Tarnów - miasto przyjazne rowerzystom.
-
- Proedroj
Ja też pracuje, ale wiesz Ravir, że są sprawy ważne i ważniejsze
Ostatnio zmieniony 27-08-2010, 12:11 przez Tomasz Drwal, łącznie zmieniany 1 raz.
Ponoć pan v-ce Prezydent logicznie zauważył , że ścieżki są od tego żeby jeździć nimi rowerami miejskimi a nie wyczynowymi. Widać upór i konsekwencje w polityce UM. Boiska są do wrzucania piłki do kosza, a nie gry w nią.... Boże co za miasto !!! A jak w takim razie należy poruszać się po Tarnowie rowerem wyczynowym ???
-
- Rhetor
- Kontakt:
Widać Panowie nie są fanami sportów! Nie jeżdżą na rowerach, nie grają w koszykówkę, czekać tylko jak powstanie w Tarnowie betonowe pole golfowe to będzie promocja!Ponoć pan v-ce Prezydent logicznie zauważył , że ścieżki są od tego żeby jeździć nimi rowerami miejskimi a nie wyczynowymi. Widać upór i konsekwencje w polityce UM. Boiska są do wrzucania piłki do kosza, a nie gry w nią.... Boże co za miasto !!! A jak w takim razie należy poruszać się po Tarnowie rowerem wyczynowym ???
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Jeśli są znaki zakazu poruszania się rowerem to teoretycznie nie można jechać po ulicy. Trzeba się wówczas posilić zacytowaną tu interpretacją wiceprezydenta i tłumaczyć ewentualnemu patrolowi policji, że znaki dotyczą rowerów miejskich, a nie wyczynowych. Można dodać, że się właśnie jedzie powrzucać piłką do kosza.
-
- Proedroj
Jakimi znowu fanami ??. To że ja nie lubię piłki nożnej to mam zabraniać jej uprawiania ??. Ci panowie reprezentują typową urzędniczą biedę intelektualną. Słabo mi się robi jak czytam takie "mądrości".Jakub Kwaśny pisze:Widać Panowie nie są fanami sportów! Nie jeżdżą na rowerach, nie grają w koszykówkę, czekać tylko jak powstanie w Tarnowie betonowe pole golfowe to będzie promocja!
DYSKRYMINACJA !!!. Jestem przedstawicielem mniejszości posiadającej rowery wyczynowe i uważam sie za dyskryminowanego.Ponoć pan v-ce Prezydent logicznie zauważył , że ścieżki są od tego żeby jeździć nimi rowerami miejskimi a nie wyczynowymi.
Ja cierpie dole, kto w tych urzędach zasiaduje.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
-
- Rhetor
A propos akcji za dwa tygodnie... czy nie jest tak, że pod koniec września jest dzień bez samochodu? Może własnie poczekać na ten dzień i zrobić konkretną masówkę, przygotowaną z poważnym wyprzedzeniem, popartą porządnym rozreklamowaniem smsami do znajomych, na portalach tarnowskich, w mediach itd?
czy na jedną, czy na drugą akcję, na pewno się zjawię, i może nawet nie sam....
czy na jedną, czy na drugą akcję, na pewno się zjawię, i może nawet nie sam....
Co do jednego mają rację - lwia większość jeździ na rowerach miejskich/trekingowych/górskich - a na nich kostka nie jest tragiczna. Czystych szos jest mało.
Pewnie, że chciał bym mieć gładkie jak pupcia niemowlaczka ścieżki rowerowe - ale realia ekonomiczne są nie ubłagane. Dobrze, że ścieżki powstają, może za parę lat położą ni nich asfalt i będzie równo. Ale cieszyć się należy że coś powstaje, czasem wychodzą szopki ale i tak lepsze to niż nie robienie NIC.
Pewnie, że chciał bym mieć gładkie jak pupcia niemowlaczka ścieżki rowerowe - ale realia ekonomiczne są nie ubłagane. Dobrze, że ścieżki powstają, może za parę lat położą ni nich asfalt i będzie równo. Ale cieszyć się należy że coś powstaje, czasem wychodzą szopki ale i tak lepsze to niż nie robienie NIC.
-
- Proedroj
Ravir raczysz żartować, w obecnej sytuacji lepsze dla rowerzystów byłby brak ścieżek i zakazów wjazdu na ulicę. Ścieżki, które mamy, stwarzają niebezpieczeństwo zarówno dla rowerzystów jak i innych uczestników ruchu, dlatego uważam, że lepiej czegoś nie zbudować niż zbudować coś co jest bublem. Zresztą gdybyś był na spotkaniu z prezydentem to wiedziałbyś o co mi chodzi.