Tarnowski magistrat z wizytą u pielgrzymów
Tak, wiem co to jest demokracja I o Komisji Majątkowej również słyszałam! I czy ja mówiłam, że mnie to wszystko się podoba? Wręcz przeciwnie.
A jeśli chodzi o boisko to popieram twoje stanowisko. To jest zbyt duża sprawa, żeby zostawić ją odłogiem.Nie mniej jednak, ja bym dała drożdżówkom spokój. Poza tym, nie widzę, żeby to komukolwiek zaszkodziło, ani żeby rażąco łamało jakieś zasady. I tyle. Takie jest moje zdanie.
Wyłączam się z tych drożdżówek, bo w zasadzie to ja ich nie lubię.
A jeśli chodzi o boisko to popieram twoje stanowisko. To jest zbyt duża sprawa, żeby zostawić ją odłogiem.Nie mniej jednak, ja bym dała drożdżówkom spokój. Poza tym, nie widzę, żeby to komukolwiek zaszkodziło, ani żeby rażąco łamało jakieś zasady. I tyle. Takie jest moje zdanie.
Wyłączam się z tych drożdżówek, bo w zasadzie to ja ich nie lubię.
-
- Rhetor
Od drożdżówek dla PIELGRZYMÓW po Komisję majątkową, przeginającą w "zwracaniu" księżom majątku... No niezły rozrzut... To tak jakby od mówienia o muszkach owocówkach przejść do zbiorowego mordowania waleni błękitnych za pomocą bazooki;) (tak na marginesie to zarówno w sprawie Komisji Majątkowej jak i fundowania Świątyni Opatrzności się z Tobą w pełni zgadzam)
Gościnny, nikt Ci nie odbiera prawa do sprzeciwu, ale i Ty nie odbieraj innym prawa do tego, żeby się z TOBĄ nie zgodzili. Wycieczki personalne są nie na miejscu i zdecydowanie lepiej działają suche argumenty...
Gościnny, nikt Ci nie odbiera prawa do sprzeciwu, ale i Ty nie odbieraj innym prawa do tego, żeby się z TOBĄ nie zgodzili. Wycieczki personalne są nie na miejscu i zdecydowanie lepiej działają suche argumenty...
A pielgrzymkę w Częstochowie witał minnymi wicemarszałek Ciepiela i wicestarosta Banach. Tradycji więc stało się za dość. 9.5 tysiąca pielgrzymów czyli największa w Polsce pielgrzymka. Dobra promocja Tarnowa w skali kraju. Malkontenci zaraz zaczną swoje biadolenia ale z faktami się nie dyskutuje.
Cholera, drożdżówek nie przywieźli Czego się teraz malkontenci przyczepią?
Cholera, drożdżówek nie przywieźli Czego się teraz malkontenci przyczepią?
Gościnny gratuluję sztuki dedukcji, sam Holmes i Watson mieliby się od kogo uczyć. Nie wiem jak można w tak łatwy sposób połączyć "margines społeczeństwa" z pijakami, i innymi niegodziwcami. Określenie, którego użyłem nominalnie nie ma negatywnego wydźwięku więc skoro dla Ciebie ma takowe, to nie różnisz się niczym od armii Rydzyka, dla której np. "liberał" to także niegodziwiec. Macie zatem wiele wspólnego: jesteście mniejszością, a chcecie mieć prawa większości - gratuluję specyficznego pojmowania demokracji.
Baxon, to ty po prostu napisałeś co myślisz - to nie jest wyrwane z kontekstu. Po prostu dla ciebie większość ma rację i prawa, a mniejszości można pominąć. W przypadku zmiany stron będziesz krzyczeć o łamaniu zasad demokracji - ja to co chwila słyszę w TV.
Widzę, że temat się rozmył a my się nie dogadamy, bo stoimy na dwóch krańcach.
Jeszcze lepiej - pogrążasz się z każdym postem. Czyli teraz jako przedstawiciel większości zadecydujesz o mnie - brawo!Baxon pisze:pisząc o prawach mam namyśli prawo decydowania o innych.
Widzę, że temat się rozmył a my się nie dogadamy, bo stoimy na dwóch krańcach.
Ja tam z zasady uważam, że każdemu się coś należy, więc i niech maja te drożdżówki
Zastanawia mnie tylko jedno. Jeżeli, jak rozumiem, chcieli promować Tarnów, to czemu nie odwiedzili pielgrzymek z innych miast zamiast naszego. Po co promować Tarnów wśród mieszkańców tego miasta ? No chyba, że byli tez u innych. Zresztą.. mniejsza z tym.
Zastanawia mnie tylko jedno. Jeżeli, jak rozumiem, chcieli promować Tarnów, to czemu nie odwiedzili pielgrzymek z innych miast zamiast naszego. Po co promować Tarnów wśród mieszkańców tego miasta ? No chyba, że byli tez u innych. Zresztą.. mniejsza z tym.
Baxon pisze:jesteście mniejszością, a chcecie mieć prawa większości
A ja twierdzę że prawdziwych katolików z przekonania jest 10% więc jesteśmy większością .... kryteria według kościoła spełnia właśnie tyle ludzi .... a cała reszta jest tylko okazjonalnymi katolikami nierzadko na pokaz ...... morderstwa ,kradzieże , oszustwa ,pedofilia ,pycha, obłuda używanie środków antykoncepcyjnych , przerywanie ciąży , stosowanie metody in vitro można by jeszcze długo wymieniać i to wszystko popełniają katolicy no przynajmniej statystyczni katolicy
Mając świadomośc człowieka pogrążonego sprawdziłem ile mogło tych drożdżówek "pójść". Zakładając, że pojechali do wszystkich tarnowskich grup, to nie potrzeba było więcej niż 1000 szt. Dodatkowo mając na uwadze pomoc tarnowskich cukierników kwota wydana na ten czyn nie kwalifikuje nawet do ścigania "z urzędu" więc o co się spieramy
A i nie stoimy na dwóch krańcach, bo ja nie uznaję wspaniałomyślności i nipokalanego Rydzyka ;p
A i nie stoimy na dwóch krańcach, bo ja nie uznaję wspaniałomyślności i nipokalanego Rydzyka ;p