Pomysły na przeżycie najbliższych 3 tygodni w korkach
-
Autor tematu - Rhetor
-
Autor tematu - Rhetor
Już tam zalało ?:P Chyba udrożnili studzienki pod wiaduktem na Tuchowskiej, bo jak jechałem koło 22.00 oprócz wysokiego poziomi Wątoku przejechać można było spokojnie. Tak wogóle może po tych powodziach jakie nas nawiedziły ktoś poszedł po rozum do głowy i Tarnowskie Wodociągi znów dostały zlecenie na regularne czyszczenie kratek, bo przez dłuższy okres nie robiły tego.
Z kratkami to trwa drugi set ping-poga pomiędzy TZDM-em a Wodociągami. Przykładem jest ul. Spokojna i Elektryczna. Wielokrotnie monitowałem w TZDM-ie w sprawie totalnie zamulonych kratek i zalanych ulic.
Dla przykładu ul. Spokojna, od Krzyskiej pierwsza drożna kratka znajduje się na wys. MPEC-u. Elektryczna to tragedia chociaż dzisiaj zauważyłem, że przejście na światłach przy Klikowskiej stało się możliwe a wczoraj był tam wielki zalew.
Ogólnie rzecz biorąc w wielu miejscach kratki nie są drożne a woda płynie sobie ulicami.
Dla przykładu ul. Spokojna, od Krzyskiej pierwsza drożna kratka znajduje się na wys. MPEC-u. Elektryczna to tragedia chociaż dzisiaj zauważyłem, że przejście na światłach przy Klikowskiej stało się możliwe a wczoraj był tam wielki zalew.
Ogólnie rzecz biorąc w wielu miejscach kratki nie są drożne a woda płynie sobie ulicami.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku