko chyba dla każdego jest logiczne, że nikt nie kupi neta 512 Kb za 89 zł jeśli u konkurencji jest 100 Mb za 56 czy 55 zł. I logiczne jest też, że MM nie jest firmą charytatywną i skoro mają inną politykę ceną w całej Polsce to nie będą robić wyjątku w Tarnowie.Co do tego mają inne miasta tu jest Tarnów
Masz rację ale w Tarnowie moja rodzina płaci 26 zł za 6 Mb i przez nastepne 2 lata tyle będzie placić a kolega ma z MM 2 Mb a miał IS i twierdzi że jak dlaniego to różnice widzi tylko w portfelu bo zamiast magicznych 55 płaci 22 jest różnica?halford pisze:A mają dużo do tego. Gdyby u nas nie było Zeto i IS to ceny byłyby takiej w MM jak i w np. Rzeszowie. Tylko chyba dla każdego jest logiczne, że nikt nie kupi neta 512 Kb za 89 zł jeśli u konkurencji jest 100 Mb za 56 czy 55 zł. I logiczne jest też, że MM nie jest firmą charytatywną i skoro mają inną politykę ceną w całej Polsce to nie będą robić wyjątku w Tarnowie.Co do tego mają inne miasta tu jest Tarnów
Transfer
Wiem ile teraz płacą i wiem że ta cena jest atrakcyjna jeśli ktoś nie nie potrzebuje szybkiego łącza. Ale wiem również, że te ceny się zmienią. Nie chodzi o teraz, chodzi właśnie o ten okres za 2 lata kiedy być może już ceny będą "normalne". Dalsza dyskusja na chwilę obecną nie ma sensu. Być może za klika lat to forum nadal będzie istnieć i wtedy wspomnimy dawne czasy gdy za 56 zł można było mieć 100 Mb...
Wiem ile teraz płacą i wiem że ta cena jest atrakcyjna jeśli ktoś nie nie potrzebuje szybkiego łącza. Ale wiem również, że te ceny się zmienią. Nie chodzi o teraz, chodzi właśnie o ten okres za 2 lata kiedy być może już ceny będą "normalne". Dalsza dyskusja na chwilę obecną nie ma sensu. Być może za klika lat to forum nadal będzie istnieć i wtedy wspomnimy dawne czasy gdy za 56 zł można było mieć 100 Mb...
Dlamni 2 Mb by wystarczyły bo potrzebuje pocztę, komunikatory i dostęp do stron czasem coś niewielkiego do ściągnięcia ale jak ktoś potrzebuje kraść własność intelektualną to 6 też powinna mu wystarczyć.halford pisze:Transfer
-
- Rhetor
Oskarżasz kogoś? Bo taki tekst można odczytać jako oskarżenie i poczuć się obrażonym i przez takie coś możesz mieć kłopoty, więc lepiej uważaj.transfer pisze:ale jak ktoś potrzebuje kraść własność intelektualną
I wyobraź sobie, że np. mi 6 Mb/s NIE wystarczy, bo ja potrzebuję DOSTĘPU DO INTERNETU a nie jego namiastki.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
transfer, ja np poczułam się oskarżona przez Ciebie bo mi nie wystarcza 6 Mb. Uwierz, że nie trzeba ściągać filmów itp żeby takie łącze nie wystarczało a do poczty i komunikatora można mieć 64K (tak jak ma moja mama i płaci za nie 0zł). A w MM nie ma ludzi kompetentnych nawet na serwisie (zwłaszcza podczas zgłaszania usterek) więc choćby mi za darmo dawali to nie wezmę u nich łącza.
Transfer, ja do ciebie kulturalnie a ty mnie oskarżasz o kradzież. Rozumie, że tak was szkolą w MM na wypadek gdyby zabrakło argumentów ?
Nie wiem czy wiesz, ale niektórzy ludzie pracują przez Internet. Zajmują się obróbką zdjęć, przesyłają duże pliki przez sieć, itp itd. Nie dla każdego Internet to gg, poczta i nasza-klasa (choć tak myślą w MM).
BTW może ograniczmy pojemność samochodów do 650 cm i moc do 26 koni. Przecież lepszym autem można przepisy łamać ? Ile ty masz lat człowieku ?
Nie wiem czy wiesz, ale niektórzy ludzie pracują przez Internet. Zajmują się obróbką zdjęć, przesyłają duże pliki przez sieć, itp itd. Nie dla każdego Internet to gg, poczta i nasza-klasa (choć tak myślą w MM).
BTW może ograniczmy pojemność samochodów do 650 cm i moc do 26 koni. Przecież lepszym autem można przepisy łamać ? Ile ty masz lat człowieku ?