Polecam Film
Oglądnij trailer i już będziesz wiedział czego się spodziewać. Ja już widziałem ze 2 razy przy okazji innych filmów i jedno jest pewne - 200 mln dolarów nie poszło na marne, efekty specjalne robią wrażenie. Obawiam się jednak, że efekciarstwo nie idzie w parze z logiką a główny bohater filmu ma nadspodziewanie dużo szczęścia. Ponadto gdzieś czytałem, że w filmie występuje jeden podstawowy brak: zero wyjaśnienia skąd się bierze ten koniec świata w 2012. A bez tego wg mnie film nie ma sensu. Ale również poczekam na opinie świadków.
Gushman - widzialem trailery pare razy. I powiem tak ze efekty fakt - swietne. Ale boję się że własnie najlepsze efekty zostały pokazane w Trailerze a film cienki. Ogladalem Pojutrze czy Dzien Niepodległości i filmy mi sie podobaly. Lubie rozpierduche
A co do konca swiata to fakt wypowiem sie jak obejrze. Ale czy to czasem nie jest po prostu tak ze nagle dzieje sie koniec swiata bo : "Bóg Tak chce" i nie musi byc wytlumaczone dlaczego ;p
A co do konca swiata to fakt wypowiem sie jak obejrze. Ale czy to czasem nie jest po prostu tak ze nagle dzieje sie koniec swiata bo : "Bóg Tak chce" i nie musi byc wytlumaczone dlaczego ;p
To ten nowy:
http://www.filmweb.pl/f433913/2012,2009
Rolanda Emmericha - twórcy Pojutrze i Dnia niepodległosci.
http://www.filmweb.pl/f433913/2012,2009
Rolanda Emmericha - twórcy Pojutrze i Dnia niepodległosci.
Oj Beaver, Beaver... Taki duży i takie rzeczy opowiada... Koniec świata przewidziany jest za jakieś 5 mld lat od teraz licząc. Bo słońce zgaśnie. Jeżeli chcesz mieszać w to Boga, to umówmy się, że zgaśnie, bo On tak chce.Beaver pisze:Gushman - widzialem trailery pare razy. I powiem tak ze efekty fakt - swietne. Ale boję się że własnie najlepsze efekty zostały pokazane w Trailerze a film cienki. Ogladalem Pojutrze czy Dzien Niepodległości i filmy mi sie podobaly. Lubie rozpierduche
Ja mowie o filmie, ze nie jest wytlumaczone Co sie dzieje, bo po prostu swiat bohaterów, nagle sie wali nie wiadomo czemu. A film pokazuje ich walke o przetrwanie ;pgushman pisze:Oj Beaver, Beaver... Taki duży i takie rzeczy opowiada... Koniec świata przewidziany jest za jakieś 5 mld lat od teraz licząc. Bo słońce zgaśnie. Jeżeli chcesz mieszać w to Boga, to umówmy się, że zgaśnie, bo On tak chce.Beaver pisze:Gushman - widzialem trailery pare razy. I powiem tak ze efekty fakt - swietne. Ale boję się że własnie najlepsze efekty zostały pokazane w Trailerze a film cienki. Ogladalem Pojutrze czy Dzien Niepodległości i filmy mi sie podobaly. Lubie rozpierduche
I mowie tu tylko o filmie
Co do konca swiata to ja w niego nie wierze w 2012, roku. A wlasnie nie masz moze miejsca w jakims schronie ? :D
Film typowy dla tego reżysera. Jak ktoś napisał "trochę patosu i totalna rozpierducha". Najlepsze sceny były w trailerze
Nie spodziewałem się cudów, raczej dobrych efektów specjalnych, które oczywiście nie zawiodły. Ale nie same efekty tworzą kino.
Jak dla mnie w filmie jest za dużo niedorzeczności i nie trzymania się kupy. Wiem, że jest to fantastyka, ale niektóre sceny to jest przesada. Ale jeżeli ktoś lubi klimaty "Dnia niepodległości" i "Pojutrze" to mu się spodoba. Mnie się nie podobał
Dobrze że miałem darmowe wejściówki, bo gdybym wydał prawie 50 zł na dwa bilety to bym żałował
Konkludując: gdybym miał wybierać, poszedłbym na District 9 albo Paranormal Activity.
Dla 2012 ocena 4/10. I to głównie za efekty.
Nie spodziewałem się cudów, raczej dobrych efektów specjalnych, które oczywiście nie zawiodły. Ale nie same efekty tworzą kino.
Jak dla mnie w filmie jest za dużo niedorzeczności i nie trzymania się kupy. Wiem, że jest to fantastyka, ale niektóre sceny to jest przesada. Ale jeżeli ktoś lubi klimaty "Dnia niepodległości" i "Pojutrze" to mu się spodoba. Mnie się nie podobał
Dobrze że miałem darmowe wejściówki, bo gdybym wydał prawie 50 zł na dwa bilety to bym żałował
Konkludując: gdybym miał wybierać, poszedłbym na District 9 albo Paranormal Activity.
Dla 2012 ocena 4/10. I to głównie za efekty.
No, "momenty" są... :-P A tak na serio to film lekko przyciężkawy, na pewno dla fanów Almodovara i/lub Penelope. Mi średnio przypadł do gustu, chociaż też nie powiem żebym się nudził (mimo, że trwa 2 godziny). Mimo wszystko wart obejrzenia.Beaver pisze:A własnie bo mnie koleżanka przekonuje do Filmu Przerwane Objęcia. Fajne to ? tak dla Faceta
Ty dla faceta chodzisz do kina? Bierz koleżankę i śmiało do kina. No chyba, ze koniecznie ma to być wyjście na film.
Zdanie mam podobne do Roberto. Takie mocna 3 w 5-stopniowej skali. Dość przyjemnie się ogląda, ale bez fajerwerków. Po miesiącu czy ciut więcej od oglądnięcia wciąż mniej więcej pamiętam fabułę a to już dobra laurka dla filmu ode mnie.
Zdanie mam podobne do Roberto. Takie mocna 3 w 5-stopniowej skali. Dość przyjemnie się ogląda, ale bez fajerwerków. Po miesiącu czy ciut więcej od oglądnięcia wciąż mniej więcej pamiętam fabułę a to już dobra laurka dla filmu ode mnie.