yakhub pisze:Wczoraj tamtędy przejeżdżałem i oglądnąłem sobie przy okazji to miejsce.
Nie zamierzam nikogo bronić, bo to, że urzędnicy trochę dali ciała nie ulega wątpliwości.
Same boiska są naprawdę bardzo fajne i właściwie nikt by złego słowa nie powiedział, gdyby po prostu tam w ogóle nie postawiono tych koszy do koszykówki...
Czy nie wydaje się wam trochę dziwne, że właściwie przypierdalamy się tutaj do faktu, że na osiedlu postawiono dwa kosze do koszykówki? A nawierzchnia nawierzchnią, ale chyba lepiej, żeby tam stały te dwa kosze (nawet na trawie!), niż gdyby miało ich w ogóle nie być?
Przypierdalamy się nie do koszy tylko do sensownosci podejmowanych decyzji, a następnie bronienia za wszelką cenę nielogicznych wyjaśnień. Otóż ktos wziął i ustawil te kosze za pieniądze z UMT.Czyli de facto nasze. Wylano beton, wstawiono metalowe konstrukcje,zamontowano tablice.Tylko po co? Boisko do siatkówki? Bardzo do brze, tylko pytanie: czy wiecie jak wyglądają boiska trawiaste do siatkówki po sezonie intensywego użytkowania? Są wytarte pod siatkami, a trawa zostaje tylko po bokach.Taka głowa mnicha
Wystarczyło położyć kauczuk i mozna by grać w :
1)kosza
2)siatkę
3)szczypiorniaka
4) a nawet w piłkę nożną z braku laku.
Zatem jak postawiono na trawę(co chyba widać po mym wywodzie,że jest niepraktyczne), to należało postawić 2 bramki do nogi i ewentualne słupki przy siatkach bocznych(co by w grze w noge nie były dodatkowymi obrońcami)do zawieszania siatki na awentualność gry w siatkówkę.
A za zaoszczedzone pieniądze zorganizować ze 3 turnieje dla druzyn osiedlowych na Orlikach które są puste kiedykolwiek jestem w rejonie SP5....