Budowa przejścia podziemnego na Mickiewicza

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Bo objazd jest dobrze oznaczony, co prawda znaki z objazdem powinny wisieć na miesiąc wcześniej z datą od kiedy obowiązuje, jak się to robi w krajach lepiej niż nasz rozwiniętych, ale i tak jest dobrze.
A mniejszy ruch jest bo są wakacje i piórniki nie jeżdżą samochodami do szkoły.

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Takie wielkie coś stoi bodajże od wczoraj na placu budowy:

Obrazek
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

To służy do wbijania pali jeśli się nie mylę ;)
To już wiemy gdzie jest teraz najwyżej położony punkt w Tarnowie ;P

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Keleos pisze: No to jak ja nie miałem problemu, to doświadczeni kierowcy chyba tym bardziej. Chyba, że to jest tak, że im ktoś dłużej jeździ, tym mniej na znaki patrzy i potem ma problemy, gdy mu się nagle jakiś przestawi, bo jeździ na pamięć.
True, true. Ostatnio jakiś dziadek chciał mnie zepchnąć na chodnik, bo przecież z lewego jechało się prosto. :) I jaki oburzony jeszcze był. A żółte pomalowane na jezdni aż bije po oczach...

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Eredhel pisze:Takie wielkie coś stoi bodajże od wczoraj na placu budowy:
To coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=rcP4x7BIbsE

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Gushman - zrób to co mój znajomy - miał małą przygodę na parkingu i uszkodzone przednie nadkole. Jakiś jeżdżący na pamięć też go zaczął spychać - nie respektując oznaczeń. Kumpel z premedytacą wjechał mu w bok - efekt jest taki, że kumpel ma darmowy remont samochodu a debil, który nie patrzy na znaki mandat i wydatki. Policjant przyjechał i wytłumaczył (za momocą mandatu) że te żółte linie nie nie złudzenie "apteczne" i że należy się do nich stosować. :mrgreen:

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Wczoraj wieczorem podjechałem na plac budowy. Chyba przesunęli już sieć ciepłowniczą od WSZ do Poczty, a teraz wytyczają geodezyjnie punkty w pobliżu skweru Szczepanika... Ta maszyna bardziej wyglądała, jakby do wiercenia była niż do wbijania pali...

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Bo ona wierci otwór w gruncie, w który następnie wkłada się zbrojenie i zalew betonem - taki rodzaj pala. Do wbijania pali, jeśli się nie mylę, służy kafar.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Ravir pisze:Gushman - zrób to co mój znajomy - miał małą przygodę na parkingu i uszkodzone przednie nadkole. Jakiś jeżdżący na pamięć też go zaczął spychać - nie respektując oznaczeń. Kumpel z premedytacą wjechał mu w bok - efekt jest taki, że kumpel ma darmowy remont samochodu a debil, który nie patrzy na znaki mandat i wydatki.
Wydatki to ma w pierwszej kolejności ubezpieczyciel winowajcy. Ten dopiero przy płaceniu kolejnej składki poniesie konsekwencje.

I nie powiem, mam parę rzeczy do wyremontowania, także od wczoraj stosuję się bardzo ściśle do wszystkich przepisów i czekam, szukam. :) Ostatnio okazja była wręcz wymarzona - jechałem przez rondo tymczasowe od strony Starodąbrowskiej w kierunku Mickiewicza a przede mnie wtarabaniła się od strony MBF jakaś ciężko wystraszona baba. Akurat jechałem tym "dobrym" samochodem i żal mi było. :)

Mr.D.
Prytan

Post autor: Mr.D. »

Baxon ma rację. Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj, czy ktoś wie może, co powstanie na placu przy ul. lwowskiej vis-a-vis biurowca US, Enionu, PZU ???. Wczoraj od strony wjazdu do Kauflandu ogrodzili ten plac.
Ostatnio zmieniony 20-07-2010, 13:18 przez Mr.D., łącznie zmieniany 1 raz.
15300ml B Rh +

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Mr.D., tam miał powstać parking, czy dalej są takie plany - nie wiem.

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

gushmann a jakim autem ten dziadek jechał ? haha może to mój :D:P

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

sylw3st3r pisze:gushmann a jakim autem ten dziadek jechał ? haha może to mój :D:P
Czyjś na pewno. :) Jakiś szary, ale nie zwróciłem uwagi na markę. Może golf III albo IV? Albo jakiś nieduży opel? Nie pamiętam. :) Z babcią jechał. :)

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

szary to nie mój dziadek ufff hahahaha :D

Maksym Pękosz
Obywatel
Kontakt:

Przejście podziemne.

Post autor: Maksym Pękosz »

Takie wielkie "coś" to faktycznie wielka wiertarka do wiercenia otworów pod pale. Też widziałem gotowe szalunki specjalnie pod nie :).
Wydaje mi się, że najpierw włożą pale, które będą podporami. Następnie zdejmą warstwę ziemi i również zaleją betonem (potem położą asfalt). Wszystko po to by jak najszybciej uruchomić ruch na jezdni. Wtedy będą mogli sobie kopać podziemną dowoli i kończyć, a kierowcy w tym czasie już jeździć po drodze.
Jak będzie zobaczymy.

P.S. to co ogrodzili na przeciw US do przyszła stacja benzynowa o której ostatnio głośno :).

ODPOWIEDZ