Sieć zajęta

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
NoJz
Obywatel

Sieć zajęta

Post autor: NoJz »

Witam. Obecnie starałem się dodzwonić do kolegi, i nihuhu, nie da rady. Plus i Play nie ogarnia, cały czas sieć zajęta albo błąd połączenia... coś się z sieciami stało?

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Radio Kraków przed ok. godziną podało komunikat o możliwych problemach z łącznością w sieci plus w Małopolsce.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Odgrzewam temat z powodu innej sieci, a mianowicie Ery.
Nie wiem czy Wy tez macie problem z wykonywaniem połączeń (sieć zajęta, połączenie nie może być zrealizowane itp)?
Ciągnie się to już pewnie z rok i z różną częstotliwością zdarzają się okresy, że nie można wykonać połączenia głosowego. Czasem jest to kilka minut, ale bywało już 2-3 godziny, najczęściej w okolicach południa. Dotyczy to nie tylko mojego telefonu, bo sporo z moich znajomych mając telefon w Erze ma podobne problemy i dokładnie w tym samym czasie - z tego, co się orientuję nie ma na to wpływu model i marka telefonu.
Według mnie Era ma zbyt mało nadajników w mieście i w godzinach szczytu po prostu nie wyrabiają, ale być może jest na forum ktoś, kto posiada jakąś tajemną wiedzę jak uporać się z tym problemem. Prowadzę działalność i brak możliwości kontaktu z klientem oznacza brak możliwości zarobku i jak tak dalej pójdzie, to pod koniec umowy wrócę do Plusa albo przejdę do Playa.

A jeśli to wina Ery i na dodatek nie będą się chcieli ustosunkować do ewentualnych zażaleń, to może pozwem zbiorowym się ich zmiękczy ;)

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Obecnie Era ma 15 nadajników w Tarnowie, więcej ma tylko Orange.
(za http://www.btsy.eu/index.php)

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Widocznie ilość nie poszła w jakość, choć jest poprawa bo tydzień się niemal kończy, a jeszcze nie odnotowałem problemu z wykonywaniem połączeń - oby tak dalej ;)

ODPOWIEDZ