Budowa przejścia podziemnego na Mickiewicza
Projekcik całkiem przyjemny. Bez solidnego monitoringu czy to elektronicznego czy "żywego" się nie obejdzie.
Na wizualizacji tego nie widać ale czy w tym przejściu nie miało być odrobinę przestrzeni handlowej np. kiosku ruchu itp.???
Na wizualizacji tego nie widać ale czy w tym przejściu nie miało być odrobinę przestrzeni handlowej np. kiosku ruchu itp.???
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
OIDP nie miało tam być zupełnie nic, chociaż teraz mi się wydaje, że taki nawet mały kiosk ruchu znacznie polepszyłby bezpieczeństwo tego przejścia, i przechodniów i samego przejściaBIGer pisze:Na wizualizacji tego nie widać ale czy w tym przejściu nie miało być odrobinę przestrzeni handlowej np. kiosku ruchu itp.???
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Patrząc na inne tego typu konstrukcje np. w Kraku czy Wawie gdzie przy okazji powstały mini pasaże handlowe sądziłem, że w naturalnym będzie powstanie części komercyjnej przejścia co pozwoliłoby na utrzymanie sprzątania, monitoringu itp itd.ad2222 pisze:OIDP nie miało tam być zupełnie nic, chociaż teraz mi się wydaje, że taki nawet mały kiosk ruchu znacznie polepszyłby bezpieczeństwo tego przejścia, i przechodniów i samego przejścia
BIGer
— Albert Einstein
— Albert Einstein
Tak swoją drogą to stwierdzam że ten remont, jest niezbyt przemyślanie rozwiązany...
Chodzi mi głównie o komunikację miejską. Mam porównanie z Krakowem, gdyż tam bywam często weekendami jako student zaoczny. Jak jest remont ulicy, to nie dość że trasa linii jest zmieniona (co oczywiste) to na każdym 'nowym' przystanku jest rozkład, infromacja że to przystanek tymczasowy dla tej linii etc...
Dziś czekałem na transport (bynajmniej nie autobusowy) na przystanku pod przychodnią na Curie-Skłodowskiej. Nie oczekuję takiej organizacji jak w Krakowie, ale mogliby przynajmniej ściągnąć te wszystkie rozkłady i powiesić na środku informację, że przystanek jest nieczynny. Mamy to co mamy, czyli pełno rozkładów wszystkich linii zatrzymujących się na tym przystanku, a na samym końcu informacja, że przystanek nieczynny. Z moich dzisiejszych obserwacji wynika, że ludzie nie patrzą na nią wogóle. Odesłałem dziś dwie panie, które chciały skorzystać z autobusów na tym przystanku...
P.S.
Obok przystanku natomiast Kuba uśmiecha sie z plakatów
Chodzi mi głównie o komunikację miejską. Mam porównanie z Krakowem, gdyż tam bywam często weekendami jako student zaoczny. Jak jest remont ulicy, to nie dość że trasa linii jest zmieniona (co oczywiste) to na każdym 'nowym' przystanku jest rozkład, infromacja że to przystanek tymczasowy dla tej linii etc...
Dziś czekałem na transport (bynajmniej nie autobusowy) na przystanku pod przychodnią na Curie-Skłodowskiej. Nie oczekuję takiej organizacji jak w Krakowie, ale mogliby przynajmniej ściągnąć te wszystkie rozkłady i powiesić na środku informację, że przystanek jest nieczynny. Mamy to co mamy, czyli pełno rozkładów wszystkich linii zatrzymujących się na tym przystanku, a na samym końcu informacja, że przystanek nieczynny. Z moich dzisiejszych obserwacji wynika, że ludzie nie patrzą na nią wogóle. Odesłałem dziś dwie panie, które chciały skorzystać z autobusów na tym przystanku...
P.S.
Obok przystanku natomiast Kuba uśmiecha sie z plakatów
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
Miej pretensję do siebie że NIE CZYTASZ. W Banku/Urzędzie podpisując ważne dokumenty też większość NIE CZYTA ich. Jeżdżąc też jeździmy na PAMIĘĆ nie ptrząc na znaki.
Informacja BYŁA - a że komuś nie chcialo się du... ruszyć i doczytać do końca - cóż.
Ja jakoś nie miałem problemów - na przystanku zauważyłem informację - o nieczynności ww - i poszedłem dalej do innego.
Informacja BYŁA - a że komuś nie chcialo się du... ruszyć i doczytać do końca - cóż.
Ja jakoś nie miałem problemów - na przystanku zauważyłem informację - o nieczynności ww - i poszedłem dalej do innego.
Podczas wykopu pod przejście podziemne przy ulicy Mickiewicza odkryto stare groby.
Więcej na stronie InterMaks
http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... 9&strona=0
Więcej na stronie InterMaks
http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... 9&strona=0
BIGer
— Albert Einstein
— Albert Einstein
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Też mi się tak wydaje.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD