Centrum Handlowe Gemini Park
Panowie, ja to widzę trochę inaczej. Problemem nie jest to, że Polak to maruder i ciężko jest go zadowolić. Problemem jest to, że Polacy rzadko kupują w takich obiektach. Przykład Tarnovii nie jest wyjątkiem na mapie C.H. w Polsce.. Poza kilkoma wiodącymi centrami handlowymi jak SCC w Katowicach, G. Bałtycka w Gdańsku, Złote Tarasy czy G. Krakowska inne obiekty mają się równie słabo jak u nas. Ludzie nie znajdują tam odpowiednich artykułów, rzadko tam chodzą co w konsekwencji wpływa na małą sprzedaż. TO NIE LUDZIE MAJĄ DOSTOSOWAĆ SIĘ DO SKLEPÓW TYLKO SKLEPY SWOJĄ OFERTĘ POWINNI DOSTOSOWAĆ DO LUDZI !!!
ClNEK, ja tam się nie dziwię. Dziś byłem w GP, zeszło mi całą godzinę i całe moje zakupy to serek wiejski w Tesco
Stwierdziłem, że w sumie to więcej i to ciekawszych sklepów jest w GT - pewnie nie ja jeden.
I takie spostrzeżenie - do KFC kolejka dosyć długa, a obok w "Fabryce Smaku" bez kolejki można taniej i smaczniej zjeść. Ot, owczy pęd (choć w stosunku do KFC lepszy byłby 'drobiowy pęd' )
Stwierdziłem, że w sumie to więcej i to ciekawszych sklepów jest w GT - pewnie nie ja jeden.
I takie spostrzeżenie - do KFC kolejka dosyć długa, a obok w "Fabryce Smaku" bez kolejki można taniej i smaczniej zjeść. Ot, owczy pęd (choć w stosunku do KFC lepszy byłby 'drobiowy pęd' )
Ale mamy prawie najlepszy okres w handlu czyli przełom sierpnia i września. Zobaczymy co będzie po 15 września...ClNEK pisze:Tarnovia, dziś ok godziny 17 miała pełny parking i np w H&M trzeba było chwile postać, żeby do kasy się dostać
Goscinny, w 100% się z Tobą zgadzam. Cóż, ludzie wolą plastykowe jedzenie...
To tak jak w Olimpie w Bonarce.Goscinny pisze:Eredhel, w "Fabryce" polecam jedzenie na wagę 2,90 za 10 dkg.
Na jakiej zasadzie działa promocja w stylu "płacisz raz" i jesz ile chcesz? Takie "restauracje" spotykałem w Stanach (Cihcago), gdzie za 5$ można było jeść do woli...To były dobre czasy studenckie...
Miałem pisać to samo, ale nie chciałem się chwalić, że byłem w USA. FS od razu skojarzyła mi się z bufetami w Chicago, gdzie jednak wybór jedzenia był większy. I zasada jednak trochę inna. Płaciło się parę dolców z góry i później chodziło między stołami i chłodziarkami z jedzeniem do woli. Tutaj do woli wybierasz, ale płacisz za każdy nałożony na stole gram jednakową stawkę. W bufetach amerykańskich im więcej się zjadło, tym koszt jednego grama był mniejszy.bobasek pisze:Na jakiej zasadzie działa promocja w stylu "płacisz raz" i jesz ile chcesz? Takie "restauracje" spotykałem w Stanach (Cihcago), gdzie za 5$ można było jeść do woli...To były dobre czasy studenckie...
Już pomijam fakt, że w polskich warunkach taki amerykański bufet splajtowałby.
A jednak nie mogłeś sobie darować i się musiałeś pochwalić.ale nie chciałem się chwalić, że byłem w USA.
Co do samej Galerii to powiem tak. Jest OK. Jest budowlany dobrze wyposażony, jest Tesco, jest MM. Jest kilka z odzieżą. Dla mnie dobrze, że nie ma więcej. W GK byłem wiele razy i praktycznie zawsze w tych samych sklepach. Człowiek tylko kilometry nabił aby przejść od punktu A do B. Generalnie i tak większość młodzieży jadącej na zakupu do Krakowa szła do H&M, TopSescret czy Reserverd bo na inne sklepy ich po prostu nie stać. Dlatego też w Tarnowie nie ma za wiele sklepów droższych marek tylko dublowane są tanie. Po prostu to się sprzedaje.
No tak Halford, tylko w H&M nie ma w Gemini. W sumie już przerabialiśmy to wiele razy. Po otwarciu nowej galerii wiem jedno - jak będę jechała na zakupy ciuchowe to na pewno do Galerii Tarnovia a nie do Gemini, bo w Tarnovi są wszystkie sklepy te co w Gemini plus jeszcze parę dodatkowych, jak H&M właśnie.
gushman, możesz rozwinąć swoją myślgushman pisze:Już pomijam fakt, że w polskich warunkach taki amerykański bufet splajtowałby.
Na forum TFI znalazłem taką oto fotkę. Nie kumam tego napisu: "Jesz ile chcesz" Bo i tak za każde 10 dkg muszę płacić 2,90. Więc powinno być tak: Ile zapłacę tyle jem...
Wydaje mi się, że to może być dobry "strzał" najemcy z taką ofertą. W Bonarce taki bufet cieszy się na pewno większym powodzeniem niż Burger King czy North Fish (przynajmniej tak wynika z moich obserwacji)
Ostatnio zmieniony 01-09-2010, 13:03 przez bobasek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor