A kto się modli?Weredyk pisze:Marcin Golec strasznie zblazowany:)
Centrum Handlowe Gemini Park
Pewnie odwiedził już Smyka, i teraz tylko patrzy jak by tu niepostrzeżenie umknąć do domu i pobawić się nowym autkiemWeredyk pisze:http://www.intarnet.pl/galeria/albums3/ ... cie/36.jpg
Marcin Golec strasznie zblazowany:)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Husiek ja widziałem już sporo różnych galerii handlowych w swoim życiu. I jeśli chodzi o układ budynków to dla mnie są mniej więcej jednakowe. Sadziłem, że powstanie tam coś w stylu galerii krakowskiej, no ale cóż dobre i to. Jeszce jedno, bardzo fajnie wygląda ten widok z głównego wejścia na Tarnów. Szkoda, że widać z tamtą jeszcze dużo rzeczy które szpecą krajobraz miasta.
Wieczorem wybrałem się na testowanie Tesco w ramach ich dwudziestoczterogodzinności. I muszę przyznać, że jestem więcej niż zadowolony. Oczywiście było pustawo, więc chodziło się tam zupełnie swobodnie. Poza tym produkty, których szukałem, były na fajnych promocjach (2 w cenie 33% niższej lub więcej produktu alternatywnego za mniejszą kasę). Jedyny mankament: od parkingu do sklepu trzeba przejść spory kawałek, nie ma żadnej drogi na skróty.
Byłem dzisiaj w Tarnovii i muszę przyznać, że wcale mało ludzi tam niebyło. Spodziewałem się pustych sklepów, a ku mojemu zdziwieniu sklepy było oblegane. Niektóre mniej, niektóre bardziej, ale GT nie mogła nażekać na brak klientów.
Apropo Gemini. Co to nam za społeczeństwo rośnie.... 12-letnie dziecko (chłopak!) znajomej przyszło do domu, po powrocie z gemini i mówi, że jest tam dziadostwo, po czym jego mama powtarza mnie, że jest tam dziadostwo. Ja tam mówię, że kilka sklepów jest tam jeszcze nieotwartych, a ta mówi że się nigdy nie otworzą, bo GT bankrutuje. Jak ja usłyszałem takie nonsensy (delikatnie mówiąc) to zmieniłem temat.
W ogóle tak przy okazji Tarnovii. Ludzie mówią, że tam nic niema, dziadowska galeria, że w ogóle bankrutuje i jest bee. Usłyszałem ciekawe określenie (jest lamerska). Ja uważam, że dobrze, że jest, bo równie dobrze mogło by jej nie być i przez długi czas nie mielibyśmy takich sklepów w Tarnowie. No ale ludziom nie można dogodzić... Nie było źle, jest, też źle...
I jeszcze jedno. Byem dzisiaj w Nowym Sączu. Jest tam reklama castoramy i gemini przy wyjeździe na Tarnów, przy ulicy tarnowskiej . Ot taki miły akcent.
Apropo Gemini. Co to nam za społeczeństwo rośnie.... 12-letnie dziecko (chłopak!) znajomej przyszło do domu, po powrocie z gemini i mówi, że jest tam dziadostwo, po czym jego mama powtarza mnie, że jest tam dziadostwo. Ja tam mówię, że kilka sklepów jest tam jeszcze nieotwartych, a ta mówi że się nigdy nie otworzą, bo GT bankrutuje. Jak ja usłyszałem takie nonsensy (delikatnie mówiąc) to zmieniłem temat.
W ogóle tak przy okazji Tarnovii. Ludzie mówią, że tam nic niema, dziadowska galeria, że w ogóle bankrutuje i jest bee. Usłyszałem ciekawe określenie (jest lamerska). Ja uważam, że dobrze, że jest, bo równie dobrze mogło by jej nie być i przez długi czas nie mielibyśmy takich sklepów w Tarnowie. No ale ludziom nie można dogodzić... Nie było źle, jest, też źle...
I jeszcze jedno. Byem dzisiaj w Nowym Sączu. Jest tam reklama castoramy i gemini przy wyjeździe na Tarnów, przy ulicy tarnowskiej . Ot taki miły akcent.
Prawda jest taka, że zawsze najbardziej na Tarnów narzekają sami tarnowianie Zamiast się cieszyć tym co jest, to marudzą. Nie chcesz robić zakupów w Tarnovii - NIE RÓB - jedź do tego samego sklepu do Galerii Krakowskiej czy jakiegoś w Rzeszowie czy Nowym Sączu - trać czas i pieniądze na dojazd. Jeśli to Cię satysfakcjonuje - rób tak dalej - nikt Ci nie zabrania uffff
Wśród młodych tarnowian zauważyłem że głównym powodem wyjazdów za zakupami do innych miast jest jakaś chora obsesja:
- Gdzie jedziesz w sobotę?
- Aaaaa do sklepu po ciuchy.
- A gdzie?
- A na Burek i pewnie do Galerii Tarnovia
- No popatrz - ja też! Tyle że ja jadę do Galerii Krakowskiej
- TO BYŁ PRZYKŁAD Z ŻYCIA WZIĘTY
A tak reasumując - we wakacje przyjechała do mnie rodzina spod Tarnowskich Gór - bardzo spodobała im się Galeria Tarnovia. Dodali nawet, że najbliższe centrum z takimi markami i o takiej powierzchni jest dopiero oddalone o ok. 70 km - Częstochowa, Katowice, Opole.
Wśród młodych tarnowian zauważyłem że głównym powodem wyjazdów za zakupami do innych miast jest jakaś chora obsesja:
- Gdzie jedziesz w sobotę?
- Aaaaa do sklepu po ciuchy.
- A gdzie?
- A na Burek i pewnie do Galerii Tarnovia
- No popatrz - ja też! Tyle że ja jadę do Galerii Krakowskiej
- TO BYŁ PRZYKŁAD Z ŻYCIA WZIĘTY
A tak reasumując - we wakacje przyjechała do mnie rodzina spod Tarnowskich Gór - bardzo spodobała im się Galeria Tarnovia. Dodali nawet, że najbliższe centrum z takimi markami i o takiej powierzchni jest dopiero oddalone o ok. 70 km - Częstochowa, Katowice, Opole.
Owszem, że jest dziadowska, w całej GT jest 1 kącik w sklepie taKKo z ubiorami damskimi w rozmiarach 46+, inna rzecz , że ceny chore !!! na 50 stoisk z odzieżą 5 wieszaków dla rozmiaru 46+, a rozejrzyjcie się ile na około was jest kobiet krągłych!!!!!!!!Navyy pisze:W ogóle tak przy okazji Tarnovii. Ludzie mówią, że tam nic niema, dziadowska galeria, że w ogóle bankrutuje i jest bee. Usłyszałem ciekawe określenie (jest lamerska). Ja uważam, że dobrze, że jest, bo równie dobrze mogło by jej nie być i przez długi czas nie mielibyśmy takich sklepów w Tarnowie. No ale ludziom nie można dogodzić... Nie było źle, jest, też źle...
zato w Gemini jest kilka całych stoisk, gdzie kupno kiecki albo ładnych jeansów nawet dla rozmiaru 50 nie jest problemem, i po pieniądzach, właśnie na Kapphala i C&A czekały kobiety w tym mieście, co można bylo zaobserwować zwiedzając wczoraj te sklepiki!!!!
Dla mnie jest jeszcze chore to, że ludzie mówią, że GT upada. To jest dla mnie bezsens...
A tak przy temacie. DO mnie przyjeczali znajomi spod Kędzierzyna-Koźla. Im również Tarnovia się podobała. Powiedzieli, że bardzo chcieliby taką gelerię mieć u siebie. Zrobili tam drobne zakupy. Zwłaszcza w H&M, NY, Venezii, ecco, Camieu itp. A u nas niestety ludzie mają komppleks zadupia Krakót lepszy a Tarnów, to pipidówa, wieś itp.
Ja mam nadzieję, że przyjezdni, którzy celowo będą jeździć do Gemini na zakupy, przy okazji będą wpadać do GT. Mimo wszystko otwarcie gemini może dobrze wpłynąć na obroty Tarnovii. Ludnie z regionu będą przyjeżdżać do Gemini na większe zakupy, a już będąc w Tarnowie przy okazji wstąpią go Tarnovii, żeby odwiedzić np. H&M, którego w Gemini nie ma.
A tak przy temacie. DO mnie przyjeczali znajomi spod Kędzierzyna-Koźla. Im również Tarnovia się podobała. Powiedzieli, że bardzo chcieliby taką gelerię mieć u siebie. Zrobili tam drobne zakupy. Zwłaszcza w H&M, NY, Venezii, ecco, Camieu itp. A u nas niestety ludzie mają komppleks zadupia Krakót lepszy a Tarnów, to pipidówa, wieś itp.
Ja mam nadzieję, że przyjezdni, którzy celowo będą jeździć do Gemini na zakupy, przy okazji będą wpadać do GT. Mimo wszystko otwarcie gemini może dobrze wpłynąć na obroty Tarnovii. Ludnie z regionu będą przyjeżdżać do Gemini na większe zakupy, a już będąc w Tarnowie przy okazji wstąpią go Tarnovii, żeby odwiedzić np. H&M, którego w Gemini nie ma.
Navyy, Dawid D,gosis, cieszy to co czytam bo już myślałem, że ludzie w Tarnowie całkowicie powariowali. Która lepsza ciężko jest powiedzieć. Dla mnie osobiście oferta Tarnovii bardziej przekonuje. Tesco to jak każdy hipermarket, w fast-foodach nie jadam, w MM nic nie kupuje bo od kilku lat całą elektronikę zamawiam przez net. Adamem Słodowym też nie jestem więc Castoramy aż tak bardzo mi nie potrzeba. Ale konkurencja obu obiektów na pewno Nam klientom wyjdzie na dobre. Cóż, poczekamy na C.H. Owintar, mam nadzieję, że z Multipleksem
PS. Idę o zakład, że poza Tesco, MM, Castoramą, Jyskiem i KFC pozostali najemcy (w szczególności mniejsze sklepy) będą narzekały na małą liczbę klientów już w... listopadzie
PS. Idę o zakład, że poza Tesco, MM, Castoramą, Jyskiem i KFC pozostali najemcy (w szczególności mniejsze sklepy) będą narzekały na małą liczbę klientów już w... listopadzie
Ostatnio zmieniony 26-08-2010, 21:14 przez bobasek, łącznie zmieniany 1 raz.