Budowa kolejnego biurowca KSG
Budowa kolejnego biurowca KSG
Budowa budynku administracyjno-biurowego Karpackiej Spółki Gazwonictwa Sp. z o.o. w Tarnowie przy ul. Bandrowskiego 14 z segmentem technicznym oraz zagospodarowaniem terenu.
Zastanawiam się po co im kolejny biurowiec ?
-
- Prytan
Re: Budowa kolejnego biurowca KSG
Jak budują to znaczy,że potrzebujądafi33 pisze:Budowa budynku administracyjno-biurowego Karpackiej Spółki Gazwonictwa Sp. z o.o. w Tarnowie przy ul. Bandrowskiego 14 z segmentem technicznym oraz zagospodarowaniem terenu.
W Polsce mamy tylko cztery spółki gazownicze w tym siedziba jednej znajduje się w Tarnowie, co skłania do zadowolenia.
i nie marudź budują stać ich i niech budują
Re: Budowa kolejnego biurowca KSG
Monopolistę zawsze będzie stać...mefisto101 pisze: i nie marudź budują stać ich i niech budują
-
- Proedroj
...czyli nie tylko ja znam tą 'prawidłowość' zatrudnień w gazowni?
Ostatnio czytałem, że Polska jest na 208 miejscu na 228 krajów, jeśli chodzi o urodziny dzieci. Więcej dzieci niż w Polsce rodzi się nawet w Chinach (180 miejsce, a obowiązuje tam prawo do 1 dziecka w rodzinie). Z tego wynika, że za jakieś pokolenie, dwa, nie będzie już rodziny by nią miejsca obstawiać, co oznacza uwolnienie rynku... ; )
Ostatnio czytałem, że Polska jest na 208 miejscu na 228 krajów, jeśli chodzi o urodziny dzieci. Więcej dzieci niż w Polsce rodzi się nawet w Chinach (180 miejsce, a obowiązuje tam prawo do 1 dziecka w rodzinie). Z tego wynika, że za jakieś pokolenie, dwa, nie będzie już rodziny by nią miejsca obstawiać, co oznacza uwolnienie rynku... ; )
-
- Obywatel
- Kontakt:
Nowoczesny biurowiec.
Będzie to sześciokondygnacyjny budynek o kubaturze ponad 14 tys. m3, i powierzchni użytkowej niemal 4 tys. m2 wyposażony w innowacyjny system, który pozwoli zapatrywać obiekt w energię elektryczną i cieplną oraz wodę lodową służącą do chłodzenia w okresie letnim. Jest to tzw. system trigeneracyjny gdzie źródłem energii będzie gaz ziemny, a produkcja wszystkich mediów odbywać się będzie w budynku. Jest to pierwsze tego typu rozwiązanie w województwie małopolskim. Obiekt wyposażono również w systemy teleinformatyczne, system zdalnego monitoringu, oraz sterowania wszystkimi elementami instalacji obiektu.
Obiekt buduje tarnowska firma ABM SOLID S.A. .
Obiekt buduje tarnowska firma ABM SOLID S.A. .
-
- Prytan
no tak jak sponsorujesz np samochody służbowe np przedstawicielom handlowym Wedla, czy Żywca, gdy idziesz do sklepu po czekoladę i piwko, albo wielkie biurowce w/w firm w Warszawiedafi33 pisze:no tak między innymi ty i ja im to sponsorujemyi nie marudź budują stać ich i niech budują
Nie bądźmy naiwni tu nie bedzie ogłoszenie KSG typu.
W związku z niewybudowaniem biurowca z dniem 1 sierpnia KSG obniża rachunki wszystkim odbiorcom o 10 %.
Cieszmy się, że KSG ma siedzibę w Tarnowie inaczej i tak by powstał tylko w Rzeszowie lub Krakowie i nikt by nie marudził poza malkontentami oczywiście
Stac ich? Ludzie obudzcie się! Co chwilę czytamy o potrzebie nowych podwyżek bo niby koszty gazu rosną, ciekawe ceny rosna ale jak widać biurowce też za które przecież płacimy my płacąc rachunki za gaz.
Podobnie mnie delikatnie mówiąc irytuje sponsorowanie imprez prze Pgnig - wnoskuje że to z tychb ciągłych podwyżek stać ich i na biurowce i na sponsoring. Czyli robi się z nas kretynów. Ja wolałbym niższe rachunki, bez nowych boiurowców, bez sponosringu itd. Wolałbym aby te pieniądze zostały w moej kieszeni i sam zdecyduje kogo i jak sponsorować.
[ Dodano: 27-07-2010, 08:14 ]
tak mam wrażenie że bronią tego biurowca sami pracownicy Pgnig bo nie mogę zrozumiec jak inny może sie cieszyć z nowego biurowca-molocha monopolisty który drenuje nam kasę jak się da.
[ Dodano: 27-07-2010, 08:17 ]
no tak 10% ale w górę
http://www.polskieradio.pl/gospodarka/gospodarka/artykul179134_pgnig_pracuje_nad_kolejna_podwyzka_cen_gazu.html
Podobnie mnie delikatnie mówiąc irytuje sponsorowanie imprez prze Pgnig - wnoskuje że to z tychb ciągłych podwyżek stać ich i na biurowce i na sponsoring. Czyli robi się z nas kretynów. Ja wolałbym niższe rachunki, bez nowych boiurowców, bez sponosringu itd. Wolałbym aby te pieniądze zostały w moej kieszeni i sam zdecyduje kogo i jak sponsorować.
[ Dodano: 27-07-2010, 08:14 ]
tak mam wrażenie że bronią tego biurowca sami pracownicy Pgnig bo nie mogę zrozumiec jak inny może sie cieszyć z nowego biurowca-molocha monopolisty który drenuje nam kasę jak się da.
[ Dodano: 27-07-2010, 08:17 ]
no tak 10% ale w górę
http://www.polskieradio.pl/gospodarka/gospodarka/artykul179134_pgnig_pracuje_nad_kolejna_podwyzka_cen_gazu.html