Ponadregionalne Centrum Sportowo-Rekreacyjne

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

gosis
Prytan

Post autor: gosis »

Jeśli tak sprawa wygląda to ok. Ostatecznie lepiej mieć coś, chociaż małe, niż nic. :P

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

"Hala basenowa przy ul. Piłsudskiego została powiększona dwukrotnie, a w nowej części posadowiono nieckę basenu rekreacyjnego i brodzik ze zjeżdżalnią dla dzieci oraz atrakcje wodne: gejzery, sztuczną rzekę, zatokę bąbelkową, sztuczną falę, urządzenia do masażu, wanny do hydromasażu, zjeżdżalnię rurową o długości 50 metrów i zjeżdżalnię rodzinną długości 20 metrów."

Ja wiem czy takie małe ?? wdł tego co tam będzie a porównując z aqua parkiem z Krakowie to braknie tylko 200 m rury a reszta ma być a sorki ma być więcej bo sztucznej fali nie ma w Krakowie, mało tego ta sztuczna fala z tego co wiem to rzadkość w Polsce, zatoka bąbelkowa ? tego również w Krakowie nie ma i nigdzie się z tym jeszcze ne spotkałem :).
Jak dla mnie ten Aqua Park to bomba i ma więcej atrakcji niż w Krakowie tylko że mniejszy obiekt ale weźcie pod uwagę ile tam miejsca zajmują restauracje i sklepy a ile tutaj, nie narzekajcie do póki nie zobaczycie na własne oczy :)

Awatar użytkownika

gosis
Prytan

dobra, już nie będę :P

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Za to ja będe nie narzekał, tylko patrzył na zbędne wydatki. To jest zbędny wydatek.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

trix pisze:Za to ja będe nie narzekał, tylko patrzył na zbędne wydatki. To jest zbędny wydatek.
:lol: buhahaha no nie ...... pewnie lepiej postawić 50 metrowy pomnik Chrystusa lub krzyż na Marcince :lol:

Awatar użytkownika

gosis
Prytan

Trix, jeszcze Cię zobaczymy w tych bąbelkach :D

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Oby nie, bo jak dla niego basen to zbędny wydatek, to może i na mydle w domu oszczędza :P

trix
Rhetor

dafi33 pisze: buhahaha no nie ...... pewnie lepiej postawić 50 metrowy pomnik Chrystusa lub krzyż na Marcince
Jeżeli za prywatna kasę to co Ci do tego :P. Lepiej jest zmarnować na basenik żeby wyborca powiedział: no COŚ się wreszcie "dzieje".
gosis pisze:Trix, jeszcze Cię zobaczymy w tych bąbelkach
Raczej nie, wolę np: Dunajec, byłem dzisiaj cisza spokój piękna pogoda.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

gosis
Prytan

Ja też dzisiaj byłam nad Dunajcem, ale w życiu nie odważę się wejść tam do wody. Brudna i niebezpieczna. Już wolę mały basenik :P

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

W pierwszej dekadzie października oddany zostanie do użytku tarnowski Aquapark. Jego budowa ruszyła przed rokiem. Koszt inwestycji to ponad 11 milionów złotych. Prawie 4 miliony uzyskano z funduszy europejskich, blisko 700 tysięcy z budżetu państwa.

Hala basenowa przy ul. Piłsudskiego została powiększona dwukrotnie, a w nowej części posadowiono nieckę basenu rekreacyjnego i brodzik ze zjeżdżalnią dla dzieci oraz atrakcje wodne: gejzery, sztuczną rzekę, zatokę bąbelkową, sztuczną falę, urządzenia do masażu, wanny do hydromasażu, zjeżdżalnię rurową o długości 50 metrów i zjeżdżalnię rodzinną długości 20 metrów.

W obiekcie zaprojektowano zespół SPA z saunami fińską, parową i aromatyczną z basenem schładzającym oraz salą wypoczynkową z leżakami. W przyziemiu znajdzie się lokal gastronomiczny z dwutorową kręgielnią automatyczną, stołami bilardowymi oraz wszystkie urządzenia techniczne niezbędne do eksploatacji nowego obiektu.

Aktualnie w obu obiektach trwają prace wykończeniowe oraz dostawa i montaż wyposażenia. Zaplecze istniejącej pływalni zostało przebudowane poprzez powiększenie holu wejściowego, szatni okryć wierzchnich oraz przebieralni damskiej i męskiej w celu przygotowania tej części obiektu do jednoczesnej obsługi dwukrotnie większej liczby klientów. Z tych powodów dobudowano też drugie wejście od strony północnej obiektu oraz zainstalowano windę dla osób niepełnosprawnych. Trwają także ostatnie przygotowania do rozruchu poszczególnych instalacji, nowej stacji uzdatniania wody, wentylacji mechanicznej i klimatyzatorów.

Po 10 latach eksploatacji istniejącej krytej pływalni rozpoczęto również prace poprawiające estetykę zewnętrzną tego obiektu. Trwa naprawa poszycia dachu oraz naprawy i malowanie elewacji. Prowadzone są też przeglądy i naprawy wszystkich urządzeń pływalni.

http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... na-finiszu

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Jakoś nie widzę, żeby na basenie po remoncie mogłyby się odbywać jakieś zawody :( Z tego co pamiętam tam jakichś dosłownie centymetrów brakowało.

trix
Rhetor

gosis pisze:Ja też dzisiaj byłam nad Dunajcem, ale w życiu nie odważę się wejść tam do wody. Brudna i niebezpieczna. Już wolę mały basenik
Ale pochlapać się i pochodzić po wodziemozna, no i cisza spokój :), natura, tu motylek tam ważka.

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Pochodzić po wodzie? hmm ktoś już tak chodził chyba... ale kto? ;)

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

może coś takiego trix ćwiczył... :)

http://www.youtube.com/watch?v=Oe3St1GgoHQ

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

ODPOWIEDZ