TARNOWSKI LARP
TARNOWSKI LARP
Stworzyłem temat o gildii ale mało kto mówił o larpach (królowały bitewniaki i rpg) .
W Tarnowie mieszka 100-250 tysięcy osób na pewno wielu na larpa musi udawać sie do innych miast .
Gdyby stworzyć larpa w takich naszych "miejscach" (lasek lipie, góra Marcina), przecież Tarnów to ładne miasto, gdzie są miejsca które klimatem pociągają do pożądnego larpa .
Myślałem O larpie w stylu Fantasy.
W Tarnowie mieszka 100-250 tysięcy osób na pewno wielu na larpa musi udawać sie do innych miast .
Gdyby stworzyć larpa w takich naszych "miejscach" (lasek lipie, góra Marcina), przecież Tarnów to ładne miasto, gdzie są miejsca które klimatem pociągają do pożądnego larpa .
Myślałem O larpie w stylu Fantasy.
-
- Rhetor
Możesz dogadać się z grupą FOX z Dębicy (paintball) - oni dysponują terenem dawnej bazy radarowej w Czarnej Tarnowskiej - dobry kawałek terenu, niestety budynki w większości nie nadają się już do użytku, z tego co wiem to tylko hangary są w stanie umożliwiającym w miarę bezpieczne przebywanie na/w nich i jeden parterowy budynek, bloki mieszkalne radzę omijać jeśli się tam wybierzesz - nie ma zbrojeń w stropach i ścianach.
Tam zresztą są organizowane LARP-y z cyklu: Neuroshima.
Kolejne LARP-y (o czym pisała Lilith) są organizowane w lasach w pobliżu Łękawki/Łękawicy, tam się dzieją znów: Wojny Narkotykowe.
W Lipiu z tego co pamiętam ktoś coś kiedyś też organizował, najpierw tam chyba była pierwsza Neuroshima, potem coś jeszcze, ale nie pamiętam co - problem z Lipiem jest taki, że zarasta coraz bardziej i wszędzie pełno śmieci.
Atrakcyjnych terenów niedaleko Tarnowa raczej nie ma pod gry terenowe, duży kompleks leśny jest jeszcze niedaleko Policht, ale tu uderz do harcerzy - oni mają coś z tym terenem wspólnego.
My kiedyś próbowaliśmy uderzyć do miasta w tym temacie - niestety, póki nie mamy osobowości prawnej (stowarzyszenie PEŁNE), nic nie dostaniemy, a kasy na coś takiego po prostu nie mam.
Tam zresztą są organizowane LARP-y z cyklu: Neuroshima.
Kolejne LARP-y (o czym pisała Lilith) są organizowane w lasach w pobliżu Łękawki/Łękawicy, tam się dzieją znów: Wojny Narkotykowe.
W Lipiu z tego co pamiętam ktoś coś kiedyś też organizował, najpierw tam chyba była pierwsza Neuroshima, potem coś jeszcze, ale nie pamiętam co - problem z Lipiem jest taki, że zarasta coraz bardziej i wszędzie pełno śmieci.
Atrakcyjnych terenów niedaleko Tarnowa raczej nie ma pod gry terenowe, duży kompleks leśny jest jeszcze niedaleko Policht, ale tu uderz do harcerzy - oni mają coś z tym terenem wspólnego.
My kiedyś próbowaliśmy uderzyć do miasta w tym temacie - niestety, póki nie mamy osobowości prawnej (stowarzyszenie PEŁNE), nic nie dostaniemy, a kasy na coś takiego po prostu nie mam.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Takie coś mi google wypluło: http://www.alchemik.tarman.pl/galeria.htm
Wojny narkotykowe, neuroshima, spoko ale to wsyzstko mniej więcej już było, nie że jestem wrogiem tego typu ale fantasy to zupełna nowość .
Z kolegami postanowiliśmy stworzyć świat Fantasy opierający się lekko na Śródziemiu Tolkiena i warhammera ale to wogule coś innego.
Można to podstawić pod fantasy.
Z kolegami postanowiliśmy stworzyć świat Fantasy opierający się lekko na Śródziemiu Tolkiena i warhammera ale to wogule coś innego.
Można to podstawić pod fantasy.
-
- Rhetor
Ravir, nie zapominaj co Fox powiedział, wstęp za free mamy tylko dla siebie, za imprezę komercyjną trzeba zapłacić.
P.S. Lilith też ma tą legitkę
P.S. Lilith też ma tą legitkę
gdzieś mi się obiło o oczy takie coś jak "Miasteczko Tarnów"
nie do końca wiem o co come on, odsyłam do fb:
http://www.facebook.com/pages/Miasteczk ... 3193998224
nie do końca wiem o co come on, odsyłam do fb:
http://www.facebook.com/pages/Miasteczk ... 3193998224