Podobno kobitka jadąca Polo wyjechała z Parkowej a on próbował ją ominąć ale chyba się mu nie udało. Tak czy inaczej wolno chyba nie jechał. Na miejscu strażacy pojawili się po niecałych 5 min, pogotowie może po 15 a Policja na samym końcu. Więcej nie wiem bo nie widziałem samego zderzenia tylko słyszałem huk a że czasu nie miałem to nie dowiedziałem się dokładnie co się stało. Napewno widziałem gości z kamerą, może to z tarnowskie telewizji?Vonstock pisze:Wie ktoś może na temat dzisiejszego wypadku przy Romanowicza, co samochód dostawczy zatrzymał się na budynku mieszkalnym?
Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
-
- Rhetor
Na Słowackiego przedwczoraj pewien kierowca potrącił małolata na skuterze, małolat skoczył po kolegów i natłukli temu kierowcy... no i jak tu się zatrzymać po potrąceniu?
Na szczęście policja złapała wszystkich.
Na szczęście policja złapała wszystkich.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Jadąc wczoraj na mecz sparingowy Unii Tarnów ze Stalą w Stalowej Woli, przed Mielcem mieliśmy kolizję z motocyklem, którym poruszali się pijani mężczyźni.
Nie wiem jak cudem, ale obyło się bez większych strat, nie licząć rozbitej przedniej szyby w autokarze. Panowie jechali chyba po paliwo, wyjechali z drogi podporządkowanej, zachwiało nimi ze trzy razy i na milimetry autokar otarł się o nich. Mieli sporo szczęścia bo z przeciwnej strony też jechał samochód. Kierujący miał 2,02 promila w wydychanym powietrzu, ale nawet nie to mnie przeraziło. Zamurowało mnie, gdy ten facet powiedział - " no to k***a znowu do paki..." (już miał wyrok za jazdę po alkoholu) a na moje pytanie czy ma w ogóle prawo jazdy, odpowiedział, że jeszcze nie zdążył zrobić To jeszcze nic, bo czekając na radiowóz koleś odszedł na bok, wyciągnął z kieszeni świeżutką flaszeczkę, przechylił i wypił kilka "big łyków" Chyba było mu już wszystko jedno, bo przecież zdawał sobie sprawę, że kilka minut później będzie dmuchał
Nie wiem jak cudem, ale obyło się bez większych strat, nie licząć rozbitej przedniej szyby w autokarze. Panowie jechali chyba po paliwo, wyjechali z drogi podporządkowanej, zachwiało nimi ze trzy razy i na milimetry autokar otarł się o nich. Mieli sporo szczęścia bo z przeciwnej strony też jechał samochód. Kierujący miał 2,02 promila w wydychanym powietrzu, ale nawet nie to mnie przeraziło. Zamurowało mnie, gdy ten facet powiedział - " no to k***a znowu do paki..." (już miał wyrok za jazdę po alkoholu) a na moje pytanie czy ma w ogóle prawo jazdy, odpowiedział, że jeszcze nie zdążył zrobić To jeszcze nic, bo czekając na radiowóz koleś odszedł na bok, wyciągnął z kieszeni świeżutką flaszeczkę, przechylił i wypił kilka "big łyków" Chyba było mu już wszystko jedno, bo przecież zdawał sobie sprawę, że kilka minut później będzie dmuchał
Stało się tak:gushman pisze:Znów coś niedobrego stało się na drodze 73. Tym razem na wysokości Orlenu trasa jest zablokowana. Samochody podążające od Tarnowa kierowane są na objazd ul. Wiśniową i Krzyską...
Od Lisiej Góry facet chciał skręcić na stacje Orlenu, za nim zatrzymał się jeszcze jeden samochód i czekał aż tamten skręci. Od LG jechał kolejny samochód (chyba renault) i nie zorientował się, że tamci stoją. Chcąc ich ominąć wjechał na pas przeciwny gdzie jechał (chyba Opel - jakiś busowaty) na warszawskich blachach z całą rodziną (7 osób). Ratował się jak mógł ale ostatecznie nie uciekł daleko bo pobocze wąskie i dostał strzała w bok (nie wiem jak on tak się wykręcił). Znajomy był świadkiem tego zdarzenia. Gość z reno wstępnie ma złamaną rękę, coś z udem. Pasażerka trochę poobijana. Z Opla ludzie poobijani, poprzecinani trochę ale bez poważniejszych obrażeń. Jedna kobieta jest w ciąży i skarżyła się na bule brzucha...
-
- Rhetor
No to oby dalej była a nie była, jakby poroniła przez gościa to proces o nieumyślne by się należał.
-
- Rhetor
Nie tę drogę, 2 pasy mają być na nowo budowanym przedłużeniu JP2, przynajmniej tak wynika z planów.
To po co wykupowane są tereny w pobliżu ronda w LG pod inwestycje drogowe? Z tego co słyszałem to właśnie pod poszerzanie drogi. Jakbyś miał okazję zerknąć na plan budowy ronda na granicy miasta z Brzozówką, to tam to było widać. Łącznie z drogą równoległą do trasy 73, która ma skupiać bezkolizyjnie wszystkie przecznice od strony zachodniej i włączać je do tej trasy właśnie na rondzie.
-
- Rhetor
To po co była remontowana nawierzchnia?
Sorry, ale w Tarnowie może i robi się bamboryło robiąc po 2-3 razy to samo, ale nie w biedniejszych gminach/powiatach.
Sorry, ale w Tarnowie może i robi się bamboryło robiąc po 2-3 razy to samo, ale nie w biedniejszych gminach/powiatach.
Pierwotnie miały być tam dwa pasy ale inwestycja została zablokowana. Najnowsze plany przewidują budowę obwodnicy Lisiej Góry od strony zachodniej połączonej z rondem znajdującym się za stacją Orlen w kierunku Tarnowa. Na stronie www.lisiagora.pl były plany ale nie mogę ich znaleźć.