Budowa przejścia podziemnego na Mickiewicza

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Projekcik całkiem przyjemny. Bez solidnego monitoringu czy to elektronicznego czy "żywego" się nie obejdzie.
Na wizualizacji tego nie widać ale czy w tym przejściu nie miało być odrobinę przestrzeni handlowej np. kiosku ruchu itp.???
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

A gdzie barierki zabezpieczające wejście na ulicę z chodnika ?

Ogólnie projekt pozytywny.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Zapewne barierek nie ma, bo to nie działka ludzi od projektu "klatki schodowej". Tak się domyślam.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

BIGer pisze:Na wizualizacji tego nie widać ale czy w tym przejściu nie miało być odrobinę przestrzeni handlowej np. kiosku ruchu itp.???
OIDP nie miało tam być zupełnie nic, chociaż teraz mi się wydaje, że taki nawet mały kiosk ruchu znacznie polepszyłby bezpieczeństwo tego przejścia, i przechodniów i samego przejścia
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

ad2222 pisze:OIDP nie miało tam być zupełnie nic, chociaż teraz mi się wydaje, że taki nawet mały kiosk ruchu znacznie polepszyłby bezpieczeństwo tego przejścia, i przechodniów i samego przejścia
Patrząc na inne tego typu konstrukcje np. w Kraku czy Wawie gdzie przy okazji powstały mini pasaże handlowe sądziłem, że w naturalnym będzie powstanie części komercyjnej przejścia co pozwoliłoby na utrzymanie sprzątania, monitoringu itp itd.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

sumo75
Metoikos

Post autor: sumo75 »

jasne... na 7 m ulicy... i obwarzanki przy schodach...
przerąbane bedzie sie wlaczyc do ruchu od goldhamera teraz...

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Tak swoją drogą to stwierdzam że ten remont, jest niezbyt przemyślanie rozwiązany...
Chodzi mi głównie o komunikację miejską. Mam porównanie z Krakowem, gdyż tam bywam często weekendami jako student zaoczny. Jak jest remont ulicy, to nie dość że trasa linii jest zmieniona (co oczywiste) to na każdym 'nowym' przystanku jest rozkład, infromacja że to przystanek tymczasowy dla tej linii etc...
Dziś czekałem na transport (bynajmniej nie autobusowy) na przystanku pod przychodnią na Curie-Skłodowskiej. Nie oczekuję takiej organizacji jak w Krakowie, ale mogliby przynajmniej ściągnąć te wszystkie rozkłady i powiesić na środku informację, że przystanek jest nieczynny. Mamy to co mamy, czyli pełno rozkładów wszystkich linii zatrzymujących się na tym przystanku, a na samym końcu informacja, że przystanek nieczynny. Z moich dzisiejszych obserwacji wynika, że ludzie nie patrzą na nią wogóle. Odesłałem dziś dwie panie, które chciały skorzystać z autobusów na tym przystanku...

P.S.
Obok przystanku natomiast Kuba uśmiecha sie z plakatów ;)
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Miej pretensję do siebie że NIE CZYTASZ. W Banku/Urzędzie podpisując ważne dokumenty też większość NIE CZYTA ich. Jeżdżąc też jeździmy na PAMIĘĆ nie ptrząc na znaki.
Informacja BYŁA - a że komuś nie chcialo się du... ruszyć i doczytać do końca - cóż.
Ja jakoś nie miałem problemów - na przystanku zauważyłem informację - o nieczynności ww - i poszedłem dalej do innego. :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Podczas wykopu pod przejście podziemne przy ulicy Mickiewicza odkryto stare groby.
Więcej na stronie InterMaks
http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... 9&strona=0
BIGer
— Albert Einstein

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Właśnie wczoraj tamtędy przechodziłem i się zastanawiałem, co tak długo im schodzi zanim na cokolwiek trafią, bo w takim miejscu po prostu nie mogło niczego ciekawego nie być!

Zresztą parę miesięcy temu pisałem też o tym na forum...

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Też mi się tak wydaje.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Trzymajcie tylko Guzia, zeby nam tam cmentarza nie chciał postawić! : D

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »