Ponadregionalne Centrum Sportowo-Rekreacyjne
A cóż to za region, z którego ludzie tak narzekają na wszystko i wszystkiego im mało?
Oj już nie przesadzajmy ja nie narzekam, ja mam tylko obawy bo zwykle się z czegoś ucieszę, a potem zawód, że jednak nie jest tak pięknie jak miało być. Dlatego wolę się upewnić
A ten region to baardzo daleko stąd
Podoba mi się w takim razie to o czym napisał Maksym. Muszę jeszcze tylko sprawdzić co to są te wanny whirpool. Mam nadzieję, że to to, o czym myślę
-
- Obywatel
- Kontakt:
Wanny Whirlpool
Zobaczcie w takim razie jak wyglądają teka wanna .
Wanna Whirlpool
Ten znajduje się w Mielcu. Ten typ wanien jest z hydromasażem .
Wanna Whirlpool
Ten znajduje się w Mielcu. Ten typ wanien jest z hydromasażem .
-
- Obywatel
- Kontakt:
Niedokońca.
Ja bym nazwał to Jacuzzi 2.0 . Jest to coś więcej jak same bąbelki w gorącej wodzie .
Zawsze się zastanawiałem dlaczego w Tarnowie buduje się taki mały "aquapark"
Suwałki aquapark za 68mln zł
Łomża 35mln zł.
Zielona Góra - też duzo większy aquapark
Nawet w Dębicy buduje się coś bardzo podobnego do naszego baseniku.
takich przypadków można wymieniać i wymieniać.
Czy nie można wybudować czegoś z "jajem" tak żeby to była atrakcja dla całego regionu. ?
Suwałki aquapark za 68mln zł
Łomża 35mln zł.
Zielona Góra - też duzo większy aquapark
Nawet w Dębicy buduje się coś bardzo podobnego do naszego baseniku.
takich przypadków można wymieniać i wymieniać.
Czy nie można wybudować czegoś z "jajem" tak żeby to była atrakcja dla całego regionu. ?
imi
O tym też cały czas mówię. Zamiast tak ściubić po troszeczku, tam dobudóweczka tam dobudóweczka, to można przecież usiąść, zastanowić się, jak to dobrze rozplanować, żeby było dużo atrakcji mimo małej przestrzeni. Dla chcącego nic trudnego. Może trzeba by dołożyć trochę kasy, ale patrząc na to całościowo, bardziej by sie opłacało, bo było by więcej odwiedzających.
Znowu będzie, że narzekam, ale żeby nie było tego do skakania...
Cieszę się natomiast, że sztuczna fala i rwąca rzeka będą
A za 10 lat znowu może coś dobudują
Znowu będzie, że narzekam, ale żeby nie było tego do skakania...
Cieszę się natomiast, że sztuczna fala i rwąca rzeka będą
A za 10 lat znowu może coś dobudują
Forsa - jak by była to by budawali większe. I tak się należy cieszyć, że budują. I tak się cieszę, że w Tarnowie się coś ruszyło, skrzyżowania, AquaPark, MFK.
Jeszcze tylko niech pierdykną 30 metrowy krzyżyk lub Jezusa na Marcince i będzie gitez
Swoją ścieżką dziwię się, że żona Gosiewskiego chce pomnik budować przed Belwederem - powinna pójść w ślady męża i zarządać stacji kolejowej przed Belwederem.
Jeszcze tylko niech pierdykną 30 metrowy krzyżyk lub Jezusa na Marcince i będzie gitez
Swoją ścieżką dziwię się, że żona Gosiewskiego chce pomnik budować przed Belwederem - powinna pójść w ślady męża i zarządać stacji kolejowej przed Belwederem.
-
- Obywatel
- Kontakt:
Aqua Skwer ;).
Oczywiście zawsze w grę wchodzą pieniądze. Jakby nie spojrzeć publiczne. Widać Tarnów niestać na prawdziwy Aqua Park tak jak np. Polkowice czy Wągrowiec. Teraz jak miasto wykupiło basen w Mościcach to raczej wątpię w dobudowanie do tego co powstanie czegoś więcej. Pewnie wszystko będzie szło w Mościce.
-
- Prytan
Ale przeważnie te małe miejscowości wcześniej nie miały tego typu obiektów, więc im UE da ile potrzebują żeby tylko mieszkańcom było lepiej. A Tarnów jest tutaj w nieco mniej komfortowej sytuacji bo już kilka basenów ma, więc odpada dość ważny argument w pozyskiwaniu srodków, a przecież Unia głównie łoży na wyrównywanie szans.
A nie można było akurat z tą inwestycją w takim razie poczekać, aż się więcej kasy uzbiera? Przecież miasto spokojnie obyłoby sie bez tego na pewno jeszcze przez dłuższy czas. A teraz skończyć te największe i najpotrzebniejsze inwestycje, a potem dopiero zrobić ten Aquapark.
Wierzcie mi, bardzo mnie to cieszy, że Tarnów się tak pięknie zmienia i o oby tak dalej... Tylko, że czasem obawiam się, że ilość wygrywa z jakością. Nie trzeba było chyba wszystkiego naraz. Ale to już tak ogólnie pisze.
Bo jeśli chodzi o Aquapark to mam nadzieję, że jednak nas miło zaskoczy
Wierzcie mi, bardzo mnie to cieszy, że Tarnów się tak pięknie zmienia i o oby tak dalej... Tylko, że czasem obawiam się, że ilość wygrywa z jakością. Nie trzeba było chyba wszystkiego naraz. Ale to już tak ogólnie pisze.
Bo jeśli chodzi o Aquapark to mam nadzieję, że jednak nas miło zaskoczy
-
- Prytan
Problem z dotacjami z Unii jest taki, że Tarnów i Małopolska ma wyskokie wskaźniki i dostaje mniej niż ściana wschodnia. Kolejna sprawa to liczba inwestcji - nie starczy na wszystko, sporo programów UE się kończy i trzeba kozystać teraz.
Po za tym duży Aqua Park w Tarnowie za kasę w Uni by nie przeszedł - mamy w sumie trzy baseny - które też wymagają inwestycji - i są. Gdyby ich nie było to inna sprawa.
Ogólnie też bym wolał większy obiekt - ale liczę po cichu, że może basen w Mościcach też rozbudują do Aqua Parku - nie musi być duży ale by był.
Po za tym duży Aqua Park w Tarnowie za kasę w Uni by nie przeszedł - mamy w sumie trzy baseny - które też wymagają inwestycji - i są. Gdyby ich nie było to inna sprawa.
Ogólnie też bym wolał większy obiekt - ale liczę po cichu, że może basen w Mościcach też rozbudują do Aqua Parku - nie musi być duży ale by był.