Prokurator prześwietla sprawę nowego boiska
Dla mnie dramatyczny w tej sytuacji jest brak konsekwencji wobec osób odpowiedzialnych za ośmieszenie magistratu i naszego miasta oraz wyrzucenie pieniędzy w błoto. Jakby tu chodziło o prywatną firmę, to za taki numer pracownik już dawno szukałby innej roboty albo rejestrował się w UP. I jeszcze to brnięcie w zaparte, że tak miało być...
-
- Proedroj
Jeżeli jeszcze nie macie dość to posłuchajcie kolejnych wyjaśnień:
RDN - Boisko do gry w króla
Żenada, szkoda, że media w ten sposób nie podjęły tematu chodników rowerowych, przecież to to samo tylko na szerszą skalę.
RDN - Boisko do gry w króla
Żenada, szkoda, że media w ten sposób nie podjęły tematu chodników rowerowych, przecież to to samo tylko na szerszą skalę.
-
- Rhetor
Układ rządzi,układ radzi....gushman pisze:Dla mnie dramatyczny w tej sytuacji jest brak konsekwencji wobec osób odpowiedzialnych za ośmieszenie magistratu i naszego miasta oraz wyrzucenie pieniędzy w błoto. Jakby tu chodziło o prywatną firmę, to za taki numer pracownik już dawno szukałby innej roboty albo rejestrował się w UP. I jeszcze to brnięcie w zaparte, że tak miało być...
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Otóż linie już są, a przynajmniej były jeszcze dwa dni temu, oczywiście namalowane wapnem. Na 100% są to linie do koszykówki "bo trumna" jest. Wygląda na to, że nawet nie potrafią dopilnować szczegółów, które dodatkowo pogrążają urzędasów.Mr Greenback pisze: Rozumiem,, że teraz wydział inwestycji stwoierdzi, że linie będa robione ..wapnem No ale zaraz zaraz! A gdzie w budżecie miejsce na maszynkę do robienia linii?
Na koniec ten, kto zawinił w przetargu powinien wystąpić publicznie w koszulce z napisem "jestem debilem" i ustąpić ze stanowiska, bo przeprosiny po takiej serii kłamstw nie wystarczą.
Oczywiście, że wiadomo kto zrobił projekt na zlecenie UM:
"Piast" Budownictwo i architektura"
AUTORZY OPRACOWANIA: INŻ.KAZIMIERZ KOŁODZIEJ
UPR. 19/TW/76
INŻ. PAWEŁ KOŁODZIEJ
Jeszcze gdzieś w BIP powinna być umowa z tą firmą na projekt, ale jej znaleźć nie mogę - tam samo jak przetargu na budowę tego "czegoś" - etap I
"Piast" Budownictwo i architektura"
AUTORZY OPRACOWANIA: INŻ.KAZIMIERZ KOŁODZIEJ
UPR. 19/TW/76
INŻ. PAWEŁ KOŁODZIEJ
Jeszcze gdzieś w BIP powinna być umowa z tą firmą na projekt, ale jej znaleźć nie mogę - tam samo jak przetargu na budowę tego "czegoś" - etap I
też szukałem zamówienia na opracowanie projektu ale nie znalazłem. Nie wierzę, że projekt został opracowany niezgodnie z zamówieniem bo nie byłby odebrany.
Czyli projektant nie dał ciała a dzieło wykonał zgodnie z oczekiwaniem Inwestora.
A Wykonawca zrealizował teraz projekt który uzyskał pozwolenie na budowę.
Po mojemu ani projektant ani wykonawca nie zawalili sprawy. Szukać trzeba gdzie indziej.
Aha, Rada Osiedla nie ma kompetencji pisania specyfikacji.
Czyli projektant nie dał ciała a dzieło wykonał zgodnie z oczekiwaniem Inwestora.
A Wykonawca zrealizował teraz projekt który uzyskał pozwolenie na budowę.
Po mojemu ani projektant ani wykonawca nie zawalili sprawy. Szukać trzeba gdzie indziej.
Aha, Rada Osiedla nie ma kompetencji pisania specyfikacji.