Pomysły na przeżycie najbliższych 3 tygodni w korkach
-
Autor tematu - Rhetor
Pomys³y na przeżycie najbliższych 3 tygodni w korkach
Jak w temacie.
Ze swojej strony zaproponuję nieśmiertelny rower, choć przy dzisiejszej pogodzie porannej niestety rower poległ...
Ewentualnie dobrze by się mogły sprzedawać w Tarnowie w najbliższym czasie:
a) samochody ze skrzydełkami
b) rowery z zabudowaną kabiną przeciwdeszczową
PS. Czy ktoś ma zamiar jutro wyjeżdżać autem z garażu?
Ze swojej strony zaproponuję nieśmiertelny rower, choć przy dzisiejszej pogodzie porannej niestety rower poległ...
Ewentualnie dobrze by się mogły sprzedawać w Tarnowie w najbliższym czasie:
a) samochody ze skrzydełkami
b) rowery z zabudowaną kabiną przeciwdeszczową
PS. Czy ktoś ma zamiar jutro wyjeżdżać autem z garażu?
Nie wiem czy to przez koniec wakacji ale armageddon zaczął się już dzisiaj. Stałem w dużych korkach na ulicach na których nie zdarzyło mi się to od bardzo dawna lub nigdy a Słowackiego w korku od samego dołu (rondo) do samej góry (skrzyżowanie z MBF) o godzinie 18 jeszcze mi się chyba nie zdarzyło. Alleluja i do przodu.
-
Autor tematu - Rhetor
Ja używam korków do słuchania audiobooków - polecam.
A jeszcze zapytam, może będziecie wiedzieć - stoję sobie dzisiaj spokojnie w korku, jak zwykle, wziąłem do ręki komórkę, chciałem ją sparować z blututem. Nagle ryk klaksonu, na pasie naprzeciw stoi policyjny furgon, Pan Policjant gestem nakazał otworzyć okno, jak już otworzyłem, zaproponował przez swoje okienko mandat karny w wysokości 200 pln za rozmowę przez komórkę... Można tak? No i kto to widział, tak z rana trąbić za uchem... (przypominam, akcja dzieje się przy prędkości 0 kmh, w porannym korku).
ps: stóweczkę chciał dorzucić "za niemanie świateł"
A jeszcze zapytam, może będziecie wiedzieć - stoję sobie dzisiaj spokojnie w korku, jak zwykle, wziąłem do ręki komórkę, chciałem ją sparować z blututem. Nagle ryk klaksonu, na pasie naprzeciw stoi policyjny furgon, Pan Policjant gestem nakazał otworzyć okno, jak już otworzyłem, zaproponował przez swoje okienko mandat karny w wysokości 200 pln za rozmowę przez komórkę... Można tak? No i kto to widział, tak z rana trąbić za uchem... (przypominam, akcja dzieje się przy prędkości 0 kmh, w porannym korku).
ps: stóweczkę chciał dorzucić "za niemanie świateł"
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Teoretycznie tylko pytam, bo nie dostałem mandatu. A czy w ustawie nie ma przypadkiem tekstu o 'używaniu telefonu'? Bo używać to znaczy też np przeglądać strony www, czy robić inne ciekawe rzeczy, a nie tylko rozmawiać.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Nie wiem co jest w ustawie, ale przecież rozmowa przez system głośnomówiący też jest używaniem telefonu a za to podobno mandatów nie dają. Więc domyślam się, że karane jest trzymanie telefonu przy uchu.
"Podobno brodaczom nie dają."
A korki od ronda Fieldorfa do MBF nawet o godz. 18 to już norma od kilku dni. I nie wiem w sumie co z tym wspólnego ma początek szkoły 1 września.
Ze sposobów na nudę w samochodzie polecam dobrą muzyczkę. Sam praktykuję i zarażam tym sposobem wszystkich w promieniu co najmniej kilku metrów.
"Podobno brodaczom nie dają."
A korki od ronda Fieldorfa do MBF nawet o godz. 18 to już norma od kilku dni. I nie wiem w sumie co z tym wspólnego ma początek szkoły 1 września.
Ze sposobów na nudę w samochodzie polecam dobrą muzyczkę. Sam praktykuję i zarażam tym sposobem wszystkich w promieniu co najmniej kilku metrów.
Zdaje się że wogóle trzymanie telefonu w ręce... jego używanie, niekoniecznie telefonowanie...
Ostatnio oglądałem na TVN Turbo ten program o piratach drogowych /"Uwaga! Pirat", chyba jakaś powtórka była/. W każdym bądź razie tam facet też twierdził że tylko trzymał telefon i policjant mu zacytował wtedy co na ten temat twierdzi taryfikator i facet dostał mandat.
Ostatnio oglądałem na TVN Turbo ten program o piratach drogowych /"Uwaga! Pirat", chyba jakaś powtórka była/. W każdym bądź razie tam facet też twierdził że tylko trzymał telefon i policjant mu zacytował wtedy co na ten temat twierdzi taryfikator i facet dostał mandat.
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
To chyba dlatego każdy blutut ma przycisk, którym można odebrać telefon. Wtedy telefonu nie ruszamy. I pewnie rację miał Pan Policjant, zresztą gdyby chciał to jeszcze by mi się za światła dostało. Ale chwała mu, że tylko zwrócił uwagę Pewnie mu się nie chciało na deszcz wychodzić z samochodu
-
- Rhetor
Keleos, uczniów też powinni
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD