IS sprzedane!
-
- Prytan
kiepsko liczyszLordRuthwen pisze:Wolałbym stały dochód w wysokości kilkudziesięciu tys. miesięcznie (już po opłacie wszystkiego) - policz sobie (wg informacji podawanych na stronach internetowych) 8000 x ~50 zł = 40 tys zł z samego Internetu do klientów indywidualnych, do tego pewnie minimum 20 z udostępniania łącza firmom mniejszym (RWD, Manpol, Infonet, Voltronik - oni kiedyś brały sygnał od IS i chyba nadal to robią), telefonia - około 20-30 tys miesięcznie wpływu, no i telewizja na koniec to około 10 tys. zł.Goscinny pisze:LordRuthwen, parę(naście) baniek w kieszeni? Ciekaw jestem co na to ZETO.
Razem: około 90 tys. zł miesięcznie - wynagrodzenie dla pracowników - opłaty - czynsz itd itp, podejrzewam, że zostaje ze 30-40 tys na biedę.
8000x50 zł to 400 tys
do tego telefonia i telewizja pewnie jeszcze z 200 tys
tyle, że to przed podatkiem, opłatą za łącza, leasing sprzętu, samochodów itp, opłatą za programy, pensją pracowników i kto tam ich jeszcze wie
pewnie zostaje z tego ze 150 tys. miesięcznie
tylko małe ale.
Aby się rozwijać potrzebne były kredyty na rozbudowę sieci.
Pewnie po odliczeniu wszystkiego zostałoby z 30 tysiaków, które można by wypłacać jako pensja właścicielowi.
Niby dużo, ale zawsze jest ale
Załóżmy, że dostał ostrożnie licząc drugie tyle co Zicom wg informacji z ESPI Zicom poszło za 6 mln to za IS minimun x 2.
po odliczeniu podatku zostaje 10 mln / 30 tys = 27 lat.
Kuszące prawda dostać 27 letnie wynagrodzenie ?
Teraz wkładamy do banku 10 mln powiedzmy na 5 %
i mamy rocznie 0,5 mln pensji tylko z procentu
Do tego mamy ogromny kapitał w banku i możemy zacząć zupełnie nową działalność
bez centa kredytu
[*]
Wpisujcie miasta!
A tak na serio to ja wciąż widuję samochody (samochód?) Zicomu... tak więc cośtam z firmy zostało. Oby z IS zostały transfery, bo jak nie to kaplica...
Pytanie od razu: jeśli mam umowę jeszcze na ponad rok (pakiet 24), to czy po zmianie właściciela mogę bez konsekwencji zrezygnować? Czy zmiana właściciela nie ma wpływu na umowę?
P.S. Na Agorę zaglądają politycy, handlarze, harcerze, katole... ale przedstawicieli 'tarnowskiego Internetu' nie widziałem : D
Wpisujcie miasta!
A tak na serio to ja wciąż widuję samochody (samochód?) Zicomu... tak więc cośtam z firmy zostało. Oby z IS zostały transfery, bo jak nie to kaplica...
Pytanie od razu: jeśli mam umowę jeszcze na ponad rok (pakiet 24), to czy po zmianie właściciela mogę bez konsekwencji zrezygnować? Czy zmiana właściciela nie ma wpływu na umowę?
P.S. Na Agorę zaglądają politycy, handlarze, harcerze, katole... ale przedstawicieli 'tarnowskiego Internetu' nie widziałem : D
Miejmy nadzieję, że będzie jak mówisz. Przyzwyczailiśmy się do jakości, przykro będzie gdy to się zmieni. W maju podpisałem nową, korzystniejszą umowę na dwa lata, ciekawe czy MM zapewni mi kontynuację na ustalonych warunkach?angelo pisze:Myślę, że MM póki co zrobi to samo z IS. Infrastruktura zostanie, prędkości też, tylko rachunki będziemy płacić na inne konto.
-
- Rhetor
mefisto101, faktycznie pomyliłem się o zero - a takie niby nic
Boruta, jak już pisałem, małżonka miała łącze Zicomowskie w firmie, działało dobrze, aż pewnego dnia po prostu przestało chodzić dobrze, transfery spadły, pingi wzrosły... na szczęście było tam też TOI.
Co do wykupu pozostałych firm, to nie wiem jak z TOI ale Zeto jest jak sama nazwa wskazuje spółką akcyjną, której akcji na rynku nie ma, w związku z czym nie ma ich jak wykupić, bo wszystkie swoich właścicieli mają.
Boruta, jak już pisałem, małżonka miała łącze Zicomowskie w firmie, działało dobrze, aż pewnego dnia po prostu przestało chodzić dobrze, transfery spadły, pingi wzrosły... na szczęście było tam też TOI.
Co do wykupu pozostałych firm, to nie wiem jak z TOI ale Zeto jest jak sama nazwa wskazuje spółką akcyjną, której akcji na rynku nie ma, w związku z czym nie ma ich jak wykupić, bo wszystkie swoich właścicieli mają.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Od ponad roku mam do czynienia z netem od MTK i powiem Wam ze jest coraz lepiej (tzn coraz rzadziej go nie ma, teraz już naprawdę sporadycznie są z nim jakieś problemy)ISfan pisze:Przeprosimy to się chyba z kablówką, ponoć u mnie na bloku mają światłowód ale nikt ich nie ma ze sąsiadów to nie wiem jak to chodzi...kumpel na rolniczej nie narzeka a płaci coś koło 30 zeta.
-
- Archont