Drukarka HP - popsuty pojemnik z tuszem (?)
Drukarka HP - popsuty pojemnik z tuszem (?)
No więc nadszedł ten moment, w którym drukarka odmówiła mi posłuszeństwa.
Lampka wskazuje na pojemnik z tuszem. Nie wiem który pojemnik, ani czy to na pewno to.
Pytanie moje więc: czy w serwisie jakimś da rady podpiąć mi pojemnik z tuszem nowy i sprawdzić, czy on jest winowajcą? W jaki sposób (inny niż zakup nowych oryginalnych pojemników) mogę się upewnić, że to pojemniki są przyczyną awarii?
Żal mi trochę wyrzucać 100zł na nowe pojemniki tylko po to by się dowiedzieć, że stare były w porządku... ; )
Lampka wskazuje na pojemnik z tuszem. Nie wiem który pojemnik, ani czy to na pewno to.
Pytanie moje więc: czy w serwisie jakimś da rady podpiąć mi pojemnik z tuszem nowy i sprawdzić, czy on jest winowajcą? W jaki sposób (inny niż zakup nowych oryginalnych pojemników) mogę się upewnić, że to pojemniki są przyczyną awarii?
Żal mi trochę wyrzucać 100zł na nowe pojemniki tylko po to by się dowiedzieć, że stare były w porządku... ; )
-
- Rhetor
No i tam powinieneś mieć jakieś narzędzia do diagnostyki.Keleos pisze:Jest Centrum Obsługi HP
A tak nawiasem mówiąc to zmień sprzęt na jakiś tańszy w eksploatacji
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Zależy ile drukujesz
Ale masz rację, nie droga.
Ale masz rację, nie droga.
ja mialem drukarke lexmark Z32 atramentowa napelniacz czarny 20 ml kosztowal 30 zl wydrukowalem moze 100 stron wiec to dziwne ze u ciebie jest 1500 zepsul mi sie kardrige zaplacilem za nowy 100 zl i tez 100 stron wydruku i do tego nie dalo sie go napelniac kupilem drukarke laserowa HP P1005 za 350 zl byl toner na 700 juz ponad rok ja mam i jeszcze nie musialem zmieniac a nowy toner na 1500 stron kosztuje 250 zl orginalny ale i tak wole laser niz atrament
Jeeezu, wybacz krzychu, ale tego rozczytać nie idzie. Używaj interpunkcji...
Mam rachunek - 20.10.2008 roku zakupiłem tusz (buteleczka 250 ml, zostało mi jakieś 40%). Czyli prawie 2 lata już na napełnianiu działam... czyli nawet więcej jak 1500 stron. Ponad 2000 wydrukowałem (średnio mi schodzi paczka 500 str. papieru na jakieś 4-6 m-cy, zależy od okresu).
Napełniałem jakieś 10-15 razy. Raz albo dwa miałem problemy takie, że mi do połowy strony tylko drukowało, ale wystarczyło przepłukać dyszę płynem i wydmuchać (zalać) ją i działało jak trzeba.
Widać pojemniki HP są trwalsze. Zobaczymy czy ten zamiennik wytrzyma napełnianie, bo jak nie to chyba od razu zakupię coś innego ; /
P.S. Kupiłem ten zamiennik, 43 zł... ale drukuje, więc na razie jestem zadowolony.
Dzięki wszystkim za pomoc!
P.S. 2 - dla potomnych: DrukTech przeniesiono na ulicę Narutowicza, obok sklepu z odzieżą używaną "4 pory roku".
Mam rachunek - 20.10.2008 roku zakupiłem tusz (buteleczka 250 ml, zostało mi jakieś 40%). Czyli prawie 2 lata już na napełnianiu działam... czyli nawet więcej jak 1500 stron. Ponad 2000 wydrukowałem (średnio mi schodzi paczka 500 str. papieru na jakieś 4-6 m-cy, zależy od okresu).
Napełniałem jakieś 10-15 razy. Raz albo dwa miałem problemy takie, że mi do połowy strony tylko drukowało, ale wystarczyło przepłukać dyszę płynem i wydmuchać (zalać) ją i działało jak trzeba.
Widać pojemniki HP są trwalsze. Zobaczymy czy ten zamiennik wytrzyma napełnianie, bo jak nie to chyba od razu zakupię coś innego ; /
P.S. Kupiłem ten zamiennik, 43 zł... ale drukuje, więc na razie jestem zadowolony.
Dzięki wszystkim za pomoc!
P.S. 2 - dla potomnych: DrukTech przeniesiono na ulicę Narutowicza, obok sklepu z odzieżą używaną "4 pory roku".
-
- Rhetor
krzychu, bo Lexmark to ...
Też miałem kiedyś, więcej nie kupię.
Też miałem kiedyś, więcej nie kupię.