Remont dworca PKP

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Strach na wróble jakoś nie wydaje mi się dobrym porównaniem.

Straszy jak dworzec PKP bym raczej rzekł...

Ten dworzec jest tak rzadko używany, że wielu moich znajomych (ze mną włącznie) w ogóle zapomina, że taki istnieje.

Zgaduję, że 90% ruchu wyrabiają kibice...

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Koleżanka mi ostatnio powiedziała, że zaczął się remont drugiej kamienicy przy Dworcu głównym.

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Keleos, no oki ale nie wszystkie dworce są straszne, a że strach na wróble, bo też byle jaki i obdrapany :).
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

Versacz
Archont

Post autor: Versacz »

Nasz dworzec to nawet an demotywatorach jest:
http://demotywatory.pl/1213637/Urodzile ... ch-60-tych

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Versacz pisze:Nasz dworzec to nawet an demotywatorach jest:
Hehehehe mocne :mrgreen:

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Deto pisze:
Versacz pisze:Nasz dworzec to nawet an demotywatorach jest:
Hehehehe mocne :mrgreen:
Mocne ale trochę bez sensu ... bo w końcu obdarto go z tynków przed REMONTEM! ;)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Spokojnie to tylko poczekalnia przy częstotliwości dodawania demotów mało kto zdążył to zobaczyć. Niedługo trafi do archiwum i po sprawie o tym zapomni.

dafi33
Rhetor

Remont dworca PKP

Post autor: dafi33 »

Wygląda na to, że kiedy będą odbywać się mistrzostwa w piłce nożnej Euro 2012, dworzec kolejowy w Tarnowie będzie już zachwycał swoim wyglądem i funkcjonował bez zakłóceń.

- Remont planujemy zakończyć w czwartym kwartale 2010 roku - informuje Paulina Matkowska z Biura Marketingu i Komunikacji Społecznej PKP SA w Warszawie. - Nic nie wskazuje na to, by po drodze pojawiły się jakieś przeszkody z dotrzymaniem tego terminu

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/regio ... -2012.html

Prace idą pełna parą nareszcie przestanie straszyć 8)

Awatar użytkownika

Dawid D
Prytan

Post autor: Dawid D »

Dobrze by było, żeby zdążyli z tym dworcem na 100. Jubileusz Inwestycji Tarnowa.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Dawid D pisze:100. Jubileusz Inwestycji Tarnowa.
W co Tarnów zainwestował 100 lat temu jeśli można spytać?
Ja dzisiaj widziałem jak kładli kostkę na parking przed dworcem. Powiem szczerze, że nawet i na tym nie oszczędzają ;) I nie jest to bruk-bet :P

Awatar użytkownika

Dawid D
Prytan

Post autor: Dawid D »

100 lat temu (1910r., a dokładnie 24 listopada) odbyło się uroczyste uruchomienie elektrowni, wodociągu (pompowni) i dworca kolejowego- był to Rok Inwestycji Miasta Tarnowa ;)

A tak a'propos - zabiegam o to, by na Placu Dworcowym ułożyć torowisko tramwajowe, które będzie upamiętniać czasy, gdy po Tarnowie jeździły tramwaje. Nie będzie ono przeszkadzać w ruchu, a dodatkowo podniesie atrakcyjność tego terenu.
W końcu mówi się, że teren ten ma wyglądać identycznie jak ok 100 lat temu, a tory wybudowano tam właśnie 99 lat temu.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

A tak a'propos - zabiegam o to, by na Placu Dworcowym ułożyć torowisko tramwajowe, które będzie upamiętniać czasy, gdy po Tarnowie jeździły tramwaje.
Upamiętnienie tego jest już na Wałowej ;) Nie ma według mnie potrzeby drugi raz tego samego robić ;) Poza tym w jaki sposób ułożone tory poprawią atrakcyjność tego miejsca?:>

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Ciekawi mnie to, na czym stanęła sprawa z dworcem w Mościcach. Były pomysły typu: posterunek straży miejskiej, centrum handlowe etc. Posiada ktoś aktualne informacje na ten temat ?

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Cubaza pisze:Ja dzisiaj widziałem jak kładli kostkę na parking przed dworcem.
To chyba nie jest kostka tylko jakiś kamień i jest on dość gruby tak że wygląda solidnie i mam nadzieje że nie rozleci sie po 3-4 latach ;)

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Cubaza pisze:
A tak a'propos - zabiegam o to, by na Placu Dworcowym ułożyć torowisko tramwajowe, które będzie upamiętniać czasy, gdy po Tarnowie jeździły tramwaje.
Upamiętnienie tego jest już na Wałowej ;) Nie ma według mnie potrzeby drugi raz tego samego robić ;) Poza tym w jaki sposób ułożone tory poprawią atrakcyjność tego miejsca?:>
A ja mam nadzieję, że miasto gdzieś ułoży szyny tramwajowe, dla upamiętnienia tramwaju (a może odkopie stare?). Kto wie, może wtedy i tramwaj by się pojawił ;)

ODPOWIEDZ