Pomysły na promocje Tarnowa
Ciekawy wpis na temat promocji miast i regionów. Kwestia logo i tym podobnych.
http://zsah.blox.pl/2010/08/zrobmy-sobie-logo.html
http://zsah.blox.pl/2010/08/zrobmy-sobie-logo.html
Jeśli nie znam jakiegoś miejsca to dla mnie najważniejszym (bo najszybszym) źródłem informacji jest Wikipedia. A strona Tarnowa jest dość kiepska. Kilka linijek historii miasta i wielka lista wszystkiego co znajduje się mieście, łącznie z skwerami, jednostkami straży pożarnej, zakładami karnymi i kortami tenisowymi. I ta tragiczna flaga z painta. Oczywiście łatwo narzekać, a przecież sam mogę edytować jeśli mi się nie podoba Warto jednak zainteresować tym więcej osób, bo chyba jeszcze nikt nie zwracał na to uwagi.
-
- Rhetor
Ale której? Mówisz o tych hasłach z podwójną satysfakcją, czy o czymś innym, bo nie łapię? Tzn może nie tyle nie łapię, co mogę nie znać... Bo ja się tylko wychowałem koło Tarnowa, ale bywam tam raptem raz na tydzień, a i to dopiero od dwóch miesięcyMarcin Zaród pisze:Case, a co, jako przedstawiciel profesjonalnej firmy, sądzisz o tarnowskiej kampanii "biegun ciepła"?
PS. Małe post scriptum... ktoś wcześniej napisał, że ta kampania była stosowana w Bielsku Białej - otóż absolutnie nie. Jest nowa i autorska.
Wpadłem na pomysł... Chodząc ostatnio fragmentami Głównego Szlaku Beskidzkiego przypomniałem sobie o trzecim co do długości szlaku turystycznym w polskich Karpatach z Tarnowa na Wielki Rogacz, szlak ten przebiega przez kilka górskich węzłów, gdzie przewija się wielu turystów np. Sokolica, Trzy Korony, Rożnów, Skamieniałe Miasto. W porozumieniu z PTTK można się pokusić o umieszczenie całkiem symbolicznie tabliczek szlakowych "Tarnów" z orientacyjnym czasem przejścia lub długością odcinka na kilku takich węzłach szlakowych.
Pomysł bardzo tani, a wielu ludzi z całego kraju pod Trzema Koronami z ciekawością popatrzy na dodatkową tabliczkę "Tarnów 48 godzin lub 130 km".
Pomysł bardzo tani, a wielu ludzi z całego kraju pod Trzema Koronami z ciekawością popatrzy na dodatkową tabliczkę "Tarnów 48 godzin lub 130 km".
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
-
- Rhetor