Autostrada A4
A na odcinku Wierzchosławice - Biadoliny prace praktycznie stoją od 4 czerwca, kiedy to powodziowa burza z placu budowy zrobiła potężne jezioro, które wyschło dopiero niedawno - powinni wreszcie tu ruszyć.
W Stanisławicach powoli powstają fundamenty pod filary jednego z najdłuższych obiektów inzynieryjnych na tej trasie.
W Stanisławicach powoli powstają fundamenty pod filary jednego z najdłuższych obiektów inzynieryjnych na tej trasie.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Kawałek dalej od Nowodąbrowskiej, w kierunku zachodnim, prace wyglądają jeszcze bardziej imponująco. Na pasie przeznaczonym pod jezdnię już coś wylewają, koło ul. Wiśniowej sypią wielki nasyp - pewnie pod most. Tylko ten odcinek Wiśniowej tego raczej nie przeżyje, bo już w tej chwili przejazd tamtędy nisko zawieszonym samochodem to nie lada przygoda.
I słupy też już stoją, choć odniosłem wrażenie, że to raczej takie tymczasowe, na potrzeby budowy.
I słupy też już stoją, choć odniosłem wrażenie, że to raczej takie tymczasowe, na potrzeby budowy.
http://biznes.onet.pl/rzad-oszczedza-mi ... news-detal
No to ja już widzę, co to będzie za autostrada... po roku będą ja remontować pewnie.Największych oszczędności udało się dokonać drogowcom na budowie blisko 13 kilometrów autostrady z Wierzchosławic do Krzyża.
Coś co mi się rzuciło oglądając ten film.
Po pierwsze, ale to się długo ładuje
Po drugie to fajnie zrobiony
Po trzecie kiedy jest planowane wybudowanie tej drogi krajowej? W sensie poszerzenie do dwóch pasów wraz z pasem zieleni?
Po czwarte. Nie rozumiem dlaczego połączenie nie może być zrobione drogą Jana Pawła II aż do Gumniskiej. Bo co z tego, że będzie rondo na JPII-Błonie, skoro skrzyżowanie dalej będą światła i nic to nie zmieni ;/
Po piąte - oglądając film okazuje się, że Tarnów będzie miastem rond I dobrze:D
Po szóste - patrząc na nowe skrzyżowanie koło sądu nie mogę się oprzeć wrażeniu, że czegoś mi tam brakuje ;/ Usunięcie dwóch kamienic dla zrobienia jednego bajpasu?
Rozumiem, że będą wysepki i pasy do skrętu w każdą stronę, ale wydaje mi się, że jest
tam na tyle miejsca żeby zmieścić bajpasy(ten co jest na planie) oraz dwa: jeden to Konarskiego w stronę Dąbrowskiego i drugi to Gumniska w stronę Dąbrowskiego.
Skrzyżowanie przesunęłoby się troszkę w lewo, ale wydaje mi się, że dałoby się to zrobić.
Po pierwsze, ale to się długo ładuje
Po drugie to fajnie zrobiony
Po trzecie kiedy jest planowane wybudowanie tej drogi krajowej? W sensie poszerzenie do dwóch pasów wraz z pasem zieleni?
Po czwarte. Nie rozumiem dlaczego połączenie nie może być zrobione drogą Jana Pawła II aż do Gumniskiej. Bo co z tego, że będzie rondo na JPII-Błonie, skoro skrzyżowanie dalej będą światła i nic to nie zmieni ;/
Po piąte - oglądając film okazuje się, że Tarnów będzie miastem rond I dobrze:D
Po szóste - patrząc na nowe skrzyżowanie koło sądu nie mogę się oprzeć wrażeniu, że czegoś mi tam brakuje ;/ Usunięcie dwóch kamienic dla zrobienia jednego bajpasu?
Rozumiem, że będą wysepki i pasy do skrętu w każdą stronę, ale wydaje mi się, że jest
tam na tyle miejsca żeby zmieścić bajpasy(ten co jest na planie) oraz dwa: jeden to Konarskiego w stronę Dąbrowskiego i drugi to Gumniska w stronę Dąbrowskiego.
Skrzyżowanie przesunęłoby się troszkę w lewo, ale wydaje mi się, że dałoby się to zrobić.
Bo właśnie na to połączenie idące przez centrum wyciągnięto unijną kasę, a że takie rozwiązanie jest bezsensowne to już inna sprawa.misha pisze:A ja nie pojmuje dlaczego to połaczenie musi iść przez ścisle centrum miasta
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
-
- Rhetor
Cubaza, koło sądu aż się prosi o duże rondo.
Kierowca zasługuje na mandat, przejechał na "późnym zielonym"
Kierowca zasługuje na mandat, przejechał na "późnym zielonym"
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Nie da się
Wysłane z mojej budki telefonicznej