Pomysły na promocje Tarnowa

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Guzio.zhp
Prytan
Kontakt:

Post autor: Guzio.zhp »

W Tarnowie mieszka taka starsza Pani, która prawie przez całe życie była gospodynią Sanguszków i nawet blisko z nimi związana. Rozmawiałem kiedyś z nią o zamku i tak ogólnie i nie zaprzecza istnieniu tuneli pod zamkiem, więc bardziej jej wierzę niż geodetą którzy nie natrafiwszy na tunele zanegowali ich istnienie..
Tomasz Guziak

ZHP Hufiec Tarnów
1TWDH "Czarna Jedynka"
http://czarna1.prv.pl/

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

*geodetom

Nie zaprzeczać, a mówić, że są, to dwie zupełnie inne historie.

Awatar użytkownika

Guzio.zhp
Prytan
Kontakt:

co nie zmienia faktu, że archeolodzy nie mają pewności, jak sami twierdzą co do istnienia kompleksu tuneli gdyż nie zbadali dokładnie co znajduje się pod ruinami, więc lepiej opierać się na słowach ludzi którzy twierdzą że takowe tunele istnieją i opierają swoje słowa na pewniejszych źródłach :)

lepsza wersja??
Tomasz Guziak

ZHP Hufiec Tarnów
1TWDH "Czarna Jedynka"

Keleos
Rhetor

i pewniejszym źródłem jest majaczenie 100 letnich dziadków?

Jakby poszukać, to znajdą się i tacy, co będą twierdzić, że w podziemiach tego zamku ukrywa się Hitler...

Życie uczy by nigdy nie wierzyć w 'babci dziadek cioci od strony stryja powiedział".
lepiej opierać się na słowach ludzi którzy twierdzą że takowe tunele istnieją
A może lepiej opierać się na słowach ludzi, którzy twierdzą, że takowe tunele nie istnieją? [przed KTÓRY i ŻE wstawiamy przecinek]

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Keleos, ale czy może z całą pewnością i stanowczością zaprzeczyć podejrzeniu, że w tych tunelach ukrywa się Hitler? Mnie się nie wydaje. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

I go kiedyś Kaczka znalazła, ale wolała przejść obok i nic nikomu nie powiedziała :P A, że nikt nie znalazł korytarzy, to on sobie spokojnie gra w karty ze Stalinem, Elvisem i Michaelem Jacksonem? :P
Poza tym nie chce mi się wierzyć w te tunele. Nie wierzę, że są one tak głęboko, że nikt ich nie znalazł przy byle remoncie, przy budowaniu kanalizacji w Tarnowie ;) Nie wierze, że są one tak dobrze schowane ;)

I bardziej wierzę geodetom, którzy teren sprawdzali niż babci, która usłyszała to z opowieści. Chyba, że jest ona tak stara, że widziała te tunele w momencie kiedy je budowano i się nimi przeszła, ale nie wydaje mi się, że to możliwe :P

Awatar użytkownika

Versacz
Archont

Post autor: Versacz »

Może załóżmy osobny temat o tych tunelach bo tak to niezły offtopic powstał. Według mnie jeśli coś faktycznie istniało to:
-albo było tak jak sądził mój dziadek, że możliwy jest jakiś system szczelin i jaskiń który połączono,
-albo tunel może i był ale nie taki długi, np. z zamku sięgał gdzieś do obecnej obwodnicy czy coś w tym stylu, taka droga ewakuacyjna tylko tajna.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Versacz pisze:-albo tunel może i był ale nie taki długi, np. z zamku sięgał gdzieś do obecnej obwodnicy czy coś w tym stylu, taka droga ewakuacyjna tylko tajna.
I z tym bym się zgodził ;) Na takie coś mógłbym się zgodzić, że takie coś było ;) Jak już wspomniałem wcześniej to nie wierzę, że nikt nigdy tego nie znalazł a ziemia przecież nieraz była rozkopana od Marcinki do Centrum ;)

Awatar użytkownika

Guzio.zhp
Prytan
Kontakt:

Versacz pisze:Może załóżmy osobny temat o tych tunelach bo tak to niezły offtopic powstał.
Racja. Może załóżmy temat dotyczący ogólnie planowanej do wykonania stronki?? Tak byśmy pisali o wszystkim co robimy w tej sprawie :D przekazywali info, itp

I JUŻ TEMAT JEST :mrgreen:

W Forum "Po prostu Tarnów" - temat Strona "DAWNY TARNÓW" (dawnytarnow.art.pl)

Też przy okazji już promocja stronki :mrgreen:
Tomasz Guziak

ZHP Hufiec Tarnów
1TWDH "Czarna Jedynka"

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Patrzcie, jaka perełka umknęła naszym oczom: http://www.tarnow.pl/index.php/Miasto/A ... la-Tarnowa

Chyba nikt o tym nie pisał a ja na przykład dowiedziałem się dopiero w ten weekend gdy zobaczyłem na ul. Krakowskiej flagi zawieszone na latarniach informujące o tym fakcie.

Nie wiem co to oznacza w praktyce, ale wielu szczyci się tym logo i tytułem, więc to chyba fajnie, że Tarnów też może. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Keleos
Rhetor

Ten znak zawsze kojarzył mi się z produktami zbywalnymi, dostępnymi w sklepach. Mam nadzieję, że Tarnów nie jest teraz na sprzedaż ; D

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

To logo w chwili obecnej prawie nic nie znaczy. Zapłacisz 7000 zł "opłaty weryfikacyjnej" i jest duża szansa, że otrzymasz "wyróżnienie".

Awatar użytkownika

Guzio.zhp
Prytan
Kontakt:

"Teraz Polska" :) Mi kojarzył się ten znak z produktami spożywczymi pochodzącymi z Polski - takie oznakowanie że produkt nie jest z importu zagranicznego ;)
Tomasz Guziak

ZHP Hufiec Tarnów
1TWDH "Czarna Jedynka"

Buster Keaton
Obywatel

Pomys³y na promocje Tarnowa

Post autor: Buster Keaton »

Gościnny ma rację.
Gazele Biznesu, Teraz polska są zwyczajnie kupowane. Nie bezpośrednio. Trzeba zapłacić coś w rodzaju wpisowego i każdy wpłacający w praktyce wygrywa prawo do używania znaku.

Ale do tematu.
Przejście z Marcinki jest tak udokumentowane i atrakcyjne jak coroczna (tajna) wizyta statku kosmicznego z odległej galaktyki. Tyle samo są warte po względem marketingowym.

Zamiast bajać o zakopanym złotym koniu i o tym co można by za niego kupić skupcie się nad miejscem między Szeroką i Dąbrowskiego.
Znajduje się tam budynek starego (chyba) kościoła.
Za kościołem jest niezagospodarowany plac. Górka, drzewa.
Na tym placu stał kiedyś obiekt spełniający funkcję taką jaką w Krakowie pełnił BARBAKAN.
Są tam zasypane ruiny tego obiektu.
Jest wejście do podziemnego przejścia. Wysokie i szerokie że można byłoby zaprzęgiem wjechać. Przejście ciągnie się na drugą stronę ul. Wałowej gdzie rozchodzi się w wielu kierunkach.
To są pewne informacje i jeżeli chcecie coś z tym zrobić to porzućcie legendy o Marcince.

Pomysł z www. Retro Tarnów mi się podoba.
Pokazane miejsca na starej fotografii i aktualnej dla porównania.
Można na koniec opracować coś w rodzaju szlaku turystycznego, spacerowego (najfajniejsze miejsca). Każdy może sobie wydrukować mapkę ze stronki i przejść samemu odwiedzając ciekawe zakątki.

Ciekawi mnie czy teraz ktoś inny, wcześniej tego nie wykorzysta do promocji własnego sioła ;)

Lilith
Proedroj

Post autor: Lilith »

Można jeszcze zorganizować akcję Tarnów Oczami Najmłodszych. Polegała by ona na tym, że:
dziesięcioro dzieci w wieku do np 12 lat otrzymałaby aparat cyfrowy (takie najzwyklejsze pstrykadło),
dzieci miałyby za zadanie przedstawić jak widzą Tarnów (najlepiej aby to były dzieci z różnych rejonów Tarnowa)
zdjęcia te zostałyby umieszczone na stronie Tarnowa a ponadto można by było stworzyć album Tarnowa z tych zdjęć byłby na pewno o niebo lepszy i ciekawszy od tych już oklepanych zdjęć ratusza i innych miejsc ukazujących się w każdym albumie o Tarnowie.

Chodzi o to aby pokazać, że Tarnów liczy się z dziećmi bo to one kiedyś będą podejmować decyzję czy warto zostać Tu czy lepiej wyjechać gdzieś.

ODPOWIEDZ